מחקר: דיאטה דלת פחמימות מדכאת לטווח ארוך
חוקרים באוסטרליה בדקו את תחושתם האישית של אנשים שעשו דיאטה דלת-פחמימות במשך שנה, וגילו כי מצב רוחם החמיר עם הזמן, יחסית לאנשים שעשו דיאטה דלת-שומנים
הוויכוח על יעילותן של דיאטות דלות פחמימות מול דיאטות דלות שומנים עדיין נמשך, אולם מה על השפעתן על מצב הרוח שלנו לטווח ארוך? מחקר חדש ניסה להתחקות אחר השפעה זו וממצאיו המעניינים פורסמו בגליון האחרון של כתב העת Archives of Internal Medicine.
עצב פחמימתי
על מה עדיף ללכת:
דיאטה דלת פחמימות, דלת חלבונים, או דלת שומן
ד"ר איתי גל
מחקר אמריקני מצא כי אין כל הבדל בין סוגי הדיאטות השונות. מה שכן עשה את ההבדל הוא כמות הקלוריות היומית שנצרכה
החוקרים עקבו אחר המשתתפים במשך שנה. אלה שהתמידו בדיאטה שלהם, 65% בסך הכל, רזו בממוצע כ-13.5 ק"ג. עם זאת, השיפור במצב הרוח נמשך רק אצל אלו בדיאטה דלת השומן. המרזים בקבוצה דלת הפחמימות דיווחו כי מצב הרוח שלהם מחמיר עם הזמן, אף שבסך הכל חשו טוב יותר בהשוואה לתקופה שלפני תחילת הדיאטה.
הדיאטה דלת הפחמימות במחקר הייתה דומה לדיאטת אטקינס, אולם נוקשה יותר: האנשים קיבלו רק 4% מהקלוריות שהגיעו מפחמימות, 35% מהקלוריות הגיעו מחלבון ו-61% מהקלוריות הגיעו משומן. אצל האנשים בקבוצת הדיאטה דלת השומן, 46% מהקלוריות הגיעו מפחמימות, 24% הגיעו מחלבון ו-30% משומן.
המשתתפים גם נדרשו לעמוד בכמות קלורית יומית, שלא כמו אחרים בדיאטת פחמימות המתירה למרזים לאכול ככל שיחפצו, ובלבד שיאכלו כמות פחמימות מינימלית ביממה.
מישהו הזיז את הפחמימה שלי
צילום: index open
מומלצים