שליש מהישראלים: לא נעבוד ליד חולה פסוריאזיס
סקר שנערך לרגל יום הפסוריאזיס הבינלאומי מגלה דעות קדומות קשות על המחלה והסובלים ממנה: מחציתנו חושבים שמדובר במחלה מידבקת ולא נסכים להיות מטופלים אצל רופא חולה, רובנו לא נסכים לקשר רומנטי עם מישהו שסובל מהמחלה. יו"ר האגודה בישראל: "אנו מתמודדים עם המציאות העגומה הזו מדי יום"
שליש מהישראלים לא רוצים לעבוד במחיצתו של חולה פסוריאזיס: כך עולה מנתוני סקר שנערך לרגל יום הפסוריאזיס הבינלאומי, שיצוין ביום ה' הקרוב בישראל. ממצא מרכזי נוסף שעולה מהסקר הוא כי אחד משני ישראלים לא יסכים להיות מטופל על ידי רופא הסובל מפסוריאזיס.
על פי ההערכות, בישראל ישנם כ-200 אלף חולי פסוריאזיס. מדובר במחלת עור דלקתית, שאינה מדבקת ומתפרצת לראשונה אצל רוב החולים בגילאים 20 עד 40. אצל כ-15% מהחולים, המחלה מלווה גם בדלקות פרקים.
מחוסר מודעות לחוסר סובלנות
הסקר, שנערך עבור המרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב) על ידי חברת טלסקר, חושף חששות ובורות מפני המחלה. כשני שליש מהגברים ופחות ממחצית מהנשים לא ידעו לומר מהי מחלת הפסוריאזיס. כמעט מחצית מהנשאלים (48%) טעו לחשוב שהמחלה מידבקת. מהסקר עולה כי מודעות למחלה מובילה לסובלנות רבה יותר כלפי החולים. למשל, 67% מאלה שאינם מודעים למחלה יסרבו לקשר רומנטי עם חולה, לעומת 49% מקרב המודעים. דוגמא נוספת: רק חמישית (20%) מהמודעים למחלה אמרו שיסרבו לעבוד במחיצת חולה פסוריאזיס, לעומת 48% בקרב אלה שאינם מודעים למחלה. מתוך כלל המשתתפים בסקר - שליש לא היו מוכנים לעבוד לצד חולה פסוריאזיס.
הנשאלים התבקשו לומר האם יסכימו לקבל טיפול מרופא החולה בפסוריאזיס. כמעט שני שליש ממי שאינם מודעים למחלה יסרבו לטיפול, לעומת 40% מקרב המודעים.
לא מחלה מדבקת. תמונה מתוך התערוכה שתפתח ביום ג'
"מציאות עגומה"
לדברי פרופ' אלי שפרכר, מנהל מחלקת עור ומין במרכז הרפואי תל-אביב, "תוצאות הסקר הנוכחי מחזקות את הצורך להגביר את המודעות בקרב הציבור כי פסוריאזיס הינה מחלה ברת טיפול יעיל ובטוח. מחקרים רבים הראו בשנים האחרונות כי קיים קשר בין פסוריאזיס ובין קשת רחבה של מחלות אחרות כגון סכרת, מחלות לב וראה, והשמנת יתר. למרות שהסיבה לקשר טרם בוררה, יש רבים שסבורים כי טיפול יעיל במחלת הפסוריאזיס עשוי להועיל גם למניעת המחלות הנלוות האלה".יונה טאוב, יו"ר אגודת הפסוריאזיס הישראלית, אינו מופתע מממצאי הסקר. "אנו מכירים את המציאות העגומה הזו ומתמודדים איתה מדי יום", הוא אומר היום ל-ynet. "המחלה היא קשה ופוגעת קשות באיכות החיים של החולים ברמה החברתית והאישית, אנו יודעים על אנשים שאינם רוצים לצאת מהבית. יש חשיבות לקדם את המודעות לכך שיש טיפולים עבור חולי פסוריאזיס".
מחר (ג') נפתחת באיכילוב תערוכת צילומים בשם "יוצאים לאור", בה מצולמים חולי פסוריאזיס מהעולם. המצולמים הסכימו להיחשף על מנת להעביר מסר של אופטימיות ולגרום לאנשים לראות את האנושיות שבהם מעבר לעור גופם. מחר יתקיימו באיכילוב גם הרצאות לקהל הרחב בנושא פסוריאזיס.
יש לכם שאלות נוספות? היכנסו לפורום פסוריאזיס