ליברמן לסבב ביקורים בעולם; על הפרק: איראן
אחרי ביקוריו באפריקה ובאמריקה, יוצא שר החוץ לעוד כמה מדינות ש"לא זכו עד כה לתשומת לב ראויה", בהן אוסטריה וקזחסטן. בווינה יבקש משר החוץ להפסיק את שיתוף הפעולה עם טהרן בזיקוק נפט
"ההשקעה במדינות שעד היום לא זכו לתשומת הלב הראויה מצד ישראל" - כך מגדיר שר החוץ אביגדור ליברמן מרכיב מרכזי במדיניותו כדיפלומט מספר 1. במסגרת זאת, לאחר סדרת סיוריו האחרונים באפריקה, בדרום אמריקה ובמדינות הבלקן, ועוד כמה ביקורים בבירות "אירופה הקלאסית", הוא מתפנה בתקופה הקרובה לביקורים ביעדים פחות סטנדרטיים - אוסטריה, קזחסטן, הולנד ודנמרק. סדר היום, לעומת זאת, מקורי קצת פחות - איראן, איראן ושוב איראן.
זמן גרעיני - כל הכתבות ב-ynet
כך למשל, ביום רביעי הקרוב צפוי שר החוץ לתבוע מאוסטריה להפסיק את שיתוף הפעולה עם טהרן בתחום זיקוק הנפט, משום שהחברות העוסקות בו נשלטות על-ידי הממשלה ומשטר האייתוללות. פגישתו המרכזית של ליברמן בווינה תהיה עם שר החוץ מיכאל שפינדלגר, שעמו ידון גם בנושאים בילטראליים נוספים.
הנסיעה בת ארבעת הימים השבוע תכלול גם ביקור בקזחסטן, המדינה המוסלמית בעלת השטח הגדול ביותר בעולם. גם שם צפוי ליברמן להעלות את האיום הנשקף לעולם מאיראן, ולבקש את תמיכת ההנהגה המקומית בצעדים בינלאומיים לעצירת תכנית הגרעין האיראנית. העמדות שליברמן צפוי להציג יהיו נוקשות יותר מבעבר, על רקע גילוי המתקן הגרעיני החשאי ליד העיר קום.
בקזחסטן ייפגש השר עם הנשיא נורסולטאן נזרבייב, עם ראש הממשלה קארים מסימוב ועם שר החוץ קנת סעודבייב. החל בינואר הקרוב תכהן קזחסטן כנשיאת הארגון לביטחון ושיתוף פעולה באירופה, (OSCE), והחל מינואר 2011 תכהן כיו"ר ארגון המדינות האיסלאמיות (OIC), המאגד את רוב המדינות המוסלמיות בעולם. ליברמן ידון עם ראשי הממשל הקזחי בדרכים לחזק את שיתוף הפעולה בהקשר לעמידתם בראש הארגונים הללו וכן על הידוק שיתוף הפעולה במסגרות נוספות כמו בארגון ה-CICA האסיאתי, שאותו ייסד הנשיא נזרבייב.
בהמשך לפעילותו בחזית אירופה, צפוי ליברמן להיפגש בקרוב גם עם שר החוץ הצרפתי, ברנאר קושנר. זאת על פי בקשת השר הצרפתי.
כן צפוי שר החוץ לצאת בתחילת נובמבר לביקור בהולנד ודנמרק. ליברמן הבהיר בעבר שמטרתו היא "חיזוק מעמד ישראל באמצעות הרחבת מוטת הכנפיים של מדיניות החוץ הישראלית".
בנוסף לפגישות עם עמיתיו ההולנדים צפוי ליברמן לערוך בביקורו בהולנד מפגש גם עם שגרירי ישראל במדינות הגדולות במערב אירופה: בריטניה, צרפת, איטליה, גרמניה וספרד, עם השגריר באיחוד האירופי ועם השגרירה בשבדיה המכהנת כנשיאת האיחוד. הוא יקבל סקירה ותמונת מצב עדכנית ומפורטת של הנושאים העומדים על הפרק מול מדינות אלה, והתכניות להמשך.