מי עובד בכביש?
איזה פתרון מצאה הממשלה להמוני המובטלים בישראל בראשית שנות ה-50?
מה אנחנו יודעים?
הסרטון המוצג לפניכם צולם כנראה בתחילת שנות ה-50 בישראל ומתועדת בו קבוצת עובדים המועסקת באחד ממפעלי העבודות היזומות (שזכו גם לכינוי - עבודות דחק) שהועידה הממשלה לעולים המובטלים. מזהים את האתר בו צולם הסרטון? כתבו תגובה ושתפו את כולם.
רוצים לצפות ברגעי נוסטלגיה ישראלית נוספים? לחצו כאן
מי יזם את העבודות היזומות?
הקמת המדינה ב-1948 פתחה את שערי הארץ לרווחה ואפשרה עלייה חופשית של יהודים לישראל. תוך זמן קצר, מקום מהמדינה ועד 1951, הכפילו גלי עלייה גדולים את האוכלוסייה היהודית בארץ. מרבית העולים החדשים היו חסרי השכלה מקצועית בתחומים הנדרשים באותה עת בתעשייה ובחקלאות ועל כן שיעור האבטלה באוכלוסיה עלה במידה ניכרת. על מנת להתמודד עם בעיה זו יזמה הממשלה פרויקטים של עבודות יזומות לא מקצועיות, בעיקר עבודות כפיים בסלילת כבישים, בייעור ובעבודות ניקיון ותחזוקה ביישובים.
לעתים הותנה הסיוע הממשלתי לעולים בהשתתפותם באחד ממפעלי העבודות היזומות וכך למעשה נכפתה עליהם העבודה. עם זאת היו גם עולים אשר למרות העבודה הקשה והשכר הזעום בחרו לעסוק בעבודות יזומות מרצונם.
מי אתה פרד מונוסון?
בשבועות הבאים נציג בפניכם סרטונים בלעדיים נוספים מתוך אוסף סרטיו של פרד מונוסון. מי היה מונוסון? באילו נסיבות צילם את האירועים החשובים ביותר בתולדות המדינה לפני הקמתה ובשני העשורים הראשונים שלה? כיצד ניצל ארכיון סרטיו ברגע האחרון מהשמדה? את התשובות לשאלות אלה ואחרות וחשיפה של סרטיו הצבעוניים הנדירים כינס הבימאי אבישי כפיר (מנהל ארכיון מונוסון) לכדי סרט תעודי בשם "אני הייתי שם בצבע" (סרטם של אבישי כפיר ויצחק רובין), שיוקרן בקרוב בערוץ הראשון. מידע נוסף אודות הסרט.
אנציקלופדיה ynet מכילה מגוון עצום של ערכים וחיונית לתהליכי למידה והעשרה כמקור מידע מוביל, אמין ובטוח. ערכי האנציקלופדיה נכתבים ונערכים על-ידי צוות עורכים מקצועי, ומשולבים בהם סרטונים, מצגות ועוד.
לרכישת מינוי לאנציקלופדיה ynet