נתניהו על הקמת ועדת חקירה: שוקלים את זה
ראש הממשלה אמר בראיון ל"וושינגטון פוסט" כי הוא שוקל להקים ועדת חקירת ל"עופרת יצוקה", מטעמים של ישראל. הוא שב וקרא לאמץ חוקי מלחמה ההולמים יותר התמודדות עם הטרור
האם ישראל תקים ועדת חקירה עצמאית בעקבות דו"ח גולדסטון? השאלה הזו הופנתה לראש הממשלה, בנימין נתניהו, בראיון ל"וושינגטון פוסט", והתשובה מפתיעה: "אנחנו שוקלים זאת, לא בשל דו"ח גולדסטון, אלא בגלל צרכים פנימיים".
לדברי נתניהו, "הדרך הטובה ביותר לטפל בסוגיה הזו היא לומר את האמת - שישראל הגנה על עצמה באמצעים צודקים נגד מתקפה בלתי צודקת". הוא שב וקרא ל"מדינות רציניות לשקול לאמץ חוקי מלחמה שיתאימה לעידן הטרור ולוחמת הגרילה. אם הטרוריסטים סבורים שיש להם רישיון להרוג באמצעות הסתתרות מאחורי אזרחים, זה מה שהם יעשו שוב ושוב. מה בדיוק ישראל אמורה לעשות?"
נתניהו, שיגיע לארצות-הברית בעוד שבועיים, שב על עמדתו שעל הפלסטינים להכיר בישראל כמדינה יהודית. "ישראל היא לא מדינה דו-לאומית", אמר. "יש לא יהודים שחיים פה והם מקבלים זכויות שוות, אבל יש שני דברים שמבטיחים את אופיה היחודי של ישראל: ישראל היא הארץ של כל יהודי. יש קונצנזוס בישראל שלבעיית הפליטים הפלסטינים צריך להימצא פתרון מחוץ לגבולות ישראל".
נתניהו הדגיש כי הפלסטינים יצטרכו לחתום בסופו של דבר על הסכם שלום "עם המדינה היהודית בישראל". הוא גם האשים אותם בהקפאת תהליך המשא-ומתן בחצי השנה האחרונה.
בתוך כך, אמר נשיא המדינה, שמעון פרס, בראיון ל"וושינגטון פוסט" כי בנימין נתניהו "הגיע מהימין, אבל הוא כבר לא ימני". פרס נשאל האם נתניהו מוצג באופן לא הוגן בארה"ב כימני? הוא השיב: "הוא הסכים לפתרון שתי המדינות ולמה שאף ראש ממשלה לפניו לא הסכים - הקפאת ההתנחלויות". הנשיא הוסיף: "זה שינוי משמעותי. ואנחנו מתוארים בתור ימנים, קיצונים?"
פרס נשאל גם על פגישותיו עם נתניהו. "ממה שאני יכול לומר זה שהוא מקשיב לי. אולי היתה השפעה מסוימת על הצעדים שבהם הוא נקט. אני לא מצפה לקבל את כל מה שאני אומר. עצתי פשוטה: אנחנו חייבים לעשות שלום. אסור לדחות זאת".
בנוגע לדו"ח גולדסטון אמר הנשיא, כי במוסדות האו"ם תמיד יש רוב נגד ישראל. הוא אמר כי לא היתה התייחסות לירי 12 אלף הרקטות לעבר ישראל בשמונה השנים האחרונות ושהדו"ח מהווה "פרס לטרור".
הנשיא נשאל גם על עמדתו לגבי השיחות עם איראן. "אני קצת מודאג משום שהמדיניות צריכה להיות מניעה ולא רק פיקוח - למנוע בניית פצצה. אם הם יפקחו על העשרת האורניום זה יהיה מאוד מאוד קשה, במיוחד משום שהאיראנים אינם נוטים לומר את האמת".
על השאלה, האם האיראנים קיבלו את הצעת נשיא ארצות-הברית, ברק אובמה, כדי למשוך זמן, הוא השיב: "ההתרשמות שלי היא שהם מנסים לתמרן ולא להסכים. הם מנסים ליצור את הרושם של הסכמה מבלי באמת להסכים. אולם כידוע, אני לא חושב שעמנו או שהעם האמריקני טיפשים".
הוא גם נשאל על היחסים בין סוריה לאיראן: "זו החלטה של הסורים. הם לא יכולים לקבל גם את זה וגם את זה. הם לא יכולים לעשות שלום עם מדינה שקוראת להשמיד אותנו ואז לעשות איתנו שלום. הם חייבים לקבל החלטה. בכל זאת, כדי למשול צריך לקבל החלטות".