שתף קטע נבחר

 

קוסובו מודה לביל קלינטון: פסל ענק בכיכר העיר

הנשיא האמריקני לשעבר התקבל בפרישטינה הבירה בכבוד של מלכים והשתתף בטקס הסרת הלוט מפסל בדמותו בגובה של שלושה מטרים. הוא קרא לתושבי קוסובו לבנות מדינה שבה אלבנים, סרבים ובני מיעוטים אחרים חיים בשלום זה לצד

נשיא ארצות הברית לשעבר, ביל קלינטון, זכה לכבוד שלו זוכים בדרך כלל דיקטטורים, או לפחות מנהיגים שכבר הלכו לעולמם. פסל ענק בדמותו נחשף היום (א') בפרישטינה בירת קוסובו - כאות הוקרה על כך שפקד על כוחות נאט"ו לתקוף באזור ב-1999 ולעצור את הטיהור האתני שביצעו הסרבים באלבנים.

 

קלינטון הגיע לטקס הסרת הלוט מהפסל וזכה במהלך נאומו למחיאות כפיים וקריאות תמיכה מהקהל האוהד, שנפנף בדגלי ארצות הברית, אלבניה וקוסובו. "אני אסיר תודה על כך שהיתה לי ההזדמנות לקחת חלק בעצירת הפשעים הנוראיים שהתרחשו כאן לפני עשר שנים, ועל כך שלכם ניתנה ההזדמנות לבנות עתיד טוב יותר עבור עצמכם", אמר.


קלינטון והפסל. לא ציפיתי לפסל כל כך גדול (צילום: AP)

 

"אף פעם לא ציפיתי שמישהו במקום כלשהו יבנה פסל כל-כך גדול שלי", הוא ציין בהשתאות, בעודו עומד ליד פסל נוצץ בגובה שלושה מטרים שנחשף לצדו. קלינטון קרא לתושבי קוסובו לבנות מדינה שבה אלבנים, סרבים ובני מיעוטים אחרים חיים בשלום זה לצד זה והבטיח כי ארה"ב תמיד תסייע להם.

 

קוסובו הכריזה על עצמאות מסרביה בשנה שעברה והוכרה על-ידי ארה"ב ורוב מדינות אירופה כעצמאית. עם זאת, סרביה, רוסיה וסין מסרבות להכיר בה כמדינה.

 

האלבנים בקוסובו רואים בקלינטון, במזכירת המדינה שלו מדלן אולברייט ובראש ממשלת בריטניה לשעבר, טוני בלייר, מושיעים שחילצו אותם מהסכסוך העקוב מדם בבלקן. נשיא אמריקני נוסף שזכה לכבוד בקוסובו הוא ג'ורג' וו. בוש, שרחוב בבירה פרישטינה נקרא על שמו.  

 

לפחות עשרת אלפים אלבנים נהרגו במהלך ניסיונותיהם של הכוחות הסרבים לחסל את לוחמי הגרילה האלבנים. 800 אלף אלבנים גורשו למקדוניה, אלבניה ומונטנגרו השכנות. בהפצצות נאט"ו - שנמשכו כמעט 80 יום - נהרגו לפי הערכות שונות כ-500 אנשים.   

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלינטון והקהל האוהד
צילום: AP
"אסיר תודה שעזרתי לכם"
צילום: רויטרס
מומלצים