CIT מבקש הגנה מפני נושיו
בארה"ב כבר מדברים על ירידה באבטלה והתייצבות של המשק, אך המגזר הפיננסי בשלו. בנק CIT, המלווה הגדול ביותר לעסקים קטנים ובינוניים במדינה, פנה לבית המשפט בבקשה להגנה מפני נושים, לאחר שניסיונות להגיע להסדר עם בעלי האג"ח כשלו. קריסה של CIT עלולה לגרור אחריה עסקים רבים
בדיוק כשבארה"ב חשבו שהמשבר מאחוריהם - מכה נוספת הונחתה על מגזר הפיננסים. הבנק CIT, אשר נחשב למלווה הגדול ביותר בארה"ב לעסקים בינוניים וקטנים פנה ביום א' לבית משפט בניו יורק בבקשה להגנה מפני נושיו בהתאם לפרק 11 של החוק הפדרלי להגנה מפני פשיטת רגל.
משמעות הפנייה היא שבית המשפט ינהל את חובותיו של הבנק וכי ביכולתו לפגוע בזכויותיהם של בעלי המניות. עקב כך, ממשלת ארה"ב עשויה להפסיד סכום של 2.3 מיליארד דולר, שאותו השקיעה בבנק במסגרת תכניתה להצלת המגזר הפיננסי לאחר המשבר. בדיעבד, ממשלת ארה"ב הייתה מפסידה אף יותר, אילו נענתה לבקשת הבנק לסיוע נוסף מוקדם יותר השנה.
הפנייה להגנה מפני נושים הגיעה לאחר שכשלו ניסיונות הבנק להגיע להסדר עם בעלי האג"ח. עם זאת, ציינו דוברי הבנק כי הנהלתו הגיעה להסדר עם רוב בעלי האג"ח שיצמצם את חוב הבנק כלפיהם ב-10 מיליארד דולר, ויאפשר לו להמשיך לפעול.
"ההסכם יאפשר לנו להמשיך בתכנית ההבראה של הבנק", אמר היו"ר ג'פרי פיק. "המשך פעילותנו תספק מימון לעסקים קטנים ובינוניים רבים, שני מגזרים חיוניים לכלכלה האמריקנית".
מבקשת ההגנה שהגיש הבנק, אחת הגדולות ביותר בתולדות ארה"ב, עולה כי שווי ההון והנכסים שבידיו מגיע ל-71 מיליארד דולר, בעוד שחובותיו מגיעים כמעט ל-65 מיליארד.
בחודש יולי האחרון, חודש לפני מועד הפירעון של סדרת אג"ח בשווי של מיליארד דולר, העריך CIT את ההפסד שלו ברבעון השני של 2009 ב-1.5 מיליארד דולר. בסך הכל הפסיד הבנק בשנתיים האחרונות כ-3 מיליארד דולר.
אם CIT יקרוס הרי שתהיה זו הפעם הראשונה מאז קריסתו של בנק ההשקעות ליהמן ברדרס שהממשל מאפשר את פשיטת הרגל של מוסד פיננסי בקנה מידה כה גדול ובעל חשיבות רבה לכלכלה האמריקנית, במיוחד בשעה שבה עסקים רבים במדינה זו מנסים לשקם את עצמם לנוכח מחנק אשראי קשה. לפגיעה אנושה בבנק שעסקים כה רבים נסמכים עליו, עלולות להיות השלכות כבדות משקל על מצב האבטלה בארה"ב.