דו"ח גולדסטון במועצת הביטחון: "עונש לישראל"
הנציבה לזכויות אדם של האו"ם ניצלה דיון במועצת הביטחון בנושא הגנה על אזרחים באזורי עימות כדי לצטט מהדו"ח השנוי במחלוקת: לא יהיה שלום במזרח התיכון עד שישראל תוענש
ארצות הברית ומדינות נוספות פועלות למנוע קיום דיון בנושא דו"ח גולדסטון במועצת הביטחון של האו"ם. אולם הערב (יום ד') נכנס המסמך השנוי במחלוקת בדלת האחורית, כשהמועצה עסקה בו במסגרת דיון בנושא הגנה על אזרחים באזורי עימות.
סגניתה של נציבת זכויות האדם באו"ם, נאבי פיליי, הקריאה נאום בפני מועצת הביטחון בנושא אזרחים באזורי עימות. במהלכו היא אמרה כי "הדו"ח מפרט את אופי והיקף ההפרות של זכויות האדם הבינלאומיות ושל החוק הבינלאומי והפשע שבוצע נגד אוכלוסייה אזרחית בשטחים הפלסטיניים הכבושים. הכוחות הישראלים הרגו בתחילת השנה בעזה יותר מאלף אזרחים ותקפו בתים, בתי ספר, מסגדים, מזון ומתקני מים ומתקני או"ם".
פיליי הדרום אפריקנית אמנם הזכירה את ירי הרקטות הפלסטיניות לעבר ישובים בנגב, אבל התמקדה בפעילות הישראלית בשטחים. "הענישה הקולקטיבית שבאה לידי ביטוי בסגר ובמתקפה הצבאית ההרסנית, היא הפרה של זכויות האדם הבינלאומיות והחוק ההומניטרי - הפינוי בכוח של ערבים, הריסת בתים ונישול אדמות במזרח ירושלים להתנחלויות".
הנציבה דרשה להטיל עונשים על ישראל והצהירה ש"עד שלא ינקטו
צעדים משמעותיים להפסיק את הפטור מעונש על ההפרות ולעמוד על קיום החוק הבינלאומי, השלום והביטחון ימשיכו לחמוק מתושבי המזרח התיכון".
השגרירה שלו: פועלים להגן על אזרחים
שגרירת ישראל באו"ם, גבריאלה שלו, לא נשארה חייבת - והאשימה את מארגני הישיבה ב"התעלמות מהמציאות של טרור ושל טרוריסטים המושכים אוכלוסיה אזרחית בכוונה לתוך עימות מזויין".
פרופסור שלו הסבירה כי "המציאות היא שהטרוריסטים משתמשים באוכלוסיה אזרחית כמגן אנושי, בשעה שהם מאחסנים כלי נשק באזורים צפופי אוכלוסיה ומהם הם משגרים התקפות - מבתי ספר, מסגדים, מבנים אזרחיים ובתים".
שלו דיברה על המציאות בדרום לבנון, שבה המחבלים של החיזבאללה "בונים תשתית צבאית בכפרים אזרחיים כשהם מאיימים על כוחות השלום של האו"ם". היא ציינה גם את הניסוי שערך חמאס בשבוע שעבר בטיל בעל טווח של 60 קילומטרים, אשר יכול לפגוע במרכז הארץ.
היא ציינה כי איראן מממנת טרור תוך הפרה של החלטות מועצת הביטחון. "רק בשבוע שעבר נמצאו מאות טונות של נשק איראני, קרוב לוודאי לשימוש נגד אוכלוסיה אזרחית, בספינה פרנקופ", הזכירה פרופ' שלו והדגישה כי לאור המציאות המאיימת, "ישראל כמדינה דמוקרטית שממלאת את מחויביותיה הבינלאומיות, פועלת להגנה על אזרחים, בעודה מחפשת את הטרוריסטים המסתתרים ביניהם".
65 מדינות נרשמו להשתתף בדיון, בסיומו תתקבל החלטה שאינה נוגעת לישראל.