העסקת מובטלי היי-טק במפעלים תסובסד
משרדי האוצר והתמ"ת סיכמו: המדינה תסבסד העסקת מובטלים מתעשיית ההיי-טק שישתלבו בעבודה בענפי התעשייה המסורתית. היקף התוכנית יגיע ל-10 מיליון שקל. בן אליעזר: "התוכנית תאפשר לנצל כוח אדם איכותי שנפלט מתעשיית ההיי-טק, לטובת קידומם של ענפי התעשייה האחרים"
ניסיון נוסף למצוא פתרון לשיעורי האבטלה הגבוהים במשק. משרדי התמ"ת והאוצר יזמו תוכנית חדשה להשמת אנשי היי-טק בתעשיות מסורתיות. היקף התוכנית צפוי להגיע ל-10 מיליון שקל.
מובטל היי-טק: מנסים להגיע לכל עבודה
מובטל דגם 2009: צעיר, רווק, בעל ותק ומקצוע
בסיכום בין שני משרדי הממשלה נקבע כי לשכת המדען הראשי במשרד התמ"ת תתמוך בקליטתם של עד שני עובדים בכל חברה הפועלת בענפי התעשייה המסורתית - טקסטיל, עור, גומי, מתכת, פלסטיקה, מזון, תכשיטים וחפצי חן, עץ ונייר. התמיכה תינתן על העסקת עובדים בעלי תארים בתחומים הנדסה, אלקטרוניקה, תוכנה, מדעים מדויקים ומדעי הטבע, שצברו ניסיון בניהול פיתוח מוצרים בתעשיות מתחום ההיי-טק.
על פי הסיכום, עלויות השכר של עובדי ההיי-טק שייקלטו בחברות תעשייתיות יהיו עד לסכום של 300 אלף שקל למעביד. שיעור המענק שיוכר לעובד אחד יגיע ל-66% ושיעור המענק שיוכר לעובד השני יהיה בשיעור של 33% מסך העלות הכוללת.
הזכאות תינתן לחברות תעשייתיות המעסיקות לפחות 20 עובדים ושלא קיבלו תמיכות מהמדען הראשי בחמש השנים האחרונות. עוד נקבע כי מחזור המכירות השנתי של החברות שיוכלו ליהנות מהסיוע יהיה 10-100 מיליון שקל, ושהוצאות המחקר והפיתוח שלהן לא עולה על 7% ממחזור המכירות שלהן.
"התוכנית תאפשר לנצל כוח האדם האיכותי הבלתי מועסק שנפלט מתעשיית ההיי-טק, לטובת קידומם של ענפי התעשייה האחרים", אמר שר התמ"ת, בנימין בן-אליעזר. "אני רואה חשיבות עצומה בצמצום האבטלה כאמצעי להאצת הצמיחה הכלכלית ויציאה מהמיתון, ומכאן חשיבותה הגדולה של התוכנית המוצעת, בשלבה יעדים של צמיחה ושל קידמה מדעית וטכנולוגית".
המדען הראשי בתמ"ת, ד"ר אלי אופר ציין כי כי קליטת עובדים מיומנים בעלי כישורי פיתוח והבנת השוק הטכנולוגי יביאו ליצירת ערך מוסף משמעותי לתעשייה המסורתית. "הטמעת החדשנות והמו"פ בתהליכי הייצור בתעשיות אלה תגדיל את הפריון וכושר התחרות שלהן, ותסייע להרחבת התעסוקה והתוצר".