קדאפי נפגש עם משפחות הרוגי הפיגוע בלוקרבי
שליט לוב נועד עם אשה שאחיה נספה בפיגוע ועם קרוב נוסף. הוא הביע צער על אובדנם, אך לא התייחס בפירוט לתקרית בה נרצחו 270 בני אדם. "נראה שהפגישה נגעה לליבו", סיפרה הקרובה שהעניקה לקדאפי עט וכרטיס ברכה
שליט לוב מועמר קדאפי נועד השבוע בניו-יורק עם משפחות הרוגי פיגוע מטוס "פאן אם" בלוקרבי - כך סיפרה הלילה (שבת) אשה שאחיה נרצח בפיגוע בדצמבר 1988. קדאפי הביע צער על אובדן הקרובים - אך לא התייחס לפרטי התקרית, בה נרצחו 270 בני אדם.
האשה, ליסה גיבסון, תושבת קולורדו סיפרה כי היא וקרוב אחר של אחד מהרוגי הפיגוע, נפגשו עם קדאפי ביום רביעי, בשולי העצרת הכללית של האו"ם. לדבריה, הפגישה תואמה באמצעות השגריר הלובי בוושינגטון וארכה כעשר דקות. במהלך הפגישה הביע שליט לוב צער על מותם של הקרובים.
"הוא אמר בכלליות שהוא מצטער על האובדן שלנו, אבל לא נכנסו לפרטים בנוגע לפיגוע", אמרה גיבסון. אחיה של גיבסון הוצב במסגרת שירותו הצבאי בברלין והיה על מטוס "פאן אם" בדרכו הביתה לרגל חופשת חג המולד.
בחודש שעבר שחררה בריטניה את המחבל עבד אל-בסט אל-מגרהי, שהורשע בסקוטלנד באחריות לפיצוץ המטוס. אל-מגרהי שוחרר "עקב מצבו הבריאותי הקשה", ונשלח חזרה לארץ מולדתו. אל-מגרהי בלוב וזכה לקבלת פנים של גיבור לאומי. מאז הידרדר מאוד מצבו הבריאותי. עם זאת, כמה ימים לאחר מכן דיווחו עיתונים בבריטניה כי לשחרורו של אל-מגרהי היתה סיבה משמעותית יותר - עסקה גדולה שחתמה ענקית האנרגיה הבריטית BP על לוב לקידוחי נפט.
גיבסון סיפרה כי קדאפי היה "חברותי ולבבי", וציינה כי נראה שהמפגש נגע ללבו. היא העניקה לו עט וכרטיס עליו כתבה כי נשאה תפילות למענו. מאז נהרג אחריה, ביקרה בלוב שלוש פעמים ולקחה חלק בפעילות הומניטרית מסוגים שונים. "הברית לשלום ושגשוג" - ארגון בראשו היא עומדת - פועל בין היתר לגייס תרומות למען ילדים חולי איידס בלוב.
הפגישה עם משפחות קורבנות הפיגוע התאפשרה על רקע מאמציו של קדאפי לשקם את מעמד ארצו בעולם,
ולהפוך אותה חברה בקהילה הבינלאומית. השבוע נכח קדאפי לראשונה בעצרת השנתית של האו"ם, ונשא נאום ארוך ומקיף.
ב-2003 הפתיע לוב את הקהילה הבינלאומית, כאשר הכריזה על נכונותה להתפרק מגרעין ולהפסיק את התוכניות לפיתוח נשק בלתי-קונבנציונלי. לפני שלוש שנים, הסכימה לוב לשלם פיצויים למשפחות קורבנות הפיגוע בסקוטלנד - ובכך סללה את הדרך לחידוש היחסים עם ארצות הברית והמערב.
למרות זאת, נראה כי אמריקנים רבים מסרבים למחול לשליט הססגוני - והוא אף התקשה למצוא מלון שיסכים לארח אותו בניו יורק. במהלך נאומו בעצרת האו"ם, הפגינו עשרות בני אדם מחוץ לבניין מטה האו"ם. הם נשאו שלטים שבהם נכתב "רוצח", "דיקטטור אכזר" ו-"טרוריסט".