פסטה ושמן זית - שילוב מושלם
פסטה זה עניין טעים בכל צורה, אבל כשמשלבים אותה עם שמן זית מקבלים מאכל עם יתרונות בריאותיים. השף מישל חביב מגיש מתכונים לרטבי פסטה על בסיס שמן זית
"חונקי כמרים" בחומוס, טחינה, עגבניות ושמן זית
מתכון של השף מישל חביב, "Pasta Place"
המרכיבים:
1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה מסוג "חונקי כמרים"
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (ניתן להשתמש בקפואים)
4 כפות טחינה גולמית
2 עגבניות
1 שן שום קצוצה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 כפות מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית איכותי
מלח ופלפל
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- חותכים את העגבניות לקוביות, קוצצים את הפטרוזיליה ומניחים אותן בקערה גדולה.
- מבשלים את הפסטה במי מלח לפי הוראות יצרן. מסננים ושומרים כחצי כוס ממי הבישול.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ואת מי הבישול ומערבבים בקלילות.
- מוסיפים את הפסטה החמה לקערה, מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל ומגישים.
ספגטי בממרח זיתים ולימון
מתכון של השף מישל חביב, "Pasta Place"
המרכיבים:
1 חבילה (500 גרם) ספגטי
300 גרם זיתים שחורים איכותיים, מגולענים
2 שיני שום
1/2 כוס שמן זית איכותי
4 כפות מיץ לימון
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים.
מלח ופלפל
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- מניחים את הזיתים, השום והלימון לקערת מעבד מזון ומעבדים בפולסים תוך זילוף שמן הזית, מזון עד שנוצר ממרח קצוץ גס. מעבירים את הממרח לקרעה גדולה.
- מבשלים את הפסטה במי מלח לפי הוראות יצרן ומסננים.
- מוסיפים לקערה את הפסטה החמה ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
פטוצ'יני עם חציל קלוי, צ'ילי ושמן זית
מתכון של השף מישל חביב, "Pasta Place"
המרכיבים:
1 חבילה (500 גרם) פטוצ'יני
2 חצילים בינוניים
1 פלפל אדום חריף קצוץ (ניתן להשתמש במיובש)
1/2 כוס שמן זית איכותי
2 שיני שום קצוצות
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
1/4 כוס פירורי לחם גסים
מלח ופלפל
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- קולים את החצילים בשלמותם על אש גלויה מכל הצדדים, עד שהם מתרככים והקליפה משחירה לגמרי. קולפים את החצילים בעדינות (אם נשארו חתיכות קליפה קטנות שרופות זה רק מוסיף לטעם) וקוצצים אותם גס בעזרת סכין. מעבירים לקערה גדולה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן ומסננים. מעבירים לקערה שבה החצילים הקצוצים.
- מוסיפים את השום, הצ'ילי ושמן הזית, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
- מניחים בקערות הגשה ומפזרים מעל כל קערה פירורי לחם ופרמזן.
פסטה קצרה עם עגבניות שרי, זיתים, בזיליקום ושמן זית
מתכון של השף מישל חביב, "Pasta Place"
המרכיבים:
1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה
1/2 ק"ג עגבניות שרי חצויות
150 גרם זיתים שחורים איכותיים, מגולענים וקצוצים גס
1 כוס עלי בזיליקום מופרדים מהגבעול
1 כוס שמן זית איכותי
3 שיני שום קצוצות
2 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים למעט הפסטה ומניחים בצד למשך שעה לספיגת הטעמים
- מבשלים את הפסטה במי מלח לפי הוראות יצרן, מסננים ומעבירים לקערה.
- מערבבים היטב ומגישים. אפשר להניח על הפסטה חתיכות קטנות של גבינת מוצרלה.