איראן: נשגר טיל לחלל בחצי השנה הקרובה
מנהל הפרויקט במרכז החלל האיראני אמר כי הטיל ישוגר עד סוף חודש מרס. לדבריו, "הטילים הם בעלי טווח מספיק לביצוע מחקרים וניסויים שונים וניתן להשתמש בהם לניסויים מדעיים"
מנהל פרויקט במרכז החלל באיראן הודיע כי בחצי שנה הקרובה תשגר איראן בפעם השלישית טיל לחלל לצרכי מחקר. כך דיווחו היום (ד') כלי תקשורת במדינה.
דגם קודם של הטיל מסוג כאבוֹשגר-3 (חוקר בפרסית) שימש את איראן לשיגור לוויין בחלל בחודש פברואר. "טיל כאבוֹשגר השלישי ישוגר לחלל עד סוף השנה הפרסית (המסתימת ב-20 במרס) לצרכי מחקר", צוטט מוחמד אברהימי, מנהל הפרויקט במרכז החלל האיראני לרגל שבוע החלל המצויין באיראן. לדבריו, "הטילים הם בעלי טווח מספיק לביצוע מחקרים וניסויים שונים וניתן להשתמש בהם לניסויים מדעיים".
בדצמבר 2008 שיגרה איראן בהצלחה את הכאבוֹשגר-2 לחלל, טיל דו-שלבי מונע בדלק מוצק. תוכנית החלל הצבאית האיראנית הושקה בשנת 1998, כששר ההגנה דאז, האדמירל עלי שמחאני, הכריז על תוכנית לפיתוח טילים בליסטיים לטווח בינוני בשם "שיהאב 4". הוא אמר אז שהטילים יוכלו לשגר לווינים לחלל, ועורר דאגה רבה בקרב מדינות במערב, שחששו מפני יכולת חלל עצמאית איראנית.
מאז, על פי הדיווחים, נטשה איראן את התוכנית לפיתוח "שיהאב 4" ובמקום זאת קידמה את הפיתוח והניסויים בטיל "שיהאב3" מדגם חדש, בעל טווח גדול יותר.
הפיתוח הטכנולוגי האיראני מעורר דאגה במדינות המערב ובישראל, מחשש שהמשך הפיתוח יאפשר לאיראן לפתח טילים מדוייקים לטווחים גדולים יותר, המסוגלים לפגוע לא רק בישראל אלא גם במטרות באירופה.
איראן טוענת מנגד כי טכנולוגיית החלל שלה, בדומה לטכנולוגיית הגרעין, נועדה לצרכי שלום בלבד על מנת לתת מענה לצרכי המדינה.
במקביל, אמר מנהל מרכז החלל האיראני, מוחסיין בהראמי, כי איראן מתכננת גם לשלוח לחלל כמוסה ובה אורגניזם חי בשנתיים הקרובות. איראן הודיעה בעבר כי בכוונתה לשלוח אסטרונאוט איראני ראשון לחלל בתוך עשר שנים.
שיגור טיל באיראן. ארכיון
צילום: AFP
מומלצים