רה"מ עם דפי אושוויץ באו"ם: במה לאיראן - בושה
בנאום מול נציגי העולם, תקף ראש הממשלה את הכחשת השואה של נשיא איראן, הציג את תוכניות אושוויץ ושאל: "זה שקר?". הוא קרא למנוע שילוב בין קיצונים דתיים לנשק להשמדה המונית, תקף את דו"ח גולדסטון והציב אולטימטום לנוכחים: "עלינו לדעת שתהיו שם לצדנו אם ניטול סיכונים"
אחרי שורת מנהיגים, הגיע תורו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לנאום בעצרת הכללית של האו"ם. ראש הממשלה עלה הערב (יום ה') לדוכן הנואמים, כשמולו ראשי מדינות ונציגי העולם, ופתח בנאום תוכחה נוקב, שייזכר כנראה לאורך זמן. הנאום, במהלכו הותקפו נשיא איראן, דו"ח גולדסטון, ושתיקת האומות המאוחדות לנוכח הטרור הפלסטיני, שודר ברחבי העולם. בארה"ב, שלושת ערוצי הטלוויזיה בכבלים - CNN, פוקס ו-MSNBC - העבירו בשידור חי את נאומו המלא של ראש הממשלה בעצרת.
את נאומו פתח נתניהו באזכור הזכות ההיסטורית של העם היהודי על ארץ ישראל, כשהוא מזכיר את הקשר בין זוועות מלחמת העולם השנייה והקמת האומות המאוחדות. "העם היהודי אינו כובש זר - זו ארץ אבותינו", אמר והתייחס בהרחבה לנאומו "נוטף הרעל האנטישמי" של נשיא איראן, "כאן על הדוכן הזה רק אתמול". הוא הציג את התוכנית המקוריות של בניית מחנות הריכוז אושוויץ-בירקנאו, שקיבל לאחרונה בביקורו בברלין, ושאל את הנוכחים: "האם התוכניות האלה, של מחנות הריכוז אושוויץ-בירקנאו שבהן נרצחו מיליוני יהודים - הן שקר?"
נתניהו מחזיק בתוכניות להקמת מחנה ההשמדה (צילום: AFP)
ראש הממשלה התייחס לנאומו של נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, שבו תקף בחריפות את ישראל וטען כי היא "שולטת בכלכלה ובפוליטיקה העולמית". נתניהו פנה לנציגי המדינות שנטשו את האולם, ואמר: "אני מצדיע לכם, אתם ניצבתם למען הצדק והבאתם כבוד למדינותיכם". לצד זה, הוא מתח ביקורת על אלה שנשארו: "אלה שנתנו במה למכחיש השואה הזה, אני אומר בשם עמי, העם היהודי, ובשם העמים הטובים בכל העולם, האם אין לכם בושה? האם אין לכם הגינות מינימלית? שישה עשורים בלבד אחרי השואה אתם נותנים לגיטימיות לאדם שמכחיש שואה של שישה מליון יהודים, ומבטיח להשמיד את מדינת ישראל, מדינת היהודים? איזו חרפה, איזה זלזול באמנת האומות המאוחדות".
"לא מאיים רק על יהודים"
ראש הממשלה אמר כי טעות לחשוב שאחמדינג'אד מאיים רק על היהודים. "אתם טועים, טועים מאוד. ההיסטוריה הראתה שוב ושוב שמה שמתחיל בהתקפות על היהודים, בסופו של דבר מגיע להרבה הרבה אחרים. ב-30 השנים האחרונות הפנאטיות הזו הופצה ברחבי העולם ברצחנות, ללא גבולות, בלי להבחין מי הקורבנות. הם טבחו במוסלמים, נוצרים, הינדים ורבים אחרים. המטרה של המשטר הזה היא להחזיר את האנושות לימי הביניים, היכן שנשים, מיעוטים והומואים, או כל מי שנראה להם לא מאמין אמיתי - מקבל את עונשו".
הוא דיבר על ההבדלים בין העולם לאיראן. "המאבק נגד הפנאטיות הוא לא מאבק של אמונה נגד אמונה, או של ציביליזציה נגד ציביליזציה, אלא של ציביליזציה נגד ברבריזם. זה מאבק של המאה ה-21 נגד המאה התשיעית, מאבק בין אלה שתומכים בחיים לעומת אלה שמקדשים את המוות. הפרימטיביות של המאה התשיעית אינה יכולה להתמודד עם הקידמה של המאה ה-21, כוח הטכנולוגיה, חופש, תקשורת, זה צריך לנצח בסופו של דבר העבר לא ינצח את העתיד. והעתיד שלנו מציע לכל האומות תקווה גדולה מפני שקצב הקידמה גדל מאוד".
מעל דוכן הנואמים באו"ם קרא נתניהו לעצור את תוכנית הגרעין האיראנית. "האיום הגדול ביותר על העולם היום, הוא השילוב בין קיצונים דתיים לנשק להשמדה המונית. האתגר הגדול בפני הגוף הזה, האו"ם, הוא למנוע מהדיקטטורים של טהרן לשים יד על הנשק גרעיני. האם חברי האו"ם יכולים לעמוד באתגר הזה?". ראש הממשלה הזכיר גם את המהומות באיראן, שפרצו לאחר הבחירות. "אנשים שמפעילים טרור על בני עמם, שעומדים בגבורה על זכויותיהם לחופש, האם תנקטו פעולה נגד אנשים שיורים במפגינים שמתו במדרכות? האם הקהילה הבינלאומית תפעל נגד המממנת הגדולה ביותר של הטרור? האם הקהילה הבינלאומית תעצור את המשטר הטרוריסטי של איראן מלפתח נשק גרעיני, שמסכן את השלום של העולם כולו?"
"מגנים את הקורבנות"
בהקשר הפלסטיני, דילג נתניהו מעל כל המשוכות הפוליטיות, והקדיש חלק ניכר מנאומו לתקיפת דו"ח גולדסטון, שבדק את אירועי "עופרת יצוקה". לדבריו, "במקום לגנות את הטרוריסטים ואת הפטרונים שלהם, יש באו"ם מי שמגנה את הקורבנות. זה בדיוק מה שעשה הדו"ח האחרון על עזה". בנקודה זו הציב לאו"ם מעין אולטימטום: "אנחנו צריכים לדעת שתהיו שם לצדנו אם ניטול סיכונים". לכן גינויה של ישראל אחרי שמונה שנות איפוק, לדבריו, הוא לא פחות ממכת מוות לשלום. "אם האו"ם יקבל את דו"ח גולדסטון, הוא יהפוך לבלתי רלוונטי ויחזור לימים חשוכים בהם הציונות הושוותה לגזענות, עם רוב אוטומטי להחלטה לפיה כדור הארץ הוא שטוח".
ראש הממשלה לא הזכיר ולו במילה את גלעד שליט או את המאחזים וההתנחלויות, והסתפק בצעדים מרחיקי לכת שממשלתו מוכנה להוביל ואת ההתנתקות מרצועת עזה. "בשנת 2005, בניסיון לקדם את השלום, ישראל נסוגה באופן חד צדדי מכל סנטימטר בעזה, זה היה כואב מאוד, פינינו 21 התנחלויות, עקרנו 8,000 אזרחים ישראלים ממקומם. עשינו זאת כי רבים בישראל מאמינים שזה יביא שלום". "אבל", הדגיש נתניהו, שלום לא הגיע. "במקום קיבלנו בסיס טרור איראני 100 קילומטרים מתל-אביב". בעוד שהערים הישראליות השוכנות ליד עזה הפכו למטרה, משגרי הרקטות מחמאס ומבצעי הפיגועים לא רק שהמשיכו, הם הגדילו באופן דרמטי, פי 10, אחרי שעזבנו. והאו"ם היה שקט, שקט לגמרי".
בהסדר הקבע, ציין ראש הממשלה, רוצה ישראל לאפשר לפלסטינים מדינה עם סמכויות כמעט מלאות של ניהול עצמי - למעט אחת: היא חייבת להיות מפורזת באופן אפקטיבי. "לא נסבול עוד עזה או לבנון, עוד בסיס טרור קדמי בגיבוי איראני - על גבעות ירושלים או לצד תל-אביב". מהפלסטינים דרש נתניהו "את מה שדורשים מאיתנו, ומסרבים לתת לנו כבר 60 שנה: להגיד 'כן' למדינת לאום יהודית".
"שלא יהיו לכם ספקות", אמר נתניהו,
"אין ישראלי שלא רוצה בשלום. אבל אנחנו דורשים שלום אמיתי ובר קיימא". הוא הזכיר את המשא-ומתן המוצלח עם מצרים וירדן, וחזר גם לפיתרון החלוקה מ-1947: "אנחנו אמרנו כן, הערבים סירבו ופלשו לתוך המדינה היהודית עם הקמתה".
הרבה כיסאות ריקים נראו בעת נאומו של נתניהו, אך גם מחיאות כפיים נשמעו במהלכו. באמצע הנאום נטשה את האולם בהפגנתיות הנציגה הפלסטינית היחידה שישבה בו. גם הנציג העיראקי עזב את נאומו של נתניהו בראשיתו.