שתף קטע נבחר

 

ר"מ צרפת לשעבר: לא ניסיתי להכפיש את סרקוזי

במשפט שמסעיר את צרפת, הכחיש דה-וילפן כי ניסה להפליל את יריבו, הנשיא ניקולא סרקוזי. הוא טען כי לא ידע ששמו של סרקוזי מופיע במסמכים המפלילים ש"קיבל לידיו"

ראש ממשלת צרפת לשעבר, דומיניק דה-וילפן, העיד אתמול (ה') במשפט שמתנהל נגדו בפריז, וניסה להפריך את ההאשמות לפיהן ניסה להפליל ולהכפיש את יריבו הפוליטי הוותיק, הנשיא ניקולא סרקוזי.

 

דה-וילפן דחה את טענות העד המרכזי, ואמר כי "ההיסטוריה שלי עם ניקולא סרקוזי מראה כי לא רק שמעולם לא ניסיתי לנקום בו, אלא התעלמתי מהתקפות שהופנו נגדי".

 

דה-וילפן מואשם כי זייף מסמכים שקשרו לכאורה בין סרקוזי לבין פרשיית שחיתות, בנסיון להכפיש את שמו במרוץ לנשיאות שניהלו השניים ב-2007. דה-וילפן מכחיש כי את האשמות, אולם ראיות שהציג בתחילת השבוע בכיר מודיעיני לשעבר, פיליפה רונדו, מעלות את החשד כי הוא היה מעורב בפרשה אף יותר ממה שהודה תחילה.

 

דה-וילפן מצידו טען כי לא הבחין בשמו של סרקוזי בתוך המסמכים ש"הגיעו לידיו", ולא שם לב כי הם מזוייפים. לדבריו, הוא ביקש מרונדו, מתוקף תפקידו, לבדוק בינואר 2004 את המסמכים, אולם הוא מעולם לא רמז כי הדבר עלול לגרור את סרקוזי לחקירה. מנגד טען רונדו בעדותו כי דה-וילפן אכן ידע ששמו של סרקוזי מופיע במסמכים.

 

עדותו של דה-וילפן הגיעה ביום התשיעי של משפט "קלירסטרים", שזכה בצרפת לכותרות "משפט העשור". תחילת הפרשה לפני כחמש שנים, אז הופיע שמו של סרקוזי ברשימה של פוליטיקאים ואנשי עסקים בכירים אשר נשלחה לדה-וילפן. נטען כי האישים המופיעים בה קיבלו שוחד מסוחרי אמצעי לחימה בינלאומיים. המזימה נועדה, בין היתר, לפגוע בבכירים בחברת החלל "EADS", כדי להשפיע על מאבקי כוח פנימיים.

 

השתלשלות הפרשה

ב-2006, סגן נשיא EADS ז'אן לואי גרגורן הודה שמסר את הרשימה, שבה גם שמו של הבוס שלו פיליפ דלמה, לרשויות החוק. ואולם הוא טען שהוא פעל בהוראת דה-וילפן והנשיא דאז, ז'אק שיראק. אחרי ששופט פסק שהרשימה כוזבת, החקירה החלה להתמקד ביוזמיה.

 

השופטים החוקרים מבקשים לברר עתה אם דה-וילפן הוא אכן האיש שעומד מאחורי הרשימה, והאם ניסה לנהל מסע הכפשה נגד סרקוזי כדי לפגוע בסיכוייו בבחירות. הפרשה זכתה לכינוי "קלירסטרים" (Clearstream) על שם הבנק בלוקסמבורג שבו נטען כי האישים, בהם סרקוזי, החזיקו בחשבונות בנק לא חוקיים.

 

הפרשה העיבה על הקריירה של דה-וילפן, דיפלומט ותיק שעורר תשומת לב עולמית במיוחד בנאום שנשא ב-2003 באו"ם, שבו קרא לארה"ב שלא לפלוש לעיראק. דה-וילפן לא שלל עד כה את האפשרות שיתמודד בבחירות הבאות לנשיאות, ב-2012. אם יורשע, יצטרף לראשי ממשלה צרפתים אחרים, בהם אלן ז'ופה, שהורשע ב-2004 בשחיתות. ב-1999, לורן פביוס זוכה מאשמת הריגה בפרשה שבה ניתן לאנשים דם מזוהם בנגיף HIV. שני האישים נחשבו פעם כמועמדים פוטנציאלים לנשיאות.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
דה-וילפן. מכחיש ההאשמות
צילום: איי פי
מומלצים