שתף קטע נבחר
 

מומחה: מכשיר הינשוף עשוי להתגלות כלא אמין

משטרת התנועה תחת מתקפה. מומחה שבדק את אמינות מכשיר הינשוף, המשמש לבדיקת כמות האלכוהול בדמו של נהג, קבע כי הוא עשוי להיות לא אמין. דרישה: להפסיק את השימוש בו לאלתר עד שניתן יהיה לבדוק אותו באופן מקיף. המשטרה בתגובה: בדיקות המכשיר התבצעו שלא כהלכה. נמשיך לאכוף בעזרת הינשוף

האם מכשיר בדיקת האלכוהול של משטרת ישראל אכן אינו אמין? מומחה חיצוני שבדק את מכשיר הינשוף, המשמש לבדיקת כמות האלכוהול בדמו של נהג, קבע כי הוא אינו אמין דיו כדי להרשיע באופן ודאי את הנבדקים. זאת לאחר שבית המשפט פסק כי יש להעביר את המכשיר לבדיקה, בניגוד לדעת המדינה. משרד עורכי הדין אשר ניהל את הבדיקה קובע: יש להפסיק את השימוש במכשיר עד להשלמת כל הבדיקות הנדרשות, אותן לא ניתן היה לערוך בפרק הזמן הקצר לו הסכימה המשטרה - 14 יום בלבד. "ישנן שאלות רבות נוספות שצריכות להבדק... כדי למצות את הליך הבדיקה של מכשיר הינשוף באופן מקיף".

 

 

גלגולו של סיפור

כאשר ביקש עו"ד ערן בן-עמי להגן על לקוח שנחשד כי נהג תחת השפעת אלכוהול, עתר לבית המשפט לתעבורה בירושלים בדרישה לקבל לחזקתו את מכשיר "הינשוף" בו נבדק מרשו, לצורך אישור אמינותו. בית המשפט הסכים, אלא שבמשטרה בחרו לערער בבית המשפט המחוזי, וביקשו כי העברת המכשיר לבדיקה חיצונית, תבוטל. אלא שגם בבית המשפט המחוזי הבהירו למשטרה כי "טרם נוצרה חזקה שבעובדה בעניין אמינות מכשיר 'הינשוף' למדוד במדויק ריכוז האלכוהול בדוגמת אוויר נשוף של נבדק, החשוד בנהיגה בשכרות", כך כתב השופט בהחלטתו לדחות את ערעור המשטרה.

 

 

כעת מסתבר כי למשטרה היו כנראה סיבות טובות שלא להעביר את המכשיר לבדיקה. למרות שהמשטרה הצליחה לקצר את משך הזמן בו שהה המכשיר בבדיקת מומחה מ-40 ל-14 יום, כך טוען עו"ד בן עמי - התגלה כי הוא מציג תוצאות המעלות שאלות באשר למידת הדיוק המיוחסת לו על-ידי הזרוע האוכפת, ובמידה רבה גם על-ידי בית המשפט המבסס הרשעותיו על המדידה האמורה.

 

לדברי בן עמי, תוצאות אלה מחייבות את הפסקת השימוש במכשיר, עד לסיום הבדיקות הנדרשות. "התוצאה של עובדה זו היא שישנן שאלות רבות נוספות שצריכות להבדק וישנם גורמים רבים שצריך למדוד כדי למצות את הליך הבדיקה של מכשיר הינשוף האופן מקיף".

 

בדיקה לא תקינה

בתגובה לממצאים שהעביר עו"ד בן עמי לתקשורת, אמרו היום במשטרה ל-ynet כי הם תוצאות הבדיקה אינן יכולות להוות מדד מדוייק לאמינות המכשיר. רפ"ק בני סמו, אשר ליווה את תהליך הבדיקה מטעם המשטרה, אמר היום כי הופתע לגלות שזו לא נעשתה בהתאם לייעוד המכשיר, ולא בהתאם להוראות היצרן. "המכשיר אמור לבדוק אוויר נשוף מריאותיו של הנבדק, ולא בשום אופן אחר. למרות זאת, המומחה הבודק בחר לעשות זאת באמצעות סימולטור, שהזרים חומרים שונים למכשיר. בשום שלב של הבדיקה", כך אומר סמו, "לא נעשה שימוש באדם הנושף אוויר אל הינשוף".

 

בתגובה רשמית לעיתונות אומרים היום במשטרה כי "מדובר בגרסת ההגנה בתיק של נהיגה בשכרות ולא בהחלטה שיפוטית. יתרה מכך - הנושא טרם נבחן בבית המשפט. כדי להעמיד דברים על דיוקם, נדגיש כי האכיפה באמצעות מכשיר הינשוף תימשך כפי שנעשה עד כה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בודקים אלכוהול
צילום: אבי מועלם
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים