פנק אותה: פנה קוטה קלאסית
פנה (שמנת) קוטה (מבושלת) - כן, זה פשוט כמו שזה נשמע. רוני ונציה מגישה מתכון לקלאסיקה איטלקית
פנה קוטה קלאסית
המרכיבים (8 מנות):
4 כפות מים
4 כפיות ג'לטין בגרגרים
3 ו-1/2 מכלי שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
1 מקל וניל חצוי לאורך או 1 כפית תמצית וניל
כלים: 8 כוסות שטוחות
(צילום: index open)
אופן ההכנה:
- ממסים את הג'לטין עם המים בסיר כפול (בן מארי). מניחים בצד.
- שמים את השמנת, החלב והסוכר בסיר גדול. מסירים את הגרגרים ממקל הווניל בעזרת סכין קטנה ומוסיפים אותם ביחד עם המקל לתערובת השמנת והחלב.
- מניחים את התערובת על אש בינונית-גבוהה ומערבבים עד לסף רתיחה. מסירים מהאש. מצננים מעט ומוסיפים את תערובת הג'לטין. מערבבים עד שהג'לטין נמס לגמרי.
- מסננים ואם משתמשים בתמצית וניל, צריך להוסיף אותה בשלב זה.
- מברישים טיפת שמן על התחתית והדפנות של התבניות האישיות (אין צורך לשמן כוסות) ומניחים אותן על מגש.
- בעזרת מצקת יוצקים את הקרם לתוך התבניות (או הכוסות), כמעט עד הסוף, ומניחים מעט לצינון.
- מצננים במקרר עד שיתייצבו, לפחות 3 שעות.
- ממש לפני ההגשה הופכים את התבניות (אם משתמשים בכוסות אז לא הופכים אותן). מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לקרם בכל תבנית אישית. טובלים את התבנית בתוך קערה עם מים חמים מאוד במשך 15 שניות. מייבשים את התבנית. מניחים מעליה צלחת הגשה והופכים בזהירות. מרימים את התבנית כך שהפנה קוטה נשארת על גבי הצלחת. הגשה אפשר לפזר פירות יער טריים על הפנקוטה.
צילום: index open
מומלצים