"עיריית י-ם תבטיח המשך פעילות בריכת ירושלים"
דובר העירייה הודיע כי עיריית ירושלים פועלת להבטיח את המשך פעילות הבריכה. ההודעה באה בעקבות חוות דעת היועץ המשפטי של העירייה לפיה על בעלי הקרקע להמשיך ולהפעיל את בריכת ירושלים בהתאם להסכם איתם ולתוכנית העיר. הוא קובע כי הם אינם יכולים לסגור את הבריכה, או לשנות את ייעוד הקרקע, ללא הסכמת העירייה. הפעילים הנאבקים נגד סגירת הבריכה המיתולוגית מעודדים, אך חרדים מפני לחצי הגורמים האינטרסנטיים, וקוראים לציבור להצטרף למאבק
זריקת עידוד למאבקם של הירושלמים החוששים לגורלה של בריכת ירושלים, הוענקה הערב בהודעה שהוציא הערב דובר עירית ירושלים, שהכריז כי העירייה תבטיח את המשך פעולת הבריכה. ההודעה יצאה בעקבות חוות דעת שכתב היועץ המשפטי של עיריית ירושלים, עו"ד יוסי חביליו הקובע כי בעלי הבריכה חייבים להפעילה ואינם רשאים לשנות את ייעודה בלא אישור העירייה.
במכתב שהעביר היועץ (6.10.09) לבכירי העירייה, ושהגיע למערכת ynet, הוא מנתח את ההסכמים שבין עיריית ירושלים לבעלי הבריכה ומגדיר את החובות המוטלות עליהם באשר להמשך פעילותה. בשורה התחתונה קובע היועץ כי בעלי הבריכה אינם רשאים לסוגרה בלא הרשאה מפורשת של העירייה. "לא ניתן לאשר שינוי בשימוש או תכנון כלשהו שמשמעותו סגירת הבריכה, ועל בעלי הקרקע להמשיך ולהפעיל את בריכת ירושלים כפי שנקבע בהסכם ובתוכנית והם אינם יכולים לסגור את הבריכה ללא הסכמת העירייה."
בעקבות חוות דעתו, הוציא דובר עירית ירושלים גידי שמרלינג הודעה מפורשת האומרת
כי "עיריית ירושלים תבטיח את המשך פעילות בריכת ירושלים כבריכה הפתוחה לשימוש הציבור הרחב במחירים עממיים" וכי עליהם להחזיק את הבריכה במצב תקין ובמחירים סבירים.
בשבוע שעבר דווח על החשש לסגירת בריכת ירושלים שהוביל להתנגדותם של מאות מנוי הבריכה ופעילים ואחרים. מדובר באחת מבריכות הותיקות והגדולות ביותר בבירת ישראל, הבריכה נפתחה לפני 51 שנים, על רקע מאבקים סוערים שהתנהלו בזמנו בין החרדים בעיר לציבור החילוני, אך ברבות הימים הבריכה, הפתוחה גם בשבת, הוסיפה שעות פעילות נפרדות לנשים וגברים לטובת הציבור החרדי הנהנה גם הוא ממנה, והייתה לבריכה הציבורית הגדולה והראשונה בעיר הקודש.
חוות דעתו של של חביליו נכתבה לבקשתם של הנמענים שפנו אליו לקבל חוות דעת: "מעבר לחובתם של בעלי השטח להמשיך ולהפעיל את הבריכה, הרי הם מחוייבים להתחיבויות נוספות כמו שיפוץ ושמירת השטח במצב נאות ותקין וכמו גביית מחירים עממיים בשיתוף והסכמת העירייה. יתכן ויש מקום לוודא כי בעלי השטח אכן עומדים בהתחייבויותיהם בהסכם".
עו"ד חביליו מתייחס בחוות דעתו (שהועברה לסגני ראש העיר קובי כחלון ופפה אללו, המשנה למנכ"ל יעקב אבישר, מהנדס העיר שלמה אשכול והממונה על נכסי העירייה) מפורשות לכוונת הבעלים להקים על שטח הבריכה חניון, ומאוחר יותר ביניין רב-קומות. הוא קובע לעניין זה כי בהתאם להסכמים הקודמים בין עיריית ירושלים לבעלי הבריכה "ללא הסכמת העירייה לא ניתן לאשר שינוי ייעוד והפעלת חניון במקום, כמו כן ללא הסכמת העירייה לא ניתן לאשר שינוי תוכנית כלשהי שמשמעותה סגירת בריכת ירושלים".
חיים וייצמן, יו"ר ועד הפעולה של מתרחצי בריכת ירושלים אומר ל-ynet בתגובה להודעת העירייה: "אני שמח מאוד לשמוע, אך לדאבוני עדיין אינני יכול לראות בכך סוף פסוק. ישנם בשטח אינטרסים חזקים ולחצים של גורמים שונים. אנחנו מבקשים כי יובטח שבכל מקרה הבריכה תמשיך לפעול, גם אם יהיה צורך לסוגרה זמנית לשיפוצים". וייצמן וחבריו מבקש להישאר מעורבים בנעשה בבריכה, לבחון אילו שיפוצים ייעשו, ולוודא שאכן תפתח לשימוש מיד עם סיומם.
מאות ירושלמים, שחיינים ואחרים, כבר פנו לוועד הפעולה בבקשה להצטרף למאבק לשמור על בריכת ירושלים, הוקמה קבוצה ברשת החברתית פייסבוק והוועד אף העלה לאוויר עצומת רשת אליה הוא קורא לציבור, חרף ההודעה המעודדת, להצטרף ולחתום.