שתף קטע נבחר

מפלס הכנרת עלה ב-3 ס"מ - וממשיך לעלות

גשמי סוף השבוע הרטיבו את האדמה היבשה ונספגו במהירות, אך הגשמים של הימים האחרונים בצפון וגם בלבנון כבר יצרו זרימה בנחלים בצפון הארץ, ומפלס הכנרת נמצא במגמת עלייה

גשמי ברכה: מפלס הכינרת עלה ב-3 סנטימטרים ביממה האחרונה כתוצאה מהגשמים העזים שפקדו את צפון הארץ ואת לבנון. מאז יום חמישי - אז החל פרק הגשם הנוכחי - עלה המפלס בשבעה סנטימטרים.

 

בשונה מהעליה של 4 ס"מ שנרשמה ביום ראשון, שהייתה בעקבות ירידת גשמים ישירות על הכנרת, העלייה ביממה האחרונה נחשבת "איכותית" יותר. העלייה הזו נגרמה, בין היתר, בגלל ירידת גשמים בגליל והגולן ובלבנון. גשמי סוף השבוע הרטיבו את האדמה היבשה ונספגו בה במהירות, אך הגשמים האחרונים כבר יצרו זרימה בנחלים שיורדים לכנרת.

 

נכון להבוקר, מפלס הכנרת עומד על רום של 214.3 מטרים מתחת לפני הים. ברשות המים מעריכים גם אחרי שהגשם ייחלש בהמשך היום, תימשך הזרימה בנחלים לעוד כמה ימים ומפלס הכנרת ימשיך לעלות בהדרגה. בשירות ההידרולוגי העריכו כי ירידות המפלס הרצופות, שמאפיינות את תקופת הקיץ והסתיו והחלו השנה באפריל, באו על סיומן בפרק הגשם הנוכחי. מפלס האגם כבר לא ירד נמוך ממפלס השפל השנתי שנמדד לקראת סוף אוקטובר (214.37-).

 

ועדיין, לכנרת חסרים 5.5 מטרים כדי להגיע לקו האדום העליון, שמסומן ברום של 208.8 מטרים מתחת לפני הים. גם מאגרי מי התהום במצב ירוד.

 

ובכל זאת, הנתונים מעודדים, במיוחד אם זוכרים שמדובר רק בראשיתה של עונת הגשמים: בסוף השבוע רשמו גשמי סוף אוקטובר שיאים לתקופה זו של השנה. באזורים אחדים, כמו למשל נתניה ומחניים, ירדו כמויות משקעים הגדולות פי ארבעה מהממוצע הרב-שנתי.

 

נפח המים הזמינים באוקטובר היה 9 מיליון מ"ק, לעומת ממוצע רב שנתי של 6 מיליון מ"ק בחודש זה. זהו החודש הראשון מאז מאי שנפח המים הזמינים חיובי ולא שלילי. 

  

בדו"ח השירות ההידרולוגי המסכם את חודש אוקטובר מציינים כי כמות המשקעים מתחילת השנה ההידרולוגית (1 בספטמבר) גם היא גדולה מהממוצע הרב-שנתי לתקופה זו באגני החוף, הכרמל, הגליל המערבי. באגן הכנרת ירדו משקעים פי שתיים מהממוצע הרב שנתי לתקופה זו.

 

לעומת זאת, באגן ירקון-תנינים ירדו כמויות משקעים נמוכות יחסית, ומפלסו ממשיך להיות נמוך מהממוצע לתקופה זו.

 

פרק הגשם של הימים האחרונים הביא לזרימה חזקה של מים בחלק מהנחלים, בעיקר באזור השרון. בנחל פולג למשל, נמדדה ספיקה של 35 מ"ק לשנייה; ספיקות גבוהות יותר נמדדו רק בשנים 1990-1991 ו-1991-1992.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלית קוסובסקי
הכנרת. ארכיון
צילום: גלית קוסובסקי
מומלצים