ארה"ב: מנסים בחירות אלקטרוניות בקוד פתוח
הבחירות במרילנד בארה"ב נערכו השבוע בעזרת מערכת הצבעה בקוד פתוח, המאפשרת למצביעים לוודא את בחירתם באופן מקוון
בשלישי האחרון מצביעים בטקומה פארק במרילנד שבארצות הברית החלו לנסות מערכת הצבעה אלקטרונית חדשה. המערכת מאפשרת להם לוודא שקולם אכן הועבר לטובת המועמד לו רצו להצביע. כך מדווח אתר Wired.com.
מערכת הסריקה האופטית בקוד פתוח הנקראת Scantegrity פותחה על ידי מומחה קריפטוגרפיה בשם דיוויד צ'אום וצוותי מפתחים ב-MIT, אוניברסיטת בלטימור, אוניברסיטות וושינגטון, אוטווה ו-וואטרלו.
תהליך פשוט
הקלפי האלקטרונית
כך תיראה ההצבעה בעתיד בישראל
אהוד קינן, מישל דור
משרד הפנים בארץ מוכן כבר לבחירות ממוחשבות עם אבטיפוס פעיל של הקלפי האלקטרונית, המבוסס על כרטיס חכם. מומחי מחשב לעומתם, מודאגים מהיעדרו של רישום ההצבעה בנייר. היכנסו ותראו מה עומד להיות כשנגיע לקלפי עוד כמה שנים
על אף המורכבות הטכנית של המערכת, השימוש בה פשוט ושקוף למשתמש האמריקני. זאת משום ששיטת הסימון זהה לכל השיטות, בהן הקול נספר באמצעות סריקה אופטית. המצביעים משתמשים בדיו מיוחד שפותח על ידי צ'אום, שבעת מילוי טופס ההצבעה חושף קוד החבוי באזור המילוי ומופיע רק בתגובה עם הדיו.
לוודא את ההצבעה בבית
לאחר ביצוע הבחירה, המצביעים השתמשו בטופס מיוחד למלא את מספר טופס ההצבעה שלהם ואת הקוד שקיבלו. הקודים מופקים קריפטוגרפית בכדי למנוע אפשרות שמישהו יפצח את הקוד ויוכל להצביע בקולות מזויפים.עם סגירת הקלפיות, יוכלו המצביעים לגשת לאתר מערכת ההצבעות, להקליד את מספר הטופס ולצפות בצורתו הסרוקה עם הקוד שהופיע בעת סימון המועמד המועדף. בצורה זו, יכולים המצביעים לדעת בבטחה שהטופס שלהם נכלל בספירת הקולות הסופית.
המצביעים אינם יכולים לראות באתר האינטרנט את "פענוח" ההצבעה שלהם אלא רק את הקוד בן שלושת התווים. את פירוש ההצבעות יכולים לבצע משקיפים בלתי-תלויים בתהליך "אסף מידע" שמאפשר למשקיפים לוודא שהקולות הועברו לטובת הנציגים שהם צריכים לעבור לזכותם וזאת מבלי לחשוף את פרטי המצביעים ובחירותיהם.
בבחירות בטקומה פארק היו שני משקיפים – אחד בארצות הברית ואחד בפולין שפרסמו את קוד הבדיקה שלהם לעיני הציבור. את נתוני הבחירות ניתן להוריד מהאתר תוך שאלו מתפרסמות.
המערכת, Scantegrity כתובה בג'אווה ומשתמשת בסורק מהיר של חברת פוג'יצו לקריאת הטפסים. צ'אום הציע את המערכת חינם למדינה או מחוז הראשונים שיבקשו להשתמש בה. צ'אום טרם תמחר את המוצר, אך אמר שבקלות יוכל למכור אותו בכמחצית מעלות מערכות סריקה אופטיות הנמצאות בשימוש בארצות הברית כיום והעולות כ-6,000 דולר ליחידה.
"איני עושה זאת עבור הכסף", אמר ל-Wired צ'אום. "אני עושה את זה כי אני רוצה שזה יקרה".
ארה"ב - מנסים בחירות אלקטרוניות
צילום: איי אף פי
מומלצים