שתף קטע נבחר
 

מפסטת קקאו ועד מלח אצות: מוצרים חדשים

שנה חדשה היא זמן טוב לרענן את המזווה. יעל גרטי בדקה מוצרים חדשים כמו שמן זית בטעם זעתר, תבשילי דגנים מהירים ואצות מיובשות, וממליצה מה כדאי לקנות ועל מה אפשר לוותר

שוב יצאתי ללקט מוצרים חדשים ומעניינים, והפעם נדמה שרובם פונים לעצלנים ולממהרים שבינינו: תבשילי דגנים מוכנים למחצה, ירקות שטופים ומקולפים, רוטב פאד-תאי מהיר, לקט פטריות למרק או לפסטה ועוד. בדקתי את כולם והמסקנות לפניכם.

 

עוד מוצרים חדשים לבישול

מחומוס מהפכני ועד מיני-זוקיני

מפסטה בצ'יק ועד ריבת שמן זית

חזרת מעושנת, ניוקי חצילים ועוד

  

דגנים לעצלנים

המוצר: "מהשדה לשולחן" – תבשילי דגנים וקטניות

היבואן: "סוגת"

במה עסקינן? חברת "סוגת" משיקה את סדרת "מהשדה לשולחן ב-10 דקות", המיוצרת באיטליה ומורכבת מתערובות של קטניות, אורז ודגנים, להכנה קלה ומהירה של עד 10 דקות, ללא צורך בהשרייה ממושכת או בבישול ארוך.

בסדרה החדשה שש תערובות שונות: בורגול וקינואה, אורז בסמטי מלא עם שיבולת שועל ועדשים, לקט חמישה דגנים, לקט איטלקי; אורז לבן, אורז אדום וכוסמת, אורז מלא עם אפונה ועדשים אדומות. סוד הבישול המהיר טמון בכך שחלק מהמרכיבים עברו בישול מקדים קודם אריזתם.

שלב הניסוי: בישלתי שניים מתוך ששת הסוגים לפי הוראות ההכנה שעל-גבי האריזה, ששכחו לציין שיש להנמיך את האש לאחר הרתיחה. הסוג הראשון שניסיתי, אורז מלא עם אפונה ועדשים אדומות, היה מוכן תוך 12 דקות. לקט חמישה דגנים (לידיעת אנשי "סוגת": ספלט פירושו כוסמין) היה מוכן תוך 10 דקות בדיוק. מרקמם של שני המוצרים היה סביר בהחלט - ועכשיו רק נשאר להוסיף טעם, שכן התוצאה, אֶפֶּעס, משמימה. אני, ברשותכם, אמשיך לבשל דגנים וקטניות בשיטה הישנה והטובה.

לסיכום: אפשר.

המחיר: 11 שקלים לאריזה במשקל 250 גרם.

להשיג בכל רשתות השיווק. כשר.


(צילום: אסף אמברם)

 

פסטה שוקולדית

המוצר: פסטה בטעם קקאו

היצרן: "טראלורו", איטליה

היבואן: "אימפורט פור יו"

במה עסקינן? היצרן האיטלקי "טראלורו" מגיש פסטה (מסוג בארילוטי) בטעם קקאו, שמכילה קמח סמולינה מחיטת דורום וקקאו.

שלב הניסוי: בישלתי את הפסטה לפי הוראות היצרן ושמחתי לגלות שזו שמרה על צבעה ועל צורתה. טעמה כמות שהוא היה מעט תפל – ולא הצלחתי לחוש בטעמו של הקקאו. על-פי המלצת היבואן, הוספתי מעט רוטב צ'ילי תאילנדי, שהשתלט על הפסטה והפך אותה לאכילה - ולא מעבר לזה.

לסיכום: לא זו תהיה הבחירה הראשונה שלי בפעם הבאה כשאקנה פסטה.

המחיר: 20 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.

להשיג ברשת "ספייסס" (צומת בילו, הדר יוסף ויהוד).

 

ירקות לעצלנים

המוצר: סדרת המקולפים

היצרן: "פאר-לי"

במה עסקינן? תחת הכותרת "הבחירה הטבעית" מגישה חברת "פאר-לי" (שאת שמה לא שמעתי עד שנתקלתי במוצריה במרכול) ירקות קלופים וחתוכים, מוכנים לבישול. בסדרה: בצלים קלופים שלמים, תפוחי אדמה קלופים ופרוסים, בטטות קלופות ופרוסות, ותפוחי אדמה צ'יפס, כולם מכילים חומר משמר (223 E), "כדי לשמור על רעננות המוצר". "טרי יותר, טעים יותר, בריא יותר וזול יותר מקפוא", מצהירות אריזות המוצרים. האמנם?

שלב הניסוי: קניתי את המוצר המתכנה "תפוחי אדמה צ'יפס" (פיסות תפוחי אדמה) ששחו בנוזלים לבנבנים ששחררו תפוחי האדמה מרגע אריזתם. כיוון שלא יכולתי להכניסם לתנור כמות שהם, עם כל הנוזלים, שטפתי אותם היטב וסיננתי. נוכח ריבוי הנוזלים, תפוחי האדמה התקשו להיאפות גם במשך שעה ורבע- שעה וחצי, והתקבלו בלתי טעימים ובלתי פריכים בעליל.

לסיכום: לא מוצלח.

המחיר: 9.80 שקלים לק"ג

להשיג ברשת "מגה". כשר.


(צילום: אסף אמברם)

 

פטריות לעצלנים

המוצר: לקט פטריות מיובשות למרק/לקט פטריות מיובשות לפסטה

היצרן: "חוות פטריות תקוע"

במה עסקינן? חוות תקוע מגישה שני מוצרים חדשים לעצלנים ולממהרים: לקט פטריות לפסטה, שמכיל פטריות פורצ'יני, פטריות יער ופטריות שמפיניון מיובשות - ולקט פטריות למרק, שמכיל פטריות שיטאקה, פטריות יער ופטריות שמפיניון מיובשות.

שלב הניסוי: הכנתי פסטה עם לקט הפטריות לפסטה, שמנת ופרמזן – והתקבלה מנה טעימה, אם כי הייתי מעדיפה להכין מנה זו עם פטריות טריות. אני מניחה שאם הייתי משתמשת בפטריות טריות, משך טיגונן היה מתקזז עם משך השריית הפטריות היבשות, כך שחסכון בזמן לא ממש הושג. מנגד, הושג גיוון – מבלי לרכוש שלוש חבילות של פטריות. שימו לב לכך שאחרי השריית הפטריות יש להוציאן מן המים מבלי לסחוט אותן, שכן אם סוחטים מתקבלת אחרי טיגונן תוצאה קשה מדי ולא נעימה לאכילה.

לסיכום: חביב.

המחיר: 15-18 שקלים לאריזה במשקל 25 גרם

להשיג בכל רשתות השיווק ואצל הירקנים המובחרים. כשר.


(צילום: אסף אמברם)

 

אצה טובה

המוצר: אצה ירוקה אורגנית מיובשת

היצרן: "ספייסיקו" (המותג נקרא Green Choice)

במה עסקינן? שבבי אצה ירוקה (Ulva) אורגנית מיובשת, שמקורה באצה הגדלה בבריכות מי-ים בתהליך אורגני, השומר על איזון בין מרכיבי המים, החשיפה לשמש ומרחב הגידול. שבבי האצה מתאימים כתוספת לתבשילים, סלטים ומאפים. המוצר נמכר באריזת פלסטיק מוארכת ונוחה לשימוש.

שלב הניסוי: ריחו של המוצר מאוד רענן ונעים; הוספתי מעט ממנו לעגבניות שרי והתוצאה היתה חביבה.

לסיכום: אם יש לכם עניין בערכים הבריאותיים של האצות.

המחיר: 17.5-19.5 שקלים לאריזה במשקל 15 גרם.

להשיג ברשתות חנויות הטבע: "עדן טבע מרקט", "ניצת הדובדבן", "אניס", "אורגניק מרקט", "טבע קסטל" ו-"זמורה אורגני". כשר.

 

הזעתר כבר בפנים

המוצר: שמן זית עם זעתר

היצרן: "זיתא"

במה עסקינן? שמן זית עם זעתר, בבקבוק עם פיית המזיגה הקופצת, המונעת זליגה מיותרת של שמן.

שלב הניסוי: שילבתי את השמן בסלטים והשתמשתי בו להכנת אומלט: טעמו של הזעתר מאוד עדין – וחביב בהחלט. טועם שקיבל בקבוק שמן לנסיון תיבל בו גבינה לבנה- וחזר נלהב. הבקבוק מאוד נוח לשימוש.

לסיכום: נחמד.

המחיר: 16.5 שקלים לבקבוק בנפח 250 מ"ל

להשיג במרכולים וברשתות השיווק. כשר.


(צילום: אסף אמברם)

 

האצות כבר בפנים

המוצר: מלח עם אצה אדומה /ירוקה אורגנית

היצרן: "ספייסיקו" (המותג נקרא Green Choice)

במה עסקינן? מלח ים גבישי בתוספת שבבי אצה ירוקה (Ulva) או אדומה (Gracilaria) אורגנית. המוצרים נמכרים באריזות פלסטיק מוארכות (מעין פירמידות ארוכות) ונוחות לשימוש.

שלב הניסוי: ריחו של המלח המועשר באצות ירוקות נעים ורענן, בעוד ריחו של המלח המועשר באצה אדומה אינו נעים. הטעם סביר - ולא מעבר לזה.

לסיכום: סביר.

המחיר: 17.5-19.5 שקלים לאריזה במשקל 100 גרם.

להשיג ברשתות חנויות הטבע: "עדן טבע מרקט", "ניצת הדובדבן", "אניס", "אורגניק מרקט", "טבע קסטל" ו-"זמורה אורגני". כשר.


(צילום: אסף אמברם)

 

פאד תאי לעצלנים

המוצר: רוטב פאד-תאי

היצרן: "KRS-spicy food", תאילנד (שם המותג: "Taste of Asia")

היבואן: "מזרח ומערב מזון"

במה עסקינן? הרוטב מכיל סוכר דקלים, סוכר לבן, רוטב סויה, ממרח תמרינד, עמילן טפיוקה וחומר משמר. אין זכר לנאם-פלא (רוטב דגים תאילנדי), שמככב בקביעות במתכוני הפאד-תאי, כך שזהו רוטב פאד-תאי צמחוני.

שלב הניסוי: לרוטב ריח נעים, שבו מתבלט התמרינדי. הוספתי את הרוטב לאטריות אורז שהשריתי במים וסיננתי. אני לא מומחית גדולה לפאד-תאי אבל התוצאה היתה מתקתקה פי-כמה ונטולת העקצוציות הלימונית הזכורה לי מהפאד-תאי שאכלתי ב"בית תאילנדי".

לסיכום: סביר.

מחיר: 9-12 שקלים לבקבוק בנפח 300 מ"ל.

להשיג ברשת חנויות "מזרח ומערב" (תל אביב, ירושלים וחיפה), "חצי חינם", "כמעט חינם", "פרֶש מרקט", "מחסני השוק", "רשת הדרום", "ויקטורי". כשר.

 

צילום: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שבבי אצה ירוקה מיובשת
צילום: אסף אמברם
פסטה בטעם קקאו
צילום: אסף אמברם
מומלצים