שתף קטע נבחר
 

יאללה מסאלה: צ'יקן טיקה ברוטב

כבר הראנו איך מכינים צ'יקן טיקה, עכשיו הגיע הזמן לשדרג אותו. רינה פושקרנה מכינה רוטב מסאלה עשיר שביחד עם העוף יוצר תבשיל ארומטי מסורתי ונפלא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין

 

רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?

 

עוף טיקה מסאלה

המרכיבים:

600 גרם עוף טיקה צלוי ללא עצמות (ראו מתכון)

1 ו-1/2 בצלים

1 עגבנייה

1/2 כוס אגוזי קשיו לא קלויים

3 כפות שמן

1 כף שום כתוש

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק

1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית תערובת תבלינים גראם מאסאלה

 1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

1 כפית אבקת כוסברה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כפית חוטי זעפרן מושרים ב-2 כפות במים חמים

1 כפית מלח

2 כוסות מים

1 גמבה ירוקה חתוכה ל-4

1 בצל חתוך לרבעים

1/2 כפית עלי חרדל (קסטורי מהטי) קצוצים

3 כפות עלי כסברה קצוצים

  

אופן ההכנה:

  1. קוצצים דק בצל אחד ומניחים בצד. את חצי הבצל השני חולטים במים רותחים עד שהוא מתרכך. מרסקים את הבצל החלוט במעבד מזון למחית אחידה ומניחים בצד.
  2. חולטים את העגבנייה במים רותחים למשך 5 דקות, מסננים מהמים ומרסקים במעבד מזון לעיסה דלילה. טוחנים את אגוזי הקשיו עם כף מים לקבלת משחה.
  3. מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומערבבים קלות. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות עד שהתערובת משחימה.
  4. מוסיפים פלפל ירוק חריף ומערבבים כמה שניות. מוסיפים 2 כפות עגבניות מרוסקות ו-2 כפות מחית בצל וממשיכים לטגן תוך ערבוב. מוסיפים רסק עגבניות ואת הגראם מסאלה, כמון, פפריקה חריפה וכורכום וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהשמן נפרד מהתערובת, כ-2-3 דקות.
  5. מוסיפים את הזעפרן המושרה ואת המלח וממשיכים לטגן עוד כמה שניות.
  6. יוצקים לסיר את המים, מביאים לרתיחה, מקטינים להבה ומבשלים ברתיחה עדינה כחמש דקות.
  7. בינתיים, מחממים את כף השמן הנותרת במחבת, מוסיפים את הבצל והגמבה החתוכים גס ומטגנים דקה-שתיים.
  8. מוסיפים 2 כפות גדושות של ממרח אגוזי הקשיו ומביאים שוב לרתיחה.
  9. מוסיפים את נתחי העוף ואת הירקות המטוגנים וממשיכים לבשל על אש קטנה 5 דקות.
  10. לקראת תום הבישול מפוררים לתוך התבשיל את עלי החרדל (קסטורי מהטי) ומקשטים בכוסברה הקצוצה. מערבבים ומורידים מהאש.

 

רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים