שתף קטע נבחר
 

ביקורת: טכניות מרהיבה ב"סושי סמבה"

הראשונות של סושי סמבה ברמת החי"ל מאכזבות, אבל העיקריות בהחלט מספקות פיצוי הולם. רגע לפני ההופעה של מדונה דגם אמיר קמינר את הארוחות העסקיות של השף ניצן רז והגיע למסקנה שמדובר במופע מתוקתק. כן, גם זה של מדונה

בעודי עושה את דרכי להופעה של מדונה בפארק הירקון, תקף אותי הרעב. ידעתי שאסור לי להתפשר על הנקניקיות בדוכני הפארק. למען שלום קיבתי עדיף להתארגן למופע עם משהו יוקרתי ואנין בסטייל של קיסרית הפופ. הבחירה נפלה על "סושי סמבה‭,"‬ היפנית-לטינית ברמת החי"ל, אותה קצת הזנחתי לאחרונה. שותפתי למסע, הבלונדינית הפרטית שלי, שמחה על הבחירה, מאחר שמעולם לא זכתה לעלות לרגל לחלל המרהיב והמעוצב להפליא של סושי סמבה‭".‬בכל נסיעותיי לניו-יורק היה משתרבב איכשהו השם סושי סמבה‭,"‬ נאמה אשת העולם הגדול, "אבל מעולם לא פקדתי את המסעדה הניו-יורקית. גם כשנפתח הסניף התל-אביבי, לא שעטתי אליו, למרות שסושי נמצא בראש רשימת המאכלים האהובים עליי‭."‬

 

בדיוק לפני עשר שנים הקים שמעון בוקובזה בניו-יורק את סושי סמבה - מסעדה ששילבה את החושניות והיצריות הדרום-אמריקאית עם האנינות והמינימליזם היפניים. המסעדה הפכה למוסד חברתי, ומכאן ועד להקמת רשת הדרך הייתה קצרה. לפני שלוש שנים הרשת תקעה יתד בישראל.

 

בעקבות המיתון והמשבר יצר השף הנהדר ניצן רז עסקית צהריים נגישה יותר. יש שלושה מסלולים, ובכולם תקבלו את אותן הראשונות: מרק המיסו היה סתמי, וקוביות הטופו שהשתכשכו בתוכו לא סייעו לו. גם הרול סלמון לא עמד בסטנדרטים הרגילים של סושי סמבה, וניחן בטעם שקצת טרד את לשוני. מזל שהרול הצמחוני היה טעים, והמנגו הוסיף לו מגע מתקתק מושלם. גם מדונה הצמחונית הייתה שמחה לנשנש אותו.


אהוב על בנות "סקס והעיר הגדולה". סושי סמבה (צילום: צביקה טישלר)

 

שיפור ניכר במנות העיקריות

אחרי הפתיחה המאכזבת, דבר שבהחלט הפתיע אותי, העיקריות השתפרו פלאים. מכל אגף דגמנו מנה אחת. האגף הזול ‭49)‬ שקלים) מציע סנדוויצ'ים משודרגים. המדור הזמין סנדוויץ' צ'ורסקו אנטרקוט. הגיעו ארבע יחידות של כריך משובח, פיקנטי (הודות לרוטב פלפלים פרואניים) ופריך. החלטתי לדחות סיפוקים ולשמור חצי מהמנה למופע.

 

באגף ה‭59-‬ שקלים ויתרנו על העופות ופירות הים, והתמקדנו בסמבה סושי - צלחת מאורכת ובה פריטי סושי שונים ברמה נאה, שמזכירה למה בנות "סקס ועיר הגדולה" אהבו לאכול במסעדה הניו-יורקית.

 

בשלב הזה הבלונדה הייתה כבר מבוסמת אחרי שלגמה קאיפיריניה, שאותה ביקשה במינון חלש, אבל זו הגיעה בעוצמות הרמקולים של מדונה. היא הייתה מאושרת מהספריבס בזיגוג טונקאצו וכוסברה ‭79)‬ שקלים). ‬"כוסברה הוא ירק פלאי בעיניי‭,"‬ התפייטה. כל כך נהנינו מהעסיסיות של הבשר ומטעמי הרוטב, שלא הקפדנו על כללי הנימוס ופרצופינו התכסו בכתמים.

 

גם התוספות שמוצעות בעסקית היו איכותיות: אורז מאודה, צ’יפס, ירקות צרובים, עלי מנגולד וירקות טמפורה. הנערה החומרנית חשבה שהצ'יפס הדקיק פשוט מדהים, והשתלטה עליו.

 

סיימנו את הארוחה וגררנו את רגלינו הקשישות לפארק. הגענו למדשאות שבעים אך לא כבדים, עובדה שאיפשרה לנו לקפץ ולפזז. בעיצומה של ההופעה שלפנו מהתיק את שאריות הסנדוויצ'ים, שהיו טעימים גם אחרי ארבע שעות. רגע לפני שהתפזרנו, הנפיקה המדונה שאיתי אבחנה דעתנית: זה היה מופע טכני אך מרהיב ומתוקתק, קצת כמו הארוחה בסושי סמבה.

 

סושי סמבה, הברזל ‭,27‬ רמת החי"ל, תל אביב, ‭03- 6444345‬

 

מחיר העסקית: 49 שקלים, 59 שקלים, 79 שקלים

מטבח: יפני-לטיני

ואם חורגים מהדיל: אלכוהול וקינוחים.

שעות העסקית: א‭-'‬ה' ‭17.00-12.00‬

חנייה: ברחובות הסמוכים ובמגרשי החנייה באזור (בתשלום).

ציון: 8 (בסולם יפניות נחשבות)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי בן פרים
עסקית צהריים נגישה. סושי סמבה
צילום: שי בן פרים
מומלצים