שתף קטע נבחר

 

חרם אקדמי על ישראל בנורבגיה? "לא נמנע דיון"

האוניברסיטה השנייה בגודלה בנורבגיה תחליט בשבוע הבא אם להטיל חרם אקדמי על ישראל. "אני מתנגדת לרעיון, אבל לא מתכוונת לטרפד דיון", אמרה ל-ynet יו"ר חבר המנהלים

אחרי שבדיה וטורקיה, האם ישראל עומדת גם בפני משבר דיפלומטי עם נורבגיה? האוניברסיטה הנורבגית למדעים וטכנולוגיה (NTNU), השנייה בגודלה במדינה הסקנדינבית, צפויה להחליט ביום חמישי הבא אם להטיל חרם אקדמי על ישראל.

 

אם מרבית חברי ההנהלה של האוניברסיטה שנמצאת בעיר טרונדהיים יאשרו את ההחלטה בישיבה ב-12 בנובמבר, תהיה זו החלטה ראשונה מסוגה נגד מדינת ישראל. אמנם בשנת 2007 הכריז ארגון המרצים

הבריטי על כוונתו להטיל חרם דומה על מוסדות אקדמיים בישראל, אך לבסוף חזר בו לאחר שהדבר התברר כבלתי חוקי.

 

יו"ר חבר המנהלים של האוניברסיטה, מרית ארנסטאד, אמרה בשיחה עם ynet כי היא מתנגדת לחרם. "אני לא חושבת שחרם יעזור. אבל למרות שאני אישית מאוד מתנגדת לרעיון, אני לא מתכוונת לטרפד את הדיון. דיון חופשי זה דבר חיובי באקדמיה ואני לא רואה שום סיבה למנוע אותו".

 

באותה רשימה עם דרום אפריקה

למרות שהקשרים בין האוניברסיטה לבין מוסדות אקדמיים בישראל אינם ענפים, הבקשה לדיון בחרם בכל זאת עלתה בקרב גורמים שונים במוסד. "אני לא יודעת אם אוכל להגדיר אותם תחת קטגוריה אחת של גורמים פרו-פלסטינים או שמאלנים", אמרה ארנסטאד, "אלה סתם קולות שונים של אנשים מודאגים".

 

לדבריה, אין זו הפעם הראשונה בה עולה באוניברסיטה הצעה להטיל חרם אקדמי

על מדינה מסוימת. "הדיון עלה גם בשנות ה-80 נגד האפרטהייד בדרום אפריקה, אבל אז הוחלט לבסוף שלא להחרים. גם הפעם אני חושבת שהתוצאה תהיה דומה".

 

רקטור האוניברסיטה, טרנביירן דיגרנס, סירב להביע את עמדתו בשיחה עם ynet, אך הדגיש כי ההנהלה אינה עומדת מאחורי ההחלטה להעלות את הנושא לדיון. "זאת תגובתנו, כחברי הנהלה, לעצומה שנשלחה אלינו ועליה חתמה קבוצה של אקדמאים בדרישה להטיל חרם על ישראל". לדבריו, הוא מתכוון להביע את עמדתו בנושא רק במהלך הדיון, שיהיה פומבי וגלוי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארנסטאד. "לא חושבת שחרם יעזור"
הרקטור דיגרנס. לא מביע עמדה
מומלצים