על ספסל הנאשמים: ר"מ צרפת לשעבר דה-וילפן
המשפט שמסעיר את צרפת: באותו בית משפט פריזאי שבו נגזר על מרי אנטואנט מוות בגיליוטינה, הואשם ראש הממשלה לשעבר דומיניק דה-וילפן בסיוע למסע הכפשה נגד אישים שונים, בהם הנשיא הנוכחי, ניקולא סרקוזי. עד כה דחה את הטענות בנושא
קרב משפטי בין הנשיא לראש הממשלה לשעבר: ראש ממשלת צרפת לשעבר, דומיניק דה-וילפן, ישב היום (ב') על ספסל הנאשמים והואשם בסיוע למסע הכפשה שכוון נגד יריבו הפוליטי הוותיק, הנשיא ניקולא סרקוזי. בכלי התקשורת הצרפתיים כבר הכתירו זאת כ"משפט העשור".
על פי כתב האישום, דה-וילפן ניסה להשפיע על חקירה משפטית כדי לפגוע בסיכויו של סרקוזי לנצח בבחירות לנשיאות ב-2007. ראש הממשלה לשעבר הכחיש את הטענות בנושא. אם יורשע בעבירה המיוחסת לו, עונשו הצפוי הוא עד חמש שנות מאסר וקנס בסך 45 אלף אירו.
המשפט, שנערך בהיכל הגדול בארמון הצדק סמוך לקתדרלת נוטרה דאם, צפוי להימשך כארבעה שבועות, אך גזר הדין צפוי להינתן מאוחר יותר. אולם בית המשפט שבו יתקיים, הוא אותו אולם שבו נידונה המלכה מרי אנטואנט ב-1793 למוות בגיליוטינה.
בין העדים הצפויים במשפט גם ראש ממשלה לשעבר נוסף, ז'אן פייר רפרן, ושורת בכירי מודיעין מן העבר וההווה. למרות שהוא בין המתלוננים בפרשה, הנשיא סרקוזי לא יידרש להעיד. דה-וילפן (55), הנאשם ב"שותפות לדבר עבירת האשמה כוזבת, שותפות לדבר זיופים, קבלת רכוש גנוב והפרת אמונים", צפוי להעיד בשבוע הבא.
השתלשלות הפרשה
תחילת הפרשה לפני כחמש שנים, אז הופיע שמו של סרקוזי ברשימה של פוליטיקאים ואנשי עסקים בכירים אשר נשלחה לדה-וילפן. נטען כי האישים המופיעים בה קיבלו שוחד מסוחרי אמצעי לחימה בינלאומיים. המזימה נועדה, בין היתר, לפגוע בבכירים בחברת החלל "EADS", כדי להשפיע על מאבקי כוח פנימיים.
ב-2006, סגן נשיא EADS ז'אן לואי גרגורן הודה שמסר את הרשימה, שבה גם שמו של הבוס שלו פיליפ דלמה, לרשויות החוק. ואולם הוא טען שהוא פעל בהוראת דה-וילפן והנשיא דאז, ז'אק שיראק. אחרי ששופט פסק שהרשימה כוזבת, החקירה החלה להתמקד ביוזמיה.
השופטים החוקרים מבקשים לברר עתה אם דה-וילפן הוא אכן האיש שעומד מאחורי הרשימה, והאם ניסה לנהל מסע הכפשה נגד סרקוזי כדי לפגוע בסיכוייו בבחירות. הפרשה זכתה לכינוי "קלירסטרים" (Clearstream) על שם הבנק בלוקסמבורג שבו נטען כי האישים, בהם סרקוזי, החזיקו בחשבונות בנק לא חוקיים.
הפרשה העיבה על הקריירה של דה-וילפן, דיפלומט ותיק שעורר תשומת לב עולמית במיוחד בנאום שנשא ב-2003 באו"ם, שבו קרא לארה"ב שלא לפלוש לעיראק. דה-וילפן לא שלל עד כה את האפשרות שיתמודד בבחירות הבאות לנשיאות, ב-2012. אם יורשע, יצטרף לראשי ממשלה צרפתים אחרים, בהם אלן ז'ופה, שהורשע ב-2004 בשחיתות. ב-1999, לורן פביוס זוכה מאשמת הריגה בפרשה שבה ניתן לאנשים דם מזוהם בנגיף HIV. שני האישים נחשבו פעם כמועמדים פוטנציאלים לנשיאות.