ברק: יד שמאל מחפשת שלום, יד ימין על ההדק
שר הביטחון אמר לבני-נוער, המשתתפים בפרויקט "בעקבות לוחמים", כי "יש מסביב לא רק ידידים, אלא גם אויבים". הוא הוסיף שישראל לא מהססת ועושה הכול כדי לעשות שלום, אבל מוכנה לכל אפשרות
לאחר שלקח אחריות על פרשת הסוויטה בפריז, יצא היום (ג') שר הביטחון, אהוד ברק, לביקור בגבול הצפון, שם נפגש עם כ-4,000 בני-נוער. "כשיד שמאל פותחת כל דלת ומחפשת אחר השלום - יד ימין נמצאת עם האצבע על ההדק, מוכנה לכל אפשרות בכל רגע", הוא אמר.
שר הביטחון השתתף ביום האחרון של פרויקט "בעקבות לוחמים", בו ביקרו במהלך עשרת הימים האחרונים בני הנוער באתרי מורשת הקרבות, צפו בתרגיל אש ופגשו את נציגי החילות השונים, שהציגו בפניהם את האפשרויות להשתלבותם בשירות קרבי בים, באוויר וביבשה. כ-40 אלף בני נוער ביקרו באתרים בעשרת הימים האחרונים.
השר ברק עם אלפי התלמידים (צילום: אביהו שפירא)
השר ברק דיבר על המצב הביטחוני: "יש פה מסביב לא רק ידידים, אלא גם אויבים. אנחנו מתפתחים כל הזמן בנושא ההגנה ובכל פעם שצריך גם נלחמים. אנחנו בשרשרת מלחמות מאז מלחמת השחרור ועד מלחמת לבנון השנייה ומבצע עופרת יצוקה. ישראל לא מהססת ועושה הכול כדי לעשות שלום, ואי אפשר לעשות במזרח התיכון שלום אם אין לך את הצבא הכי חזק. כשיד שמאל פותחת כל דלת ומחפשת אחר השלום, יד ימין נמצאת עם האצבע על ההדק, מוכנה לכל אפשרות בכל רגע".
הוא פנה לבני הנוער ואמר: "אין חירות לעם מבלי שיהיה מי שיגן עליו. כל מדינה חפצת חיים צריכה את הנכונות של בני הנוער להתגייס למערכים תומכי הלחימה וליחידות החזית, תוך ידיעה שישנה סכנה והם עלולים גם לאבד את החיים בהגנה על האדמה ועל המולדת". ברק סיפר לבני הנוער על סיור שערך בגזרת החרמון, בו פגש לצד הלוחמים גם לוחמות ששובצו בתפקידים חשובים. הוא ציין כי היום יותר מבעבר גם עבור המתגייסות יש תפקידי מפתח בהם הן יכולות להשתלב.
"המפגש נתן תקווה"
באירוע השתתפו בין השאר תת-אלוף במיל' אביגדור קהלני ואלוף-משנה במיל' עמיקם סבירסקי, המשמש כיום כראש האגף המדיני-ביטחוני במשרד הביטחון, שיחד עם חיל החינוך ואוגדה 36 ארגנו את הפרויקט המתקיים זו השנה החמישית ברציפות.
ברק עם תלמידים בסיור בצפון (צילום: אביהו שפירא)
בני הנוער עצמם קיבלו מוטיבציה מהפרויקט. עדי זקן מחדרה, תלמיד כיתה י"ב, סיפר: "הרבה מהחבר'ה באים עם רושם רע ממלחמת לבנון השנייה, אבל כשבאים לכאן רואים את ההישגים ממבצע עופרת יצוקה ואת הלקחים שהפיקו בצה"ל. הדבר נותן לנו תקווה שבשירות שלנו נוכל להמשיך לתרום ולהגן על המדינה. אני מודה שיש פה מבחר מאוד גדול של יחידות, אבל השריון עשה לי את זה".
סגן מושיקו, קצין בחטיבת שיריון, סיפר על המפגש עם בני הנוער: "אני מבין עד כמה חשוב לקרב אותם לסיפורי המורשת, למצגות, לטנקים ולשאר הדברים הקשורים לצבא. צריך לראות אותם, עם איזה רעל בעיניים הם מגיעים אחרי המפגש עם קהלני". בין המציגים ביחידות השונות הייתה גם סגן ליהי ברנשטיין, קצינת הסברה בחיל התותחנים: "שמחתי לראות הרבה תלמידות י"ב שרוצות להשתלב במערך הלוחם".
ראש מטה פיקוד צפון, תת אלוף אלון פרידמן, סיכם: "אני חושב שמה שהאוזניים שומעות והעיניים רואות בימים האחרונים בגולן, נותן לנו תחושה טובה. הנוער שלנו מבין היטב את תפקידו של צה"ל במדינת ישראל ו'בעקבות לוחמים' הוא הדרך האמיתית שלנו להראות להם עד כמה צה"ל הוא הצבא שמסוגל לתת את ההגנה הטובה ביותר לאזרחי מדינת ישראל. בסופו של דבר החיילים האלה שומרים על הבית שלהם ועל המשפחות שלהם".
ראש מועצת גליל עליון ושר הביטחון ברק בסיור בצפון (צילום: אביהו שפירא)
"תשע שנים של שקט"
קודם לפגישה עם בני הנוער, סייר
ברק במוצבי צה"ל בגבול הצפון וביישובי הגליל העליון. הוא נפגש עם ראשי רשויות ונציגי ציבור במועצה האזורית גליל עליון. שר הביטחון אמר: "יש פה עכשיו תשע שנים של שקט, אחרי עשרות שנים של אש וגם תשע השנים האלו הופסקו לכמה שבועות כואבים מאוד של מלחמת לבנון השנייה. אני מקווה ומאמין שנוכל להמשיך את השקט הזה, אבל אני אומר לכם באחריות שאנחנו מתכוננים גם לאפשרויות אחרות שייתכן ויעמידו את הרשויות במבחן מחדש".
ראש המועצה האזורית גליל עליון, אהרון ולנסי, פנה לשר הביטחון וביקש ממנו לפעול בממשלה למען המשך החיזוק הכלכלי של יישובי הצפון והגליל. והוא הדגיש את החשיבות של המשך תקצוב מרכיבי הביטחון ליישובי הגבול, ובהם תחזוקת גדר הגבול, תאורה ואבטחת היישובים.