כווית במועצת זכויות האדם: ישראל הרגה בכוונה
מועצת זכויות האדם של האו"ם בז'נבה דנה בדו"ח גולדסטון, והדוברים תוקפים את ישראל. נציג כווית: "ההרג היה מכוון. הרסו בכוונה מתקנים אזרחיים". הנציגה הפלסטינית: "תומכים בדו"ח במלואו וקוראים ליישמו". ארגון "עדאלה" של ערביי ישראל: "עזה הפכה לחור שחור, נטול הגנה משפטית"
דברים קשים נאמרים הבוקר (יום ו') נגד ישראל במועצת זכויות האדם של האו"ם בז'נבה, שדנה בדו"ח גולדסטון לחקר אירועי "עופרת יצוקה". נציג כווית במועצה האשים את ישראל כי "ההרג היה מכוון", וטען כי "הרסו בכוונה מתקנים אזרחיים".
הוא שאל מדוע איש לא עושה דבר נגד ישראל, "כוח כיבוש, שבמקום להגן על אזרחים, הורג את אמנת ז'נבה". הנציג הכוויתי השיב בעצמו: "משום שלא ניתן לגעת בישראל. משום שישראל 'רצחה וחמקה מעונש', כפי שאמרה הסופרת אגתה כריסטי". נציג ישראל, אהרון לשנו-יער, ביקש להעיר לנציג כווית על השפה שבה השתמש כדי לתאר את הנעשה בעזה.
הכוויתי המשיך: "אנחנו פסימיים. אני מצטט דברים של שר החוץ ליברמן, 'מי שאומר שניתן להגיע להסכם שלום פשוט שוגה באשליות'. זה מה שאמר ליברמן". גם נציג אפגניסטן תקף את ישראל.
הנציגה הפלסטינית אמרה כי"הדיון הזה מעניק לקהילה הבינלאומית הזדמנות לתבוע מישראל לשאת באחריות. אנו מאמינים שהענישה הקולקטיבית של ישראל היא חלק ממדיניות. אנו מביעים את תמיכתנו בדו"ח במלואו, וקוראים ליישם אותו כדי שצדק ייעשה". היא טענה כי "ישראל אחראית לפשעי המלחמה שביצעה בעזה. התפשרות על זכויות הפלסטינים ומתן אור ירוק לישראל ייפגעו בסיכויים לשלום באזור".
ארגוני זכויות אדם: זה הזמן לפעול
במהלך הדיון תקפו גם נציגים של ארגונים בלתי-ממשלתיים את מעשי ישראל. נציגת ארגון זכויות האדם Human Rights Watch אמרה כי "הדו"ח הזה נותן לקהילה הבינלאומית הזדמנות לחזק את החוק הבינלאומי. לא יהיה צדק ושלום בלי לקיחת אחריות. מערכת הצדק הישראלית נכשלה במתן סעד לפלסטינים פעם אחר פעם".
היא ציינה כי "ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר שבכל מקרה ישראלים לא יועמדו לדין על פשעים שבוצעו כביכול בעזה. במזרח ירושלים שמופרדת בחומה מהגדה, בתים נהרסים באופן שיטתי. אדוני הנשיא, זה הזמן לפעול כמו שהשופט גולדסטון כותב". היא קראה למועצה לקבל החלטה שתחזק את החוק הבינלאומי: "אנו קוראים לצדדים לחקור את עצמם, ואם הם לא יעשו כן, עלינו החובה להביא את הנושא לדין הבינלאומי".
גם עו"ד פאטמה אל-עג'ו, נציגת "עדאלה", המרכז המשפטי לזכויות המיעוט הערבי בישראל, השתתפה בדיון. היא קראה לחקירה בינלאומית ואמרה כי מאז מבצע "עופרת יצוקה" דרשו ארגוני זכויות האדם מישראל לפתוח בחקירה עצמאית, אבל הבקשה נדחתה. "מאז 2006, עזה הפכה ל'חור שחור' ללא הגנה משפטית. בית המשפט הישראלי אישר את סגירת המעברים לעזה", אמרה.
הנציגה התלוננה כי "מאז האינתיפאדה השנייה ישראל אינה חוקרת את פעולותיה. הדוגמה הטוובה ביותר לכך היא חיסול סלאח שחאדה - שום חקירה לא בוצעה בישראל".