הרצוג: אם נתניהו ימרח את המו"מ - אוביל פרישה
"אנחנו לא יכולים להיות מי שישימו מקלות בגלגלי התהליך המדיני", אמר השר ממפלגת העבודה, "אבל אם אווכח שהתהליך לא רציני - אפעל לפרישה מיידית מהקואליציה"
בזמן שראש הממשלה עושה דרכו לפסגה המשולשת בניו-יורק , משדר מסרים של שביעות רצון מההתעקשות מול הפלסטינים והאמריקנים, בארץ יש מי שמבקש להזכיר לו שגם משמאל אפשר ללחוץ. שר הרווחה, יצחק (בוז'י) הרצוג איים אחר הצהריים (יום ב') כי אם בנימין נתניהו לא יוביל "תהליך מדיני רציני", הוא יפעל לפרישה מהממשלה.
הרצוג שדיבר בכנס של תא גמלאי עובדי המדינה של העבודה בירושלים. לדבריו, "אם אווכח שכל התהליך לא רציני ושמדובר במריחה,
אהיה הראשון להוביל דיון במפלגת העבודה על הצורך לפרוש מיידית מן הקואליציה. בשלב זה אני נותן סיכוי אמיתי לתהליך".
שר הרווחה קרא לחברי העבודה ולגוש המרכז-שמאל לעשות חשבון נפש, ולתת סיכוי למהלך של נתניהו. "מפלגת העבודה לא יכולה להיות הגורם שיציב את המקלות בגלגלי התהליך", אמר. "האחריות שלנו מחייבת לתמוך בתהליך המדיני, לתת לו גיבוי ולהיות שותפים להנעתו. לנתניהו יש כרגע אופוזיציה מן המחנה שלו ומתנגדים לכניסה לתהליך מדיני אמיתי. במצב שכזה - יהיה מגוחך אם אנחנו נהפוך לבלם מרכזי של כניסה למגעים".
הרצוג מתח ביקורת על יושבת ראש האופוזיציה, ציפי לבני, ועל התנהלותה של קדימה, ואמר כי "היה מצופה מקדימה לעשות מעשה, לא לטמון את הראש בחול, לתמוך במהלך או לפחות לתת לו את ברכת הדרך. כיו"ר האופוזיציה מוטלת עליה אחריות בנושא זה, והדבר תקף במיוחד כלפי 'המורדים' במפלגתי".
ח"כ יואל חסון (קדימה) השיב לביקורת ולקריאתו של הרצוג: "איומיו של השר הם בחזקת 'החתול ששאג מיאו'. מפלגת העבודה איבדה את היכולת לאיים וחמור מכך - את האמון של הציבור שהם יודעים גם לקיים". חסון הוסיף כי "גם אם נתניהו יקרא לעבודה לצאת מהממשלה, הרצוג וחבריו ימצאו את התירוץ להישאר בה".
"ההתעלמות מוועדת גולדסטון הייתה טעות"
השר הרצוג התייחס בדבריו גם לסערה סביב דו"ח גולדסטון, שהאשים את ישראל בפשעי מלחמה במבצע "עופרת יצוקה" בעזה - ומתח ביקורת על החלטת הממשלה בה ישב,
שלא לשתף פעולה עם הוועדה. "הדו"ח מייצג את המוסר הכפול שמופעל כלפי ישראל. זהו דו"ח שטחי, רצוף דברי בלע ושקר, אבל עדיין צריך לעשות הפרדה ברורה בין מסקנותיו לבין תהליך קבלת ההחלטות השגוי - שהותיר את מדינת ישראל חשופה שוב ושוב לפגיעה בתדמיתה הבינלאומית".
כדי "להתמודד עם הזירה המשפטית הבינלאומית באמצעות מיטב הכוחות והמוחות", הרצוג מציע להקים רשות מיוחדת ולהעמיד בראשה את השופט אהרן ברק, "הזוכה למוניטין ומעמד במשפט הבינלאומי".