שתף קטע נבחר

 

ניגריה: המורדים ביטלו את הסכם הפסקת האש

"תנועת האמנסיפציה לדלתת נהר ניגר", ארגון המורדים הגדול בדרום ניגריה, הודיע כי יחזור למתקפות טרור נגד תעשיית הנפט. לדבריו, הסכם החנינה שהגישה הממשלה הוא "מצג שווא". בכיר בארגון המורדים לשעבר: איומיהם חסרי בסיס

ארגון המורדים הגדול בדרום ניגריה הודיע אתמול (יום ו') על סיום הפסקת האש שהוכרזה בינו ולבין הממשלה לפני כשלושה חודשים, והזהיר כי תעשיית הנפט וצבא ניגריה עומדים בפני גל חדש של מתקפות טרור. לדברי הארגון, החלטתו על סיום הפסקת האש נכנסת לתוקפה לאלתר.

 

"תנועת האמנסיפציה לדלתת נהר ניגר" (MEND) המנהלת מערכה עקובה מדם בשלוש השנים האחרונים למען הגדלת חלקה של האוכלוסיה המקומית ברווחי הנפט, הודיעה כי היא הצעת הממשלה לחנינת אנשיה היא "מצג שווא" וכי הוא אינו עונה על רצון האוכלוסיה בצדק ובפיתוח אזור הנפט. מתקפות הארגון באזור הנפט בדרום ניגריה הביאו לירידה של כ-33% בתפוקת "הזהב השחור", ביחס לזו שהייתה נהוגה במדינה לפני תחילת העימות ב-2006. 

 

עם זאת, גורמים בארגון המורדים שקיבלו את הסכם החנינה שהציעה הממשלה, מטילים ספק ברצונם של החמושים לחדש את מתקפות הטרור ומכנים את איומיהם "חסרי בסיס". "האיומים האלה חסרי בסיס כיוון שאיננו יודעים מי עומד מאחוריהם. מרבית גורמי המפתח בארגון קיבלו את החנינה", אמר בכיר לשעבר בארגון המורדים. "צריך להתעלם מהצהרה זו ולהתחיל לבצע צעדים שיביאו לשלום ולפיתוח של אזור דלתת הניגר".

  

ממשלת ניגריה דיווחה בשבוע שעבר כי יותר מ-8,000 חמושים הניחו את נשקם במסגרת הסדר החנינה, ובהם מנהיג הארגון הנרי אוקה ובכירים רבים ב"תנועת האמנסיפציה לדלתת נהר ניגר".

 במסגרת ההסכם, הוקמה ועדה בראשות זוכה פרס נובל לספרות וולי סוינקה, אולם זו לא קיימה כלל דיונים. 

    

במהלך העימות בדרום ניגריה בשלוש השנים האחרונות נחטפו עשרות עובדים זרים על-ידי "תנועת האמנסיפציה" וארגונים חמושים קטנים יותר. בנוסף, הותקפו צינורות ומתקני נפט רבים ואפילו נמל העיר לגוס. למרות המחסור בנתונים רשמיים נראה כי מאות חמושים ואזרחים נהרגו בעימותים האלימים מאז 2006.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
חמושי התנועה למען דלתת הניגר
צילום: רויטרס
אוקה. שוחרר
צילום: AFP
מומלצים