סוטלץ' משודרג: מעדן אורז בלקני
עבור מי שסוטלץ' מזכיר לו טעם של בית, וגם עבור מי שלא שמע עליו מעולם, השף יחיאל פילוסוף מגיש מתכון למעדן אורז בלקני, ומשדרג אותו עם תוספת של פירות יבשים
סוטלץ' (מעדן אורז בלקני)
מתכון באדיבות השף יחיאל פילוסוף
המרכיבים:
1 כוס אורז
כוס וחצי מים
1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 ליטר חלב
3/4 כוס סוכר
לקישוט:
קינמון
חופן אגוזים קצוצים
3 כפות שזיפים מיובשים קצוצים דק
3 כפות תאנים מיובשות קצוצים דק
3 כפות משמשים מיובשים קצוצים דק
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- שמים את האורז והמים בסיר ומאדים על להבה בינונית, בסיר ללא מכסה, עד שהמים נספגים באורז.
- מוסיפים פנימה את החלב, השמנת והסוכר ומביאים לרתיחה עדינה.
- מחלישים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, תוך כדי ערבוב לסירוגין, עד שהתערובת מסמיכה.
- מעבירים לקערות הגשה ומצננים קלות. מכניסים למקרר למשך 4 שעות.
- לאחר הקירור מפזרים קינמון, אגוזים ופירות יבשים ומגישים.
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים