שתף קטע נבחר
 

ההסדר באפריקה: 6 מיליון שקל ליועצים

אפריקה ישראל חושפת: לבייב יוגבל, החברות־הבנות ישמשו כביטחונות, ובעלי האג"ח ימנו דירקטור. פרופ' אמיר ברנע בחוות דעת שצורפה לבקשה: לא נכון לחשב את שיעור התספורת למשקיעים - אבל היא 6%

בבקשה שהגישה אפריקה ישראל לבית המשפט, לכנס את כל בעלי האג"ח שלה לאסיפה אחת שתאשר את הסדר החוב שלה, נחשפים לא מעט פרטים חדשים על השתלשלות האירועים עד כה ועל הסדר החוב שגובש. תשע עובדות שעולות מהבקשה:

 

 

1. הבעיות של החברות־הבנות 

אפריקה ישראל כותבת כי ככל שעבר הזמן, הלכה ופחתה יכולתה לממש נכסים במחירים ראויים, וכי המשך "חליבת דיבידנדים" מהחברות־הבנות היה מחליש אותן מאוד ופוגע ביכולתן להשביח את נכסיהן לאחר חלוף המשבר. אפריקה ישראל כותבת כי החששות ביחס לעתידה של הקבוצה הקשו על היכולות של החברות־הבנות לגייס אשראי חדש, ואף הובילו לדרישות לפירעון מוקדם של אשראים קיימים. 

 

2. ביטחונות לאג"ח 

לראשונה מציגה אפריקה ישראל התחייבות להעניק ביטחונות לבעלי סדרת האג"ח הארוכה שתונפק במסגרת הסדר החוב, שהיקפה 3.4–3.5 מיליארד שקל. לטענת אפריקה ישראל, הביטחונות יהיו מניות בחברות־הבנות ששוויין 50% מהיקף סדרת האג"ח. כמו כן מתחייבת אפריקה לא לשעבד נכסים לטובת צד ג' ללא קבלת אישור מראש מבעלי האג"ח, וכן לא תוכל להנפיק אג"ח חדשות ללא אישור מבעלי האג"ח הקיימים.

  

3. הגבלות על לבייב 

בבקשה נחשף גם סעיף לפיו אם לב לבייב, בעל השליטה באפריקה ישראל, לא יעמוד בהתחייבותו להזרים לחברה סכום של 450 מיליון שקל על פני ארבע שנים (בנוסף להזרמה בהיקף של 300 מיליון שקל במסגרת הנפקת זכויות) - אפריקה תקזז את הסכום מכספים שיגיעו לו בגין חלוקת דיבידנדים שעליהם תכריז בעתיד. נוסף על כך, על לבייב יוטלו הגבלות במכירת מניות בטרם ישלים את הזרמת ההון שלה התחייב, וכמו כן נקבע כי בחמש השנים שלאחר ההסדר כל עסקה בין החברה לבין בעל השליטה תהיה מחויבת גם באישור של בעלי האג"ח.

 

4. מינוי דירקטור 

הבקשה חושפת כי במסגרת הסדר החוב תינתן לבעלי האג"ח הזכות למנות דירקטור, שישמש כמשקיף.  

 

5. אין זכות תביעה 

כמו כן, במסגרת ההסדר החברה מבקשת כי תימחק זכות התביעה של בעלי האג"ח כלפי החברה, בעל השליטה ונושאי המשרה בה.

  

6. שבעה עובדים פוטרו 

אפריקה ישראל מציינת בבקשה לבית המשפט כי כתוצאה מצעדי ההתיעלות שנקטה ירדה מצבת עובדיה מ־74 עובדים בתחילת השנה ל־67 עובדים כיום. עם זאת, החברה מציינת כי אין בכוונתה להמשיך ולהקטין את מצבת העובדים.

  

7. חוב בנקאי של 680 מיליון שקל 

אפריקה חושפת כי נכון להיום, היקף החוב הבנקאי של החברה נאמד ב־680 מיליון שקל, מתוכם 426 מיליון שקל אשראי און קול (לתקופה קצרה) והיתר ערבויות שהבנקים העניקו לחברה.  

 

8. תספורת של 6% 

פרופ' אמיר ברנע, שנשכר על ידי אפריקה, כותב בחוות דעת חדשה כי לדעתו בדיקה האם ההסדר עושה למשקיעים "תספורת" היא בדיקה מיותרת. עם זאת, מאחר שלדבריו לנושא התספורת יש השלכות פסיכולוגיות וציבוריות, הוא מצא לנכון להתייחס לסוגיה. לדבריו, "על פניו אין תספורת, כי הסדר החוב נותן לנושים פיצוי על החוב בערכו המלא". עם זאת מציין ברנע כי "בהחלט ייתכן ששווי השוק של חבילת הפיצוי פוסט הסדר יהיה נמוך מערך הפארי (ערך התחייבותי). תספורת? אינני חושב כך".  

 

לטענת ברנע, גם ללא הסדר חוב, האג"ח הארוכות של החברה לא היו נסחרת במחיר הפארי. להערכתו של ברנע, שווי השוק של החבילה שיקבלו בעלי האג"ח לאחר ההסדר יהיה נמוך ב־6% מערך הפארי שלהן. לדבריו, אילו בעלי האג"ח היו בוחרים לפרק את אפריקה, להערכתו הם היו מקבלים כמחצית ממה שניתן להם במסגרת ההסדר.

 

9. 6 מיליון שקל על ההסדר 

אפריקה מעריכה בשלב זה את ההוצאות שלה על הסדר החוב - על יועצים משפטיים, כלכליים, שכר טרחה לנאמנים, שכרו של ברנע ושכרם של יועצי התקשורת - ב־6 מיליון שקל. החברה מציינת כי סכום זה עשוי להמשיך ולעלות ככל שיימשכו ההליכים לאישור ההסדר. אפריקה מצדיקה את ההוצאות "נוכח ההד התקשרותי הרב שליווה את גיבוש ההסדר המוצע".

 


פורסם לראשונה 09/11/2009 21:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביגיל עוזי
בעל השליטה באפריקה ישראל, לב לבייב
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים