פיצול תפקיד היועץ: יו"ר הכנסת בעד הצעת לבני
ראובן ריבלין צפוי להביע היום תמיכה בהצעתה המרוככת של יו"ר קדימה, ולא בזו של שר המשפטים, שלדבריו כבר נדחתה בעבר. "הויכוח סביב הנושא הפך להיות מלחמה אלימה", יאמר
גזרת פיצול תפקיד היועמ"ש עדיין סוערת: יושב ראש הכנסת, ראובן ריבלין, צפוי להביע היום תמיכה ביוזמת הפיצול שהגישה יושב ראש קדימה, ציפי לבני, המציעה נוסח מרוכך יותר מזה של שר המשפטים, יעקב נאמן.
ריבלין יישא היום דברים בכנס של "הפורום למשפט וחברה", במהלכם ימתח ביקורת על הוויכוח הציבורי המתנהל סביב הסוגיה. לדבריו, יוזמת הפיצול "מנסרת באופן רועש מידי בחלל הציבורי שלנו". "הויכוח סביב הנושא הפך להיות מלחמה אלימה, ולא סתם מלחמה, אלא מלחמה של בני האור בבני החושך. מלחמה שבמסגרתה, כל מי שדוגל ב'אחדות הפיקוד' מתוייג בידי גורמים מסויימים, כחייל של שלטון החוק, ומי שמחצין עמדה הפוכה, או אפילו רק שונה, מסומן כמי שרוצה לרסק את מערכת אכיפת החוק, מתוך איזו נקמנות אישית".
יושב ראש הכנסת סבור כי ההתכתשות בין המתנגדים להצעה לתומכיה עברה את גבול הטעם הטוב. "אפשר להמשיך בטרמינולוגיה השקרית, המסיתה, המיותרת, שיוצרת דיכוטומיה ברורה, וכל כך שטחית, המזהה את הדוגלים בפיצול, כמי שרוצים למסד את השחיתות או אפילו לסכל את המאבק בפשיעה הגואה, ולעומתם, את תומכי האיחוד כאותם אלו שכל מגמתם הפוכה בתכלית", יאמר.
תוכניתו של שר המשפטים תספוג אף היא ביקורת, בעקבות טענה כי הסוגיה נבחנה בעבר, אולם נדחתה על ידי ועדה רישמית. "בעיניי, יש להימנע מכל וכל לדחות מסקנות של ועדה ציבורית או לפעול בניגוד להן, אלא אם הנסיבות השתנו מקצה לקצה, או במקרים חריגים וקיצוניים ביותר.
"ייתכן בהחלט שיש לבחון מחדש את המודל הקיים, ברוח ההצעה המתונה של קדימה,
לפצל חלקית את תפקיד התובע, ולמנות תובע מיוחד לטיפול בנבחרי ציבור ובשחיתות שלטונית. אבל ברור שהדבר לא יכול להיעשות כלאחר יד, ובוודאי אסור שייגרר אל מחוזות של 'טירוף מערכות' ושיבושן של נורמות הויכוח המקובלות", יאמר ריבלין.
יוזמתה של לבני זוכה לביקורת דווקא מבית: בין היתר יצאו נגד יוזמתה חברי סיעתה שאול מופז, אבי דיכטר, נחמן שי ושלמה מולה. חברי סיעה נוספים מתנגדים ליוזמה, אולם טרם התבטאו נגדה בפומבי.