סניגור בפרשת רמדיה: תאשימו את הגרמנים
לפני עדותו של אב שאיבד את בנו, לאחר ששתה תחליף חלב של רמדיה לפני שש שנים, טען פרקליטו של מנכ"ל החברה כי הנאשמים בישראל הם "דגי רקק בפרשה" ויש להעמיד לדין את ראשי החברה הגרמנית שיצרה את הפורמולה
ברמדיה מטילים את האשמה על הגרמנים: שלב ההוכחות במשפט רמדיה נפתח הבוקר (יום א') בבית משפט השלום בפתח-תקווה. הפרשה התרחשה ב-2003 כששני תינוקות נפטרו ו-20 אחרים נפגעו קשות בגלל מחסור בוויטמין B1 (תיאמין, שהיה אמור להימצא בתחליף החלב).
לפני הדיון אמר סניגורו של מנכ"ל רמדיה, גידי לנדסברג, כי הנאשמים בישראל הם "דגי רקק בפרשה" ושלא נעשה ניסיון להעמיד לדין את הנאשמים העיקריים לדבריו, שהם אנשי חברת "הומנה" בגרמניה שייצרה את הפורמולה. הסניגור טען כי אי העמדתם של אנשי הומנה לדין בישראל, משדר רפיון ידיים של המדינה. לדבריו, שום מנכ"ל סביר לא יכול היה לחזות או לצפות את מה שייקרה ולפעול בדרך אחרת.
העד הראשון הוא אלי אולנובסקי מאילת, שאיבד את בנו גיא. אחריו עלתה להעיד מיכל זיסר, ששכלה את בנה אבישי בן החודשיים. לפני הדיון אמרה זיסר, כי "אני כואבת ונרגשת לפני מתן העדות. בכיתי בבוקר, אני מקווה שזה לא יקרה בזמן העדות. זה מעמד לא פשוט לחשוף את הרגשות בבית המשפט. אני לא עשיתי רע, אני פה במקום הבן שלי שלא נמצא כאן".
זיסר סיפרה כי כיום יש לה ילד בן 4 ואף נכד, וכי היא כבר לא סומכת על הפורמולות, ולכן מאכילה אותו בשני סוגי פורמולות שונות. "הסיפור שהכי קשה לי זה שנולד לי נכד. עד היום קשה לי להתעשת", אמרה.
היא הוסיפה ואמרה כי האירוע חוזר אליה כל הזמן וחשוב לה שימצו את הדין עם הנאשמים. לזיסר אין טענות על כך שמשפחתה ומשפחה נוספת בלבד מעידים במשפט. "אם זה מקצר את ההליכים, זה טוב", אמרה. "לכאב שלי ושל שאר ההורים צריך לתת ביטוי גם בבית המשפט. היום אני מייצגת בבית המשפט את הבן שלי במקום ללוות אותו לכיתה א'".
בדיון הקודם, שנערך בחודש שעבר,
שוב עלו טענות על כך שחומר החקירה של הרשויות בגרמניה, משם יובא המזון המסוכן, עדיין לא התקבל אצל הסניגורים.
פרט ללנדסברג, נאשמים גם בעלי החברה משה מילר, וכן טכנולוג המזון לשעבר פרדריק בלק. בין עובדי משרד הבריאות נאשמים ד"ר דורית ניצן-קלוסקי, שהיתה מנהלת שירות המזון הארצי בתקופה הרלוונטית, וארבעה מפקחים בתחנות ההסגר בנמלי אשדוד וחיפה, שמתפקידם לבדוק את המזון המיובא ארצה.