שתף קטע נבחר

 

פרופ' יוסף קלפטר מועמד לנשיאות אוני' תל-אביב

כשרקע איומי האוניברסיטה להשבית את לימודי סמסטר ב' בשנת הלימודים הקרובה, בחרה ועדת האיתור את הפרופסור לכימיה כמועמדה לתפקיד נשיא המוסד. רקטור האוניברסיטה: "הקיצוץ הוא לא בשומנים, אלא בעור ובעצמות"

ועדת האיתור של אוניברסיטת תל-אביב בחרה בצהריים (יום ה') בפרופסור יוסף קלפטר לתפקיד נשיא האוניברסיטה. קלפטר, פרופסור לכימיה, יחליף את פרופסור צבי גליל שהודח מתפקידו לפני כשלושה חודשים. בחירתו של קלפטר כפופה לאישור הסנאט של אוניברסיטת תל-אביב. 

 

קלפטר מכהן מאז 2002 כיו"ר ההנהלה של הקרן הלאומית למדע, הגוף המרכזי התומך במחקר במדינת ישראל. הוא זכה לאורך השנים בכמה פרסים יוקרתיים כגון "פרס רוטשילד" לכימיה, "פרס החברה הישראלית לכימיה" ופרס וייצמן למדע. בוועדת האיתור היו חברים ד"ר ליאורה מרידור, פרופ' חנוך גוטפרוינד, פרופ' בולסלב (בולק) גולדמן, פרופ' עדינה ברימן ופרופ' חנה וירט-נשר.

 

פרישתו של גליל באה בעקבות חילוקי דעות בינו לבין הוועד המנהל של האוניברסיטה. עקב תלונות רבות בפרשה, החליט מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, לבחון את הנסיבות שהביאו לסיום כהונתו של גליל, שנתיים בלבד אחרי שמונה. בוועד המנהל טענו בעבר כי הדחתו של גליל נבעה אך ורק מתפקודו של כנשיא, אשר היה "כשלון ניהולי מתמשך שאינו בר תקנה".

 

"בסמסטר ב' ייעצרו הגלגלים"

אוניברסיטת תל-אביב דורשת ממשרד האוצר תוספות תקציביות, ומאיימת לא לפתוח את סמסטר ב' של בשנת הלימודים הקרובה. בפגישה שקיימו לפני כשבועיים ראשי האוניברסיטאות עם בכירי האוצר הוסכם על העברת תוספת של 450 מיליון שקל למוסדות האקדמיים. זאת, לעומת תוספת של 515 מליון שקל אשתקד.

  

"אם לא נקבל תוספת, נגיע לעצירה מוחלטת תוך כדי שנת הלימודים", אמר רקטור אוניברסיטת תל-אביב והנשיאה הזמני, פרופסור דני לויתן. "אנחנו פותחים את השנה ב-18 באוקטובר, אבל ככל שהיא תתקדם נגיע למצב שבו הגלגלים יפסיקו להסתובב. אנחנו לא לבד במערכה, מדובר בבעיה של כלל האוניברסיטאות".

 

תקציב אוניברסיטת תל-אביב לבדה עומד על מיליארד שקלים וחצי. 900 מיליון שקל מופנים לאוניברסיטה ישירות מהממשלה, כ-300 מיליון מגיעים משכר לימוד והשאר התקציב מגיע מהשקעות ותרומות שונות - סעיף שנפגע קשות כתוצאה מהמשבר הכלכלי העולמי.  

"עברנו השנה קיצוץ של מיליונים רבים מהתקציב ואנו נערכים לקיצוץ של עשרות מיליונים נוספים", ציין לויתן. "קיום אוניברסיטה שצומחת וגדלה בתנאים כאלה דורשת מאיתנו מהלכים סיזיפיים. הקיצוץ הוא לא בשומנים, אלא בעור ובעצמות".

 

לדברי לויתן, מי שעלול להיפגע מהקיצוצים הם עוזרי ההוראה, הסגל הזוטר, השעות הנוספות לסטודנטים, תקציבי הפעילות השוטפים ומשאבי המחקר. בעיה נוספת היא שכר הסגל האקדמי הזוטר, שתוקצב על-ידי האוניברסיטה ולא על-ידי הממשלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוניברסיטת ת"א (ארכיון)
צילום: שאול גולן
מומלצים