עוגת לימון לכבוד הסתיו שבדרך
לכבוד הסתיו והלימונים שבדרך, יעל גרטי מזמינה אתכם להכין עוגת לימון בחושה רכה ומפנקת, קלה להכנה ופשוט מעולה
לפני למעלה מארבע שנים קמה חברתי הטובה גלית, ארזה את מטלטליה ונסעה לארה"ב כשליחת הסוכנות היהודית. רצה הגורל, ובמהלך תקופה זו פגשה גלית את אהבת חייה, יהודי אמריקאי מקסים בשם ג'סי. השניים נישאו וגלית עקרה לשיקגו, עירו של ג'סי. תחילה עבדה למען ארגון יהודי, אך אז החליטה להתמסר לאהבה ישנה-נושנה שלה: מתוקים. היא נרשמה ללימודי קונדיטוריה בבית הספר לאפייה צרפתית בשיקגו, והתמידה בלימודים האינטנסיביים (חמישה ימים בשבוע, כל היום, במשך חצי שנה). עם סיום לימודיה החליטה גלית להפוך לעצמאית, והחלה למכור עוגות ועוגיות שהיא אופה בביתה, מחומרים טבעיים ומשובחים בלבד.
לאחרונה השיקה גלית אתר (שאתם מוזמנים להעביר לחבריכם המתגוררים בשיקגו) ולכבוד המאורע היא הסכימה לחלוק עמי מתכון לעוגת לימון, שנקראת בארה"ב Lemon Pound Cake. אחרי שהכנתיה במטבחי וראיתיה נטרפת במהירות (על-ידי דוד שבחר להשאר בעילום שם), אני שמחה לחלוק אתכם את המתכון.
עוגת לימון נוספת: עוגת לימון וג'ינג'ר מסוכר
עוגת לימון
מתכון של גלית גרינפלד
כרגע ניתן למצוא בשווקים לימונים מקירור ולימונים חדשים, משנה זו, חלקם ירוקים וחלקם צהובים. יש הטוענים כי הלימונים הצהובים הנמכרים כעת עוברים תהליכי הבשלה מלאכותיים, באמצעות חימום, כך שעדיף כרגע לצרוך את הלימונים הירוקים.
חשוב לצנן היטב את העוגה לפני החיתוך, כדי שתחתך יפה. אפשר להקפיא את העוגה.
(צילום: יעל גרטי)
המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
90 גרם חמאה
140 גרם (1 כוס) קמח לבן
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
3 ביצים M
240 גרם (1 כוס + 3 כפות) סוכר
קורט מלח
גרידת קליפת 2 לימונים גדולים או 3 קטנים
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית תמצית וניל איכותית
90 מ"ל (1/4 כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה
לשימון: מעט חמאה רכה/מומסת
אופן ההכנה:
- ממיסים חמאה במיקרוגל (או בסיר קטן, על האש הנמוכה ביותר) ומניחים בצד לצינון.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט חמאה רכה/מומסת.
- מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח לקערה. מניחים בצד.
- בקערת המיקסר (או בקערה אחרת, בעזרת מקצף חשמלי) מקציפים ביצים במשך 2 דקות לפחות.
- מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת עיסה תפוחה.
- מוסיפים גרידת קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומקציפים עד להטמעותם.
- מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת השמנת המתוקה. מקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.
- מוסיפים חמאה מומסת מצוננת ומקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.
- יוצקים את העיסה לתבנית, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או כשעליו פירורים. מוציאים, מצננים במשך שעה לפחות ומגישים.