לא הוכנסו למועדון בשל מקום מגוריהם - ויפוצו
חיילים מקצרין הגיעו למועדון ה"ורטיגו" ברמת-דוד. כשתעודותיהם נבדקו לא אושר להם להיכנס - בעוד שחבריהם המתגוררים ביישובים אחרים בגולן נכנסו לבלות. השופט קבע כי היתה אפליה והורה למועדון לפצות שני מבלים ב-15 אלף שקל כל-אחד
האם פסק הדין הבא יעשה סוף בסלקציה בכניסה למועדונים? שני צעירים מקצרין שלא הורשו להיכנס למועדון ה"ורטיגו" בקיבוץ רמת-דוד יפוצו בסכום של 15 אלף שקלים כל אחד. כך קבע היום (ב') בית המשפט המחוזי בנצרת, שקיבל ערעור שהגישו על החלטת בית משפט שלום.
ממלא מקום נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת, השופט יצחק כהן, קיבל את ערעור הצעירים, כי לא
הורשו להיכנס למועדון כיוון שהם תושבי קצרין. הם טענו כי 11 חבריהם עמם הגיעו לבלות, המתגוררים בקיבוצים ובמושבים בגולן, הורשו להיכנס למועדון בעמק יזרעאל.
מפסק הדין עולה כי הארבעה הגיעו לבלות במועדון בזמן שהיו בשירות סדיר בצה"ל. בכניסה הם נדרשו על-ידי המאבטחים להציג תעודות זהות וכבר אז הבינו כי הם רוצים לברר מהיכן הם מגיעים. כאשר נאמר להם שלא יוכלו להיכנס, הם הבינו מיד כי ההפליה נובעת בשל העובדה שהם תושבי העיר בגולן. הארבעה הלכו מאוכזבים לבתיהם, אך לא היססו להגיש תביעת פיצויים בסך 200 אלף שקלים.
בבית משפט השלום דחו בנצרת את התביעה ואמרו כי אכן הם הצליחו להוכיח שלא נכנסו לבלות במקום, אך לא הצליחו להוכיח את הסיבה שלא אפשרה את כניסתם. שניים מהצעירים לא נואשו וערערו על ההחלטה לבית המשפט המחוזי. בערעור טענו הצעירים: "שגה
בית המשפט שעה שהתעלם בפסק דינו מן העובדה כי תושבי קצרין מאופיינים בקהילה גדולה, יוצאת ארצות מוצא מזרחיות. מרביתם בעלי חזות מזרחית, אפיון סוציואקונומי נכשל וסטראוטיפ חברתי שלילי".
השופט קבע כי אכן הסיבה שכניסתם נאסרה, בעוד שחבריהם נכנסו, מלמדת כי המאבטחים הפלו אותם על רקע מקום מגוריהם. דווקא במקומותינו צריכה להיות רגישות יתר למניעת אפליה חירות ושוויון הם בנפשנו ומצווה עלינו לדקדק בהם כחוט השערה. בל יגידו בגת או בחוצות אשקלון כי כאן, דווקא במקומותינו, אנו שחווינו בנכר הפליה, מפלים, ובניגוד למצוות המחוקק".