יאללה מסאלה: צ'יקן טיקה ברוטב
כבר הראנו איך מכינים צ'יקן טיקה, עכשיו הגיע הזמן לשדרג אותו. רינה פושקרנה מכינה רוטב מסאלה עשיר שביחד עם העוף יוצר תבשיל ארומטי מסורתי ונפלא
בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין
רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?
- צ'פאטי - לחם הודי שטוח
- סמוסה - כיסנים מטוגנים במילוי תפוחי אדמה וירקות
- אלו גובי - תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
- טאלקה דאל - תבשיל עדשים מתובל
- בהינגאן בהרטה: חציל בלאגן במעט זמן
- עם תפוח ודבש: עוף קשמירי ביראני
- סוג'י חלווה: הודי מתוק ומהיר
- אניין באג'יה וצ'אטני ירוק: טבעות בצל עם מטבל
- תיק תק טיקה - עוף מתובל וצלוי
עוף טיקה מסאלה
המרכיבים:
600 גרם עוף טיקה צלוי ללא עצמות (ראו מתכון)
1 ו-1/2 בצלים
1 עגבנייה
1/2 כוס אגוזי קשיו לא קלויים
3 כפות שמן
1 כף שום כתוש
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק
1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית תערובת תבלינים גראם מאסאלה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1 כפית אבקת כוסברה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית חוטי זעפרן מושרים ב-2 כפות במים חמים
1 כפית מלח
2 כוסות מים
1 גמבה ירוקה חתוכה ל-4
1 בצל חתוך לרבעים
1/2 כפית עלי חרדל (קסטורי מהטי) קצוצים
3 כפות עלי כסברה קצוצים
אופן ההכנה:
- קוצצים דק בצל אחד ומניחים בצד. את חצי הבצל השני חולטים במים רותחים עד שהוא מתרכך. מרסקים את הבצל החלוט במעבד מזון למחית אחידה ומניחים בצד.
- חולטים את העגבנייה במים רותחים למשך 5 דקות, מסננים מהמים ומרסקים במעבד מזון לעיסה דלילה. טוחנים את אגוזי הקשיו עם כף מים לקבלת משחה.
- מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומערבבים קלות. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות עד שהתערובת משחימה.
- מוסיפים פלפל ירוק חריף ומערבבים כמה שניות. מוסיפים 2 כפות עגבניות מרוסקות ו-2 כפות מחית בצל וממשיכים לטגן תוך ערבוב. מוסיפים רסק עגבניות ואת הגראם מסאלה, כמון, פפריקה חריפה וכורכום וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהשמן נפרד מהתערובת, כ-2-3 דקות.
- מוסיפים את הזעפרן המושרה ואת המלח וממשיכים לטגן עוד כמה שניות.
- יוצקים לסיר את המים, מביאים לרתיחה, מקטינים להבה ומבשלים ברתיחה עדינה כחמש דקות.
- בינתיים, מחממים את כף השמן הנותרת במחבת, מוסיפים את הבצל והגמבה החתוכים גס ומטגנים דקה-שתיים.
- מוסיפים 2 כפות גדושות של ממרח אגוזי הקשיו ומביאים שוב לרתיחה.
- מוסיפים את נתחי העוף ואת הירקות המטוגנים וממשיכים לבשל על אש קטנה 5 דקות.
- לקראת תום הבישול מפוררים לתוך התבשיל את עלי החרדל (קסטורי מהטי) ומקשטים בכוסברה הקצוצה. מערבבים ומורידים מהאש.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "
צילום: אסף אמברם
מומלצים