קוסובו: נפתר סכסוך הגבולות עם מקדוניה
המדינה הצעירה בבלקן הודיעה כי הושג הסכם בינה לבין שכנתה לפתרון סכסוך הריבונות על כ-25 קילומטרים רבועים בגבולן המשותף. ארה"ב: צעד לקראת כינון יחסים דיפלומטיים
קוסובו הודיעה הלילה (שבת) כי הגיעה להסכם עם מקדוניה לסימון הגבול המשותף ביניהן לאחר חודשים ארוכים של משא ומתן. בהודעה שפרסמה לשכתו של ראש הממשלה, האשים טאצ'י, נאמר כי ההסכם מחזק את ריבונותה של קוסובו ומגדיל את שיתוף הפעולה למען יציבות ביטחונית באזור. מקדוניה טרם פרסמה הודעה רשמית בנושא.
במסגרת ההסכם נמצא פיתרון לכ-25 קילומטרים רבועים, שהריבונות עליהם היתה נתונה במחלוקת בין שתי המדינות. ההסכם צפוי לסלול את הדרך לכינון יחסים דיפלומטיים בין מקדוניה לקוסובו. באוקטובר 2008 הכירה מקדוניה בריבונות קוסובו אולם התנתה את כינון היחסים הדיפלומטיים בפיתרון בעיית הגבול.
פרטי ההסכם בין המדינות טרם פורסמו, אולם כבר כעת נראה כי הוא עלול לעורר את זעמם של הקוסוברים האלבנים, המחזיקים בשטח שהיה נתון במחלוקת ונחשב לחלק משטחה הטריטוריאלי של מקדוניה. יצויין כי הגבול בין קוסובו למקדוניה סומן כבר ב-2001 בעת שקוסובו נחשבה לשטח יוגוסלבי (סרביה היום) ונמצאה תחת פיקוח של האו"ם. כ-1,000 משקיפי שלום של נאט"ו מפטרלים באזור עד היום.
שליח האיחוד האירופי לקוסובו, פיטר פיית', שיבח את ההסכם ואמר כי מדובר "בצעד היסטורי להשגת יציבות אזורית".
שגריר ארה"ב בקוסובו, כריסטופר דל, אמר כי ההסכם הוא "תוצאה של רצון טוב של שני הצדדים" וכי "ההסכם פותח דלת ליחסים דיפלומטיים מלאים בין שתי המדינות".
קוסובו הכריזה על עצמאותה בפברואר 2008 למרות התנגדותן של סרביה ורוסיה. עד-כה הודיעו 62 מדינות כי הן מכירות בריבונות הקוסוברית, בהן ארה"ב ומרבית מדינות האיחוד האירופי. סרביה הודיעה כי תמנע ממדינות נוספות להכיר בריבונות ופנתה לבית הדין הבינלאומי בבקשה שיפרסם חוות דעת על חוקיות ההכרזה.