שגרירת ארה"ב לאו"ם: ביקורת על דו"ח גולדסטון
סוזן רייס, המכהנת כנשיאה התורנית של מועצת הביטחון, אמרה כי "המועצה לזכויות אדם בז'נבה היא הזירה המתאימה לטיפול בדו"ח". לדבריה, יש להתבונן קדימה ולא לעסוק בעבר
מועצת הביטחון של האו"ם קיימה היום (ה') ישיבה שגרתית, אולם לא ברור אם דו"ח גולדסטון לבדיקת מבצע "עופרת יצוקה" עלה לדיון. שגרירת ארצות הברית לאו"ם, סוזן רייס, המכהנת כנשיאה התורנית של המועצה, אמרה לכתבים בצאתה מהישיבה, כי "המועצה לזכויות אדם בז'נבה היא הזירה המתאימה לטיפול בדו"ח". היא הביעה את העמדה האמריקנית שאין לטפל בנושא במסגרת מוסדות האו"ם בניו-יורק.
רייס הבהירה כי ארה"ב התנגדה מלכתחילה למינוי ועדת גולדסטון. "הבענו את דאגתנו מהמנדט שניתן לוועדה על-ידי המועצה לזכויות האדם, שהיה חד צדדי ובלי קביל", ציינה השגרירה האמריקנית. היא הדגישה כי "יש לנו ביקורת על המלצות רבות בדו"ח". לגבי הדו"ח עצמו, חזרה רייס על העמדה האמריקנית, לפיה "זהו מסמך מפורט מאוד וארה"ב בוחנת אותו בקפידה".
באופן מעשי סבורה ארה"ב שהקהילה הבינלאומית צריכה להתמקד במאמץ לפתוח בדיאלוג ישיר בין ישראל לפלסטינים ולא לעסוק בעבר - המלחמה בעזה. "ארה"ב מדגישה את הצורך להתבונן קדימה לעבר העתיד ופועלת לחידוש מהיר של המו"מ בין ישראל לפלסטינים, ורוצה לסיים אותו במהירות. אנחנו פועלים ללא הרף לקידום הנושא", אמרה.
ישראל החלה בפעילות למזעור נזקים בעקבות הדו"ח.
סגן שר החוץ, דני איילון, נועד אמש עם רייס ואמר, כי וושינגטון ומדינות מערביות נוספות "צריכות לוודא שהדו"ח יישאר בז'נבה ושלא יגלגלו אותו לאו"ם". דיפלומטים ישראלים פועלים בוושינגטון, ניו-יורק וז'נבה, בתיאום עם מקביליהם מארצות-הברית.
שר החוץ, אביגדור ליברמן, אמר מוקדם יותר כי "ועדת גולדסטון היא ועדה שהוקמה במטרה למצוא את ישראל אשמה בפשעים שנקבעו מראש, וחברי הוועדה לא נתנו לעובדות לבלבל אותם". לדבריו, "כל מטרת הדו"ח, למן הרגע שהוחלט לכתוב כזה, הייתה לקעקע את דמותה של ישראל בשליחותן של מדינות שהמושגים 'זכויות אדם' ו'מוסר לחימה' כלל אינם מופיעים בלכסיקון שלהן".