שתף קטע נבחר

שוב בלי משכורת בחצור הגלילית: צ'קים יחזרו

זה החודש השני שעובדי המועצה ביישוב הצפוני לא מקבלים משכורת. אחד העובדים שאל: "יש מצב שבו מנכ"ל משרד ממשלתי מודיע לעובדיו שאין משכורת בגלל גירעון? על חשבון הפריפריה קל לעשות את זה"

עובדי המועצה המקומית חצור הגלילית לא יקבלו ככל הנראה את משכורות חודש אוקטובר. העובדים, שלא קיבלו גם את משכורת חודש ספטמבר, ממשיכים לשבש את העבודה ביישוב ולא לקבל קהל במשרדי המועצה המקומית. אחרי פגישות בכנסת והבטחות רבות, מתכננים ראשי היישוב שביתה כללית ביום ראשון.

 

"לצערי, זו לא פעם ראשונה שאנחנו מגיעים למצב הזה", אומר חנניה פרץ, שעובד באגף הטכני במועצה בחמש השנים האחרונות. "היישוב שלנו עומד לקרוס, זה לא שאנחנו נמצאים במרכז, שיש אלטרנטיבות. פה, כל שקל שמרוויחים, מפרנס את המשפחה. זה משפיע על עובדי המועצה, אבל גם על המשפחות שלנו, כי הפגיעה בתקציבים מצמצמת גם את הפעילות של המתנ"ס וגם משתקת מוסדות חשובים כמו בית הקשיש והמועצה הדתית, שרבים נעזרים בהם". 

 

הוא מספר על תחושה קשה שנלווית להלנת השכר. "לא לקבל חודשיים משכורת, זה כואב, זה קשה להתמודדות. אנשים פה מפרנסים משפחות ותמיד יש לחץ שלא יהיה כסף לשלם חשבונות, שהצ'קים יחזרו. יש פה עובדים רבים עם משכנתאות בבנקים, ואם לא יימצא פתרון, תתחילו לשמוע על אנשים שנזרקים לרחוב".

 

"יושבים כל הזמן בבית" 

מנהל מחלקת הקליטה במועצה, גרשון האריס, עובד ברשות כבר 26 שנים. רעייתו רינה, עובדת כפסיכולוגית כבר כמעט 30 שנה. לבני הזוג שבעה ילדים, ארבעה מהם נשואים, שלושה בהם חייל אחד, מתגוררים עדיין בבית המשפחה בחצור הגלילית. "לנו כזוג העובדים במועצה קשה יותר", סיפר גרשון. "לשמחתנו, המשפחה נרתמה ונתנה לנו הלוואה, אותה נחזיר מיד כשתשולם המשכורת. חשוב לשלם חשמל, מים וארנונה ולקנות מוצרי מזון בסיסיים. למסעדות לא יוצאים, לא קונים מוצרי חשמל או בגדים, לא מדברים אפילו על סרט או הצגה, פשוט יושבים כל הזמן בבית".

 

הוא סבור כי שוב לא מתייחסים לפריפריה: "יש מצב שבו מנכ"ל משרד ממשלתי אוסף את עובדיו ומודיע להם שאין משכורת בגלל גירעון או קיצוץ? על חשבון הגב של הפריפריה קל לעשות את זה. תשלום שכר עבודה זה דבר בסיסי גם ביהדות וגם בכל מדינה מתוקנת, אז מה אם אין כרגע מלחמה. אז לא צריך לעזור לנו?".

 

עובדי מועצה נוספים, שהעדיפו שלא להתראיין בשמם, יצאו בפנייה נואשת לממשלה: "שלחו אותנו עם הקמת המדינה ליישב את הגליל, שלחו אותנו ואת ההורים שלנו, חלפו יותר משישים שנה, אבל ביחס אלינו ישנה החמרה משנה לשנה. במקום שיעודדו משפחות צעירות לעבור לגליל, לגור ולהתפרנס, הם יגרמו לילדים שלנו לעזוב את הצפון, ולרבים מאיתנו להישאר בלי עבודה".


בני הזוג האריס (צילום: אפי שריר)

 

ראש המועצה, שמעון סויסה: "ביום שני היינו בכנסת, נפגשנו עם חברי ועדת הכספים, בראשותו של הרב משה גפני שביקר קשות את התנהלות משרדי הממשלה, וביקש לפעול בהקדם למציאת מקור להעברת כספים לחצור ולשאר הרשויות, המתקשות להתמודד עם הקיצוץ החד במענקי האיזון. הצגנו נייר עמדה בנושא המצוקה היישוב בסיעת הליכוד ונאמר לנו, שראש הממשלה הנחה את אנשי

האוצר לפעול לפתרון המצוקה. השתתפתי בישיבות הסיעה של קדימה ומפלגת העבודה, שגם שם הובהר לנוכחים מצבה הקשה של הרשות שמצליחה חרף היותה בפריפריה, לגבות כ-86 אחוזי ארנונה. לצערי, מהבטחות כולל שיחה אישית עם שר האוצר, יובל שטייניץ, ושר הפנים, אלי ישי, עוד לא קרה דבר".

 

בשלוש השנים האחרונות קוצץ מענק האיזון בחצור הגלילית מ-23 מליון שקל ל-12.5 מיליון. ביום ראשון מתכוונים ראשי היישוב להחריף את המאבק ולהשבית את היישוב. בין היתר הם מתכננים להשבית את מערכת החינוך, למעט החינוך המיוחד, להפסיק את פעילות הקבלן לפינוי האשפה, הגינון, המתנ"ס, המועצה הדתית ובית הקשיש. התושבים צפויים להפגין בצומת הכניסה ליישוב בכביש 90. "זה המאבק על החיים ביישוב. חצור היא סמל עבור יישובים רבים במדינה ואנחנו לא נוותר ונילחם על מה שמגיע לנו", סיכם ראש המועצה סויסה. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה בחצור בחודש שעבר
צילום: אביהו שפירא
סויסה. פגישות בכנסת
צילום: אביהו שפירא
מומלצים