הוצאת עובדים לחל"ת במימון המדינה - תבוטל
הכוונה היתה לאפשר למעסיקים להוציא עובדים לחופשה, כחלופה לפיטורים. בשל ביקושים נמוכים בוטל המסלול והתקציב שנותר – 110 מיליון שקל יעבור למסלולי תמיכה אחרים
משרד התמ"ת
החליט לבטל את פרויקט הוצאת עובדים לחופשה ללא תשלום בהשתתפות המדינה, בשל ביקושים וזאת לאחר מקצה אחד בלבד. מדובר במסלול שהושק עוד בתקופתו של שר התמ"ת הקודם, אלי ישי, ואשר לצורך הפעלתו הוקצו 150 מיליון שקל.
הכוונה היתה לאפשר למעסיקים להוציא עובדים לחופשה, כחלופה לפיטורים. המדינה היתה אמורה לממן את דמי האבטלה של העובד ואילו המעסיק לממן את המשך ההפרשה לזכויות הסוציאליות בשיעור שלא יפחת מ-18% משכרו טרם היציאה לחופשה.
ביולי:
מסלול הוצאת עובדים לחל"ת יוצא לדרך
נעמה סיקולר, "כלכליסט"
מהיום יוכלו מעסיקים בפריפריה להוציא עובדים לחופשה ללא תשלום בשנה הקרובה. משרדי התמ"ת והאוצר יממנו את דמי האבטלה של העובד ואילו המעסיקים את זכויותיו הסוציאליות. עלות הפרויקט למדינה: 150 מיליון שקל
משרד התמ"ת החליט על 4 מקצים תחרותיים והראשון מביניהם בסכום של 40 מיליון שקל יצא לדרך בחודש יולי האחרון. יחד עם זאת המקצה סבל מביקושים נמוכים של 5 מיליון שקל בלבד לפיכך החליטו בתמ"ת לסיים אותו אולם את יתרת התקציב – 110 מיליון שקל להקצות לתוכניות אחרות של מרכז ההשקעות ולבטל מכאן והלאה את המסלול הספציפי של הוצאת עובדים לחל"ת.
יחד עם זאת מכיוון והמקצה הראשון כבר יצא לדרך הוחלט להשלים את ההקצאה של 40 מיליון שקל עליה כבר הוכרז ולאפשר גם לחברות גדולות ממרכז הארץ שעד כה לא יכלו להיכלל במכרזים, לגשת אליהם. בין החברות שהביעו עניין בתוכנית נמצאת גם יצרנית התחמושת סולתם.
מרבית הכספים מהמסלול שבוטל יעברו למסלול תעסוקה של מרכז ההשקעות. מדובר במסלול המתגמל מעסיקים מהפריפריה שמעסיקים בני מיעוטים וחרדים. לאחרונה חילק מרכז ההשקעות במסגרת מסלול זה 78 מיליון שקל שהביאו להעסקתם של 1,700 עובדים בפריפריה ובקשות רבות עדיין נותרו ללא מענה.
להוציא עובדים לחופשה כחלופה לפיטורים
צילום: Index open
מומלצים