שתף קטע נבחר

 

"הפלסטינים לא ידרשו לאמץ את דו"ח גולדסטון"

שגריר ישראל למוסדות האו"ם בז'נבה אמר כי עמיתו הפלסטיני הודיע שהרשות תמשוך את הצעתה לאימוץ דו"ח גולדסטון, במושב המסכם של המועצה לזכויות אדם. "זה הוכיח את האסטרטגיה הנכונה של הממשלה ומשרד החוץ", אמר השגריר

השגריר הפלסטיני בז'נבה, איברהים קוריישי, הודיע אמש (יום ה') לשגריר ישראל למוסדות האו"ם בז'נבה כי הרשות הפלסטינית מתכוונת להודיע היום שהיא מושכת את הצעתה לאימוץ דו"ח גולדסטון, במושב המסכם של המועצה לזכויות אדם. "זה הוכיח את האסטרטגיה הנכונה שבה פעלו ממשלת ישראל ומשרד החוץ, כשהזהירו שאימוץ הדו"ח עלול לפגוע בתהליך השלום", הבהיר שגריר ישראל, רוני לשנו-יער.

 

מדובר בהחלטה בעלת חשיבות להמשך התהליך המדיני מול הפלסטינים, שהחל בפסגה המשולשת בשבוע שעבר בניו-יורק. ראש הממשלה בנימין נתניהו הבהיר אז ובימים האחרונים,

שאימוץ דו"ח גולדסטון ימנע מישראל ליטול סיכונים עתידיים בתהליך השלום, משום שזה ימנע ממנה להגן על עצמה. כמו כן הבהירו ראש הממשלה ושריו, שאימוץ הדו"ח ימנע ממשטרים דמוקרטיים להיאבק בטרור. ישראל וארה"ב הפעילו לחץ על הפלסטינים שלא לתמוך באימוץ הדו"ח.

 

השגריר לשנו-יער, שוחח אמש בעניין זה עם השגריר הפלסטיני, ושמע מפיו שאכן הרשות שינתה את עמדתה המוקדמת. השגריר הישראלי אמר ל-ynet לאחר שיחתו זאת, שההחלטה נובעת לדעתו מכמה סיבות: "ראשית הדברים שאמר ראש הממשלה על ההשלכות של אימוץ הדו"ח במוסדות האו"ם על תהליך השלום מול ישראל, החשש מאובדן התמיכה באו"ם כגוף בינלאומי משפיע ואסטרטגיה נכונה של שר החוץ אביגדור ליברמן ומשרד החוץ, לעצור את הדו"ח הפוליטי הזה בצורה דיפלומטית".

 

כך או כך, הפלסטינים הודיעו אמנם שימשכו את הצעת החלטתם, האמורה לעלות להצבעה בדיון היום במועצה לזכויות האדם בז'נווה לפחות עד מארס 2010. אולם, לא ברור עדיין לחלוטין בירושלים, אם לא יהיו נציגים אחרים שיעלו הצעה זאת לסדר היום מחדש.  

  

משרד החוץ: גולדסטון מכופף את העובדות והחוק

מוקדם יותר אתמול נמשכה המתקפה ההסברתית מצד משרד החוץ, כאשר סגן שר החוץ, דני איילון, ערך תדרוך לשגרירים בארץ ולעיתונאים זרים. אילון, שהרבה לתקוף בדבריו את הרשות הפלסטינית, אמר: "שאם הדו"ח יתקבל - המועצה לזכויות האדם תהפוך למועצה לזכויות הטרור". הוא הסביר: "אנחנו תחת אש מתמדת מצד הפלסטינים. תקפו אותנו בניו-יורק, תוקפים אותנו בז'נבה, ואם אנחנו מותקפים אנחנו צריכים להגן על עצמנו. אם רוצים להגיע להסדר עם הפלסטינים, איך אפשר להיות תחת התקפה מצדם כל הזמן?"

 

משרד החוץ הפיץ במקביל מסמך שמרכז את עיקרי הטענות מצד ישראל נגד חקירתו של גולדסטון וצוותו. במסמך נטען כי הדו"ח הוכן "כחלק מקמפיין פוליטי נגד ישראל ונגד כל מדינה הנאלצת להתמודד עם איומי טרור". (לקריאת המסמך המלא - לחצו כאן)

 

"מחברי הדו"ח סבורים, כי המבצע הישראלי בעזה לא היה קשור ל-12,000 הרקטות ופצצות

המרגמה שירה חמאס במשך שמונה שנים על ערים ויישובים בישראל, או לעובדה שכמיליון אזרחים ישראליים נאלצו לחיות את חייהם בטווח של שניות ממרחבים מוגנים משום שהם היו בטווח התקפות החמאס", נטען במסמך שהכין משרד החוץ.

 

עוד נטען כי "הדו"ח מקדם נרטיב המתעלם מהאיומים על אזרחים ישראליים, ומהמאמצים הדיפלומטיים והפוליטיים הרבים מצדה של ישראל על מנת למנוע את פרוץ העימות". בנוסף נטען כי על מנת לתמוך בעמדה זדונית ובלתי מבוססת זו - דו"ח גולדסטון אינו מהסס "לכופף" הן את העובדות והן את החוק.


פורסם לראשונה 01/10/2009 22:53

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השופט גולדסטון. נסיגה פלסטינית?
צילום: AFP
צילום: דודי ועקנין
איילון. ההתקפה נמשכת
צילום: דודי ועקנין
מומלצים