שר החוץ האיראני: נסכים למסור אורניום למערב
מנושהר מותקי הוא הבכיר האיראני הראשון המגיב בחיוב להסכם שגובש בווינה, אך דבריו עדיין אינם מהווים תשובה רשמית. שר החוץ הדגיש כי תוכנית הגרעינית תימשך גם אם לא ייחתם הסכם ודחה את האפשרות שישראל תתקוף: "היא חלשה מדי"
ממשלת איראן הביעה הבוקר (יום ב') את תמיכתה בהסכם שגובש בשבוע שעבר בווינה בחסות הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. שר החוץ, מנושהר מותקי, אמר כי ייתכן שארצו תסכים להעביר לידי המעצמות חלק מהאורניום המועשר שברשותה בתמורה לדלק גרעיני. מותקי ניצל את ההזדמנות כדי לגנות את ישראל ואמר כי היא "חלשה מדי" מכדי לתקוף את מתקני הגרעין האיראניים.
זאת הפעם הראשונה שגורם איראני בכיר מתייחס בחיוב לטיוטת ההסכם שהושגה בווינה. עם זאת, טהרן טרם העבירה את תשובתה הרשמית לסוכנות
הבינלאומית לאנרגיה אטומית. "יש שתי אפשרויות - או שנשלם עבור הדלק כמו בעבר או שנעביר חלק מהדלק שיש לנו כרגע ואין לנו צורך בו", אמר מותקי והוסיף כי ממשלתו תקבל החלטה רשמית בנושא בתוך כמה ימים.
איראן, מצדה, הדגישה שתוכנית הגרעין שלה תימשך ללא כל קשר אם יושג הסכם בסופו של דבר. מותקי צוטט בסוכנות הידיעות אירנ"א באומרו כי "תוכנית הגרעין של איראן למטרות שלום תימשך. לנושא זה אין כל קשר לאספקת הדלק לכור המחקר בטהרן".
שר החוץ התייחס בדבריו גם לחשש האיראני מפני תקיפה ישראלית במתקני הגרעין בשטחה. מותקי דחה את האפשרות הזו ואמר כי ישראל "חלשה" מדי ואין לה "אומץ" לתקוף את איראן. "אנחנו מאמינים שהמשטר הציוני חלש יותר מאי-פעם ואיננו מאמינים שיש לו את היכולת לפעול נגד שכנותיו. בנוגע לגרעין האיראני, כולם מסכימים שלא ניתן להשמידו בהפצצה, ולא ראינו כזו תעוזה בישראל".
מטיוטת ההסכם הבינלאומי שהושג בווינה עולה כי הרפובליקה האיסלאמית תעביר 75 אחוזים מהאורניום שבידיה להעשרה ברוסיה. משם יועבר האורניום
כשהוא ברמה של 20 אחוז לצרפת אשר תייצר את מוטות הדלק עבור איראן. בשלב השלישי יוחזר הדלק הגרעיני לאיראן כדי לשמש להפעלת כור המחקר בטהרן, המשמש לייצור איזוטופים לרפואה.
נשיא ארה"ב, ברק אובמה, שוחח בסוף השבוע עם עמיתו מרוסיה וצרפת, דמיטרי מדבדב וניקולא סרקוזי, ודן עמם בסוגיית הגרעין האיראנית. השלושה בירכו על הסכם וינה וקראו לאיראן לאמץ את הטיוטה. איראן, מצדה, התעלמה ביום שישי מתאריך היעד שהוצב לה והודיעה שתגיב על טיוטת ההסכם בתוך שבוע. בד בבד, התרבו בטהרן הדעות כי יש לדחות את ההסכם הואיל והוא נועד "להוליך שולל" את איראן. דברים ברוח זו אמר יו"ר הפרלמנט באיראן, עלי לריג'אני.