שתף קטע נבחר

אסף הרופא: פג שב לחיים לאחר ששוחרר לקבורה

זה קורה שוב: לאחר שרופאי בית החולים אסף הרופא קבעו את מותו של פג, ושחררו אותו לקבורה, "התעורר הפג לחיים", כשהאב בא לקחתו לקבורה. הפג מטופל באסף הרופא ומצבו יציב. משרד הבריאות ימנה ועדת חקירה

פג שמותו נקבע בבית החולים אסף הרופא "חזר לחיים" ומאושפז כעת במצב יציב בבית החולים "אסף הרופא". הפג נולד הבוקר (ה') במשקל 490 גרם, בשבוע 22 להריון, בעקבות הפסקת הריון שנעשתה לאם. מאסף הרופא נמסר כי גינקולוג קבע את מותו.

 

לאחר מספר שעות, כשהאב בא לקחת את הילוד לקבורה, ראה שהעובר "המת" מגלה סימני חיים. הוא התקשר לבית החולים והגיע במהירות עם העובר לפגייה. כעת התינוק מטופל בפגייה במצב יציב.

 

הנהלת בית החולים אסף הרופא הציעה להורים כל עזרה שהיא בנושא הטיפול בפג או העברתו לבית חולים אחר. מאסף הרופא נמסר כי המקרה דווח למשרד הבריאות. ממשרד הבריאות נמסר בתגובה כי תמונה ועדת בדיקה לנסיבות המקרה.

 

עו"ד מיכאל עטיה, שמייצג את בני הזוג סיפר כי זהו ההריון הראשון של האישה, בת 32 ובני הזוג ציפו ללידת בנם הבכור. "ההורים נמצאים בטראומה מהמקרה. כרגע הם מתפללים שהתינוק יישאר בחיים ושישרוד את 48 השעות הקרובות".

 

עוד תיאר כי "ההריון היה תקין. האישה הגיעה אתמול לבית החולים כשהיא סובלת מצירים. בבדיקות דם ראו שיש לה דלקת, לטענת הרופאים בצוואר הרחם. אמרו לה שמכיוון שלא יודעים מה מקור הדלקת צריך לעשות הפסקת הריון כדי לא לסכן את האמא. נתנו לה להבין שהיא מסכנת את החיים של עצמה".

 

האב מגיע לאסוף את הפג לקבורה ומגלה שהוא זז

עורך הדין מתאר כי האישה הגיעה בסביבות 12 בצהריים לבית החולים וקיבלה זירוז בשעה 1 אחר חצות. כארבע שעות לאחר מכן נולד התינוק. "האמא שמעה קול של בכי אבל האחות אמרה שוולד מת מוציא קול וזה דבר נורמלי".

 

במשך חמש שעות היה הפג מונח בחדר הלידה ובשעה 13:00 כשהאב הגיע לקחת את התינוק לקבורה, הוא פתח את הקרטון שבו שכב הפג כשהוא מונח על סדין ואז הבחין שהוא זז. "זה דבר בלתי נתפס ובלתי מובן. ההורים לא מבינים איך זה קרה", הוסיף.

 

ההורים החליטו להשאיר את הפג בפגיית אסף הרופא ולא להעבירו לבית חולים אחר, לאחר שהסבירו להם שהעברה עלולה לסכן את חייו.

 

השבוע ה-24 להריון נחשב בישראל כמסמן את "גבול החיות". מנתוני המרכז הלאומי לבקרת מחלות אודות תינוקות שנולדו במשקל לידה של פחות מקילו עולה כי בשנת 2007 לא שרד אף תינוק שנולד בשבוע ה-23 להריון.

 

נכון להיום אין בישראל הנחיות לגבי נוכחות של רופא ילדים או נאונטולוג (רופא פגים) בחדר הלידה. בעקבות המקרה הראשון שאירע בנהריה קיים משרד הבריאות בדיקה והוחלט לכתוב הנחיות מוגדרות בנושא. לאחרונה העביר איגוד הנאונטולוגים הנחיות מפורטות למשרד הבריאות המגדירות באילו מקרים צריך להיות נוכח בחדר הלידה נאונטולוג ובאילו מקרים רופא ילדים. במשרד הבריאות צפויים לפרסם על בסיס המלצת הנאונטולוגים הנחיות מקצועיות לכלל בתי החולים.

 

רק לפני כחודשיים אירע מקרה דומה בצפון כאשר פגה, שמותה נקבע בבית החולים בנצרת, הראתה סימני חיים. סיפור דומה אירע גם בבית החולים בנהריה לפני כשנה כאשר נקבע מותה של הפגה בנא היבא מגדוב, וכאשר הוצאה ממקרר בית החולים לצורך העברתה לקבורה גילתה סימני חיים. בשני המקרים הפגים לא הצליחו לשרוד ומתו כעבור כמה שעות. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
אסף הרופא. הרופא קבע מוות, הפג "התעורר לחיים" (צילום אילוסטרציה)
צילום: חיים הורנשטיין
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים