שתף קטע נבחר

 

אישום: שוטר מג"ב הבריח פלסטינים עבור תשלום

במח"ש טוענים כי בתקופה של חודשים ספורים הספיק שוטר מג"ב להבריח יותר מ-100 פלסטינים לשטח ישראל בלי שעברו בידוק. לפי כתב האישום שהוגש נגדו, לעתים הוא ויתר על תשלום והסתפק בטובות הנאה כגון סיגריות ושתייה קלה

אברהאים גאנם, שוטר מג"ב בן 26 מסג'ור, הואשם היום (חמישי) כי הבריח פלסטינים לשטח ישראל תמורת שוחד. כתב האישום שהוגש לבית המשפט המחוזי בירושלים על-ידי המחלקה לחקירות שוטרים מייחס לו עבירות של לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים, הסעה שלא כדין וסיוע לכניסת שב"חים לתחומי ישראל. הוא מואשם גם בעסקת נשק, לאחר שהעביר רימון הלם לידיו של תושב סג'ור.

 

על-פי כתב האישום, גאנם ניצל את תפקידו כמפקד במחסומים בשועפט ובראס-חמיס כדי להבריח יותר מ-100 פלסטינים לישראל בלי שיעברו בידוק ביטחוני. במסגרת הפרשה הוגשו כתבי אישום גם נגד שלושה תושבי מזרח ירושלים המואשמים במתן שוחד ובניסיון להכניס שוהים בלתי חוקיים לישראל. המחלקה לחקירות שוטרים ביקשה לעצור את הארבעה עד תום ההליכים, אך הדיון בבקשה נדחה ליום שלישי לבקשת הסנגורים.

 

הגזרה בה פעל גאנם, לפי כתב האישום, ידועה כרגישה מבחינה ביטחונית, כאשר על-פי המידע המודיעיני שבידי כוחות הביטחון, גורמים עוינים נכנסו דרכה בעבר לישראל על מנת לפגוע בביטחון. "מדובר בכתב אישום בעל עבירות חמורות ביותר של הברחת מאות שב"חים מבלי לבדוק אותם ואת כליהם בתמורה לקבלת ונתינת שוחד", אמרה התובעת בתיק, עו"ד מיכל פרידמן. "עבירות אלו הינן חמורות ביותר".


"עבירות חמורות ביותר". גאנם בבית המשפט (צילום: דודי ועקנין)

 

הסנגור: למה למחוזי ולא לשלום? 

מסכת ההברחות החלה לאחר שביולי 2009 הכיר גאנם את עמאר אבו סרייה, שעסק

בהברחת פלסטינים לישראל. לטענת המחלקה לחקירות שוטרים, ביחד עם שני הנאשמים הנוספים, הם נהגו להבריח את הפלסטינים תמורת 250 שקלים לאדם. גאנם קיבל 50 שקלים על כל הברחה ובמקרים מסויימים הסתפק בקבלת טובות הנאה כגון חולצות, נרגילות, שתייה קלה וסיגריות.

 

השוטר תיאם עם שלושת הנאשמים הנוספים מועדים מדוייקים שבהם יגיעו עם השוהים הבלתי חוקיים למחסום בו הוא עובד. השלושה נהגו ליידע אותו מראש בנוגע לכלי הרכב שאמור להגיע למחסום, או לחלופין מוסרים לו את תיאורו החיצוני של השב"ח. בנוסף, הנאשם נהג להעביר לשותפיו מידע על סיורים שמטרתם תפיסת מבריחים ושב"חים וכן מידע אודות כלי רכב מוסווים המשמשים את כוחות הביטחון.

 

פרקליטו של גאנם, עו"ד מנחם רובינשטיין, אמר ל-ynet כי "כתב האישום הוגש בכוונה תחילה לבית המשפט המחוזי ולא לבית משפט השלום למרות שבדרך כלל עבירות כאלו מוגשות לבית משפט השלום. מי שהגיש את כתב האישום רצה למצות את הדין באופן חמור עם הנאשם. בית המשפט המחוזי לא היה המקום להגיש את כתב האישום ואם מח"ש רוצה לגזור קופון של יחסי ציבור אז יש לי רק להצטער על כך".

 

התובעת עו"ד פרידמן אמרה בתגובה כי הגשת כתב האישום למחוזי לא נעשתה משיקולים זרים. "לגאנם מיוחסת עבירה של מכירת נשק", הסבירה, "מדובר בעבירה של 15 שנות מאסר שהוא יכול להישפט עליה רק בבית המשפט המחוזי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גאנם בבית המשפט
צילום: דודי ועקנין
מומלצים