שתף קטע נבחר
 

החוק הביומטרי: ח"כים קיבלו ההצעה כספר 1984

המתנגדים לחוק שקובע כי יוקם מאגר עם טביעות אצבעות ותמונות פנים של כל אזרחי ישראל, חזרו לפעולות מחאה לקראת ההצבעה על החוק. היום יקבלו חברי הכנסת "עותק" של הספר 1984 ובתוכו החוק המוצע

עם תום פגרת הכנסת, עתידים להתחדש הדיונים על חוק מאגר טביעות האצבע ותצלומי הפנים - ואיתם גם צעדי המחאה של המתנגדים. אלה הודיעו כי שלחו לכל חברי הכנסת את נוסח החוק, מכוסה בעטיפה שעיצבה הגר צימרמן לספר 1984 של ג'ורג' אורוול.

 

על פי לוח הזמנים של מליאת הכנסת, בשבוע הבא אמור להתקיים דיון על החוק לקראת קריאה שניה ושלישית. עוזרו של שטרית אומר ל-ynet כי נכון לעכשיו התוכנית היא לקיים דיון על ההסתייגות - ולקיים את ההצבעה במועד אחר. גם קיום הדיון עצמו תלוי בלוח הזמנים של הכנסת לשבוע הבא.

 


(עיצוב: הגר צימרמן) 

 

 

רקע: על מה המאבק?

הצעת חוק המאגר הביומטרי (להורדה - Doc) קובעת כי תעודות זהות חכמות עם שבב אלקטרוני יחליפו את תעודות הזהות הכחלות מנייר בהן נעשה שימוש בישראל, וכן את הדרכונים. השבב יכלול תמונה ממוחשבת של תווי הפנים, וכן טביעות אצבעות של מי שנושא אותה - על מנת למנוע זיופים והתחזות.

 

סלע המחלוקת בחוק, שגם עלה בדיונים בוועדות ובהסתייגיות לקראת ההצבעה במליאה, מדבר על מאגר מרכזי במשרד הפנים, שיכיל את התמונות וטביעות האצבעות. לדברי המתנגדים, בהם מומחים להצפנה ואבטחת מידע - המאגר מהווה חדירה לפרטיות, עשוי לדלוף ולגרום לנזק, וכי אפשר להנהיג תעודות זהות חכמות גם בלעדיו.

 

המצדדים בחוק טוענים כי המאגר יישמר, בדיוק כמו שנשמרים מאגרים רפואיים וכלכליים, וכי יש בו צרוך על מנת למנוע הוצאות כפולות של תעודות זהות בידי אדם אחד, וכדי להקל על זיהוי של מי שאינו נושא תעודה.

 

הצעת החוק היא מדינת המעקב

במכתב שצורף להצעת החוק שנשלחה, כתב עורך הדין יהונתן קלינגר, מהמתנגדים הבולטים לחוק, "אנחנו מצרפים לך עותק של אחד מספרי המופת שנכתבו, 1984 של ג'ורג' אורוול, כפי שנוסח מחדש לאחרונה על ידי כנסת ישראל...הצעת חוק הכללת אמצעי זיהוי ביומטריים במסמכי זיהוי ומאגר מידע הינה 'האח הגדול'. הצעת חוק זו אינה תחילתה של מדינת המעקב אלא מדינת המעקב".

 

עו"ד קלינגר ממשיך ומונה את הבעייתיות לדבריו, בחוק, מזכיר את "מכתב המדענים", עליו חתומים כמו פרופ' עדה יונת, כלת פרס נובל, פרופ' יקיר אהרונוב, חתן פרס וולף, פרופ' אלי ביהם, דיקן הפקולטה למדעי המחשב בטכניון ועוד. כמו כן קורא קלינגר, בשם המתנגדים, לחברי הכנסת להצביע נגד הצעת החוק ובעד הסייגים - שקוראים להסיר את המאגר מההצעה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים