שתף קטע נבחר

 

דיווח: צפון קוריאה שיגרה 5 טילים לטווח קצר

למרות הדיווחים על נכונותה של צפון קוריאה לחזור למשא ומתן בנושא תוכניתה הגרעינית, נראה שהמדינה הקומוניסטית החליטה שוב להתגרות בשכנותיה ולבצע ניסוי טילים

צפון קוריאה שיגרה חמישה טילים לטווח קצר מבסיס בחופה המזרחי. כך דיווחה בצהריים (יום ב') סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית "יונהאפ". לפי הדיווח, פיונגיאנג גם הכריזה על הים שמול החוף המזרחי שלה כעל אזור אסור לשיט עד 20 באוקטובר.

 

מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, הגיבה לדיווח על השיגור במהלך ביקורה בצפון אירלנד. קלינטון אמרה כי ארה"ב ממשיכה לפעול למען פירוקה של צפון קוריאה מנשק גרעיני. היא הוסיפה כי ארה"ב ובנות בריתה מנסות להבהיר לפיונגיאנג, כי הקהילה הבינלאומית לא תקבל את המשך תוכנית הגרעין שלה.

 

גורם במשרד ההגנה הרוסי אמר לסוכנות הידיעות "איטאר-טס", כי "רוסיה הופתעה משיגור הטילים". לדברי הגורם, "זהו אינו הזמן המתאים לעשות זאת, כאשר נעשים מאמצים לחידוש השיחות הרב-צדדיות".

 

מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג איל, אמר בשבוע שעבר כי פיונגיאנג מוכנה לשוב לשיחות הרב-צדדיות על פירוקה מגרעין - אך הדגיש כי הדבר תלוי בהצלחת המגעים עם ארצות הברית. "השיחות הדו-צדדיות צריכות להפוך את היחסים העוינים בין צפון קוריאה לארצות הברית לשלווים", אמר קים לראש ממשלת סין, וון ג'יבאו, לפי דיווח של סוכנות הידיעות הצפון-קוריאנית.

 

ולמרות רוחות הפיוס המנשבות בצפון, האשים לאחרונה גורם ממשלה רשמי בדרום קוריאה כי צפון קוריאה נמצאת בשלב האחרון לקראת השבת הכור ביונגביון לפעילות מלאה. זאת, כמה שבועות לאחר שהמדינה הקומוניסטית הכריזה כי הגיעה לשלב הסופי בהעשרת האורניום - תהליך שיספק לה נתיב נוסף לייצור נשק גרעיני. הממשל האמריקני הבהיר כי לא ישוב לשיחות עם צפון קוריאה אם לא תוותר על נשקה הגרעיני.

 

לטענת הגורם הממשלתי, שירותי המודיעין בארצות הברית ובדרום קוריאה הגיעו למסקנה כי שיקום הכור נמצא לקראת סופו בעקבות בחינה של כ-10 אתרים גרעיניים במדינה.

 

צפון קוריאה הפסיקה בשנה שעברה את השיחות על פירוקה מגרעין עם דרום קוריאה, סין, יפן, רוסיה וארה"ב. במהלך השיחות התחייבה להקפיא את פרויקט הגרעין שלה, אולם לאחר פרישתה מהמגעים הבינלאומיים דווח כי בכוונתה לחדש את הפעילות בכור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניסוי טילים בצפון קוריאה (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים