כ-200 אלף לבנונים צורכים תרופות נגד אין אונות
הגברים בלבנון פונים יותר ויותר לאמצעים תרופתיים כדי לשפר את ביצועיהם המיניים. לפי סקר יבואניות, צריכת הכדורים בשוק המוסדר עומדת על 560 אלף תרופות לשנה. הצרה היא שעל כל תרופה שנקנית עם מרשם - נקנות שתי תרופות מוברחות
שוק התרופות והתכשירים לטיפול באין אונות ובחוסר זקפה משגשג בשנים האחרונות בלבנון. ברם, עיקר השוק מבוסס על מוצרים מוברחים. לפי נתונים שהתפרסמו באחרונה בלבנון וצוטטו על ידי עיתון "אלאחבאר", השוק המסודר מגלגל 5 מיליון דולר בשנה בעוד שהיקף המכירות בשוק השחור כפול ומוערך בכ-10 מיליון דולרים.
הרשויות בלבנון מאשרות שימוש ב-12 תרופות, כששלוש מהן שולטות בכ-81% מהשוק (נתח השוק של הויאגרה, למשל, עומד על 28.5%). השוק הלא מסודר, לעומת זאת, מציע מאות רבות של תרופות ותכשירים.
השוק השחור מבוסס על הברחות וכן על מוצרים מזויפים. מרבית המוצרים המזויפים, שלעיתים מהווים סכנה לבריאות הצרכנים בלבנון, מיוצרים בסין. מקורות נוספים לתכשירים ולתרופות מזויפות הם הודו, ברזיל וטורקיה.
בלבנון טוענים גורמי שוק כי הם לא מופתעים מהנתונים שכן בסקירה שפורסמה לאחרונה על ידי ארגון הבריאות העולמי נכתב כי 35% מצריכת התרופות בלבנון מבוססת על מוצרים מזויפים. לפי גורמי שוק, צריכת הכדורים בשוק המוסדר עומדת על 560 אלף בשנה ושוויים עומד על 5.36 מיליון דולרים. ממוצע הצריכה של מטופל לבנוני עומד על 6.5 כדורים בשנה.
בלבנון מטופלים במרפאות מומחים כ-85 אלף גברים הסובלים מבעיות אין אונות וזקפה, כך עולה מסקר שערכו יבואניות התרופות. לפי גודל השוק (המוסדר והשחור) מסתבר כי מספר הצרכנים עולה על 200 אלף, מה שמעיד ככל הנראה על כך שלבנונים רבים נוטים להשתמש בתכשירים ובתרופות מתוך רצון לשפר את ביצועיהם המיניים.
דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת)