שתף קטע נבחר

 

קצב שינה את דעתו: בעד משפט בדלתיים סגורות

בטרם נפתח משפטו של הנשיא לשעבר, טענו פרקליטיו כי יש לאפשר לכלי התקשורת נגישות לדיונים, משום ש"זכות הציבור לדעת". בדיון השבוע בבית המשפט העליון חזרו בהם וביקשו למנוע גם פרסום פרוטוקולים: "זה יפריע למהלך המשפט"

תפנית חדה בעמדתו של משה קצב. צוות ההגנה של הנשיא לשעבר, הנאשם באונס, מעשים מגונים והטרדות מיניות, יישר קו עם עמדת בית המשפט והפרקליטות, ומבקש כעת לא לאפשר לכלי התקשורת להיכנס לדיונים במשפטו ולא לפרסם פרוטוקולים של הנאמר בהם.

 

מדובר בשינוי דרמטי לעומת העמדה שהציג הצוות המשפטי, שכולל את עורכי הדין אביגדור פלדמן, ציון אמיר ואבי לביא, בתחילת המשפט. אז טענו סנגוריו של קצב כי יש לקיים את הדיון בדלתיים פתוחות ולפרסם פרוטוקולים מהדיונים, בטענה של זכות הציבור לדעת.

 

בדיון שנערך שלשום (יום ג') בבית המשפט העליון בנוגע לבקשת "ידיעות אחרונות" לפרסם את הפרוטוקולים, טען פרקליטו של קצב, אבי לביא, כי פתיחת הדיונים ופרסום הפרוטוקולים עלולים "לזהם את העדויות במשפט", ולהפריע למהלכו התקין של המשפט, שמתנהל עד כה באופן רציף וטוב.

 

עורך הדין לביא אמר עוד במהלך הדיון כי "המציאות של דלתיים סגורות מוכיחה את עצמה", וטען כי "זה הכלי הכי יעיל לבודד את המשפט מההמון הציבורי". שופט בית המשפט העליון, סלים גו'בראן, שמע את טענות הצדדים, והחליט להעביר את הדיון בנושא להרכב של שלושה שופטים.

 

בחודש יוני השנה קבע הרכב השופטים במשפט קצב כי משפטו של הנשיא לשעבר יתנהל בדלתיים סגורות, כשבחלק מהדיונים תישקל האפשרות לפרסם את תוכן העדות. השופטים הסבירו את פסיקתם, לפיה גם עדותו של קצב עצמו תישמע בדלתיים סגורות, בכך שיש "חשש ממשי כי במהלך מתן עדותו, יעלו פרטים שיש בהם כדי לפגוע בפרטיותן של המתלוננות ולחשוף את זהותן".

 

עורכי דינו של קצב טענו אז מצדם כי יש לפתוח את הדיונים, משום ש"אלה שעל כבודן ופרטיותן חפצה המאשימה להגן, ובראש ובראשונה המתלוננת א' ממשרד התיירות, ויתרו זה מכבר על פרטיותן, כשחזרו, התראיינו, סיפרו והפליגו בפרטים על כל מה שלכאורה עולל בהן הנאשם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משה קצב. "זה יזהם את העדויות"
צילום: ירון ברנר
עו"ד לביא. "לבודד המשפט מהציבור"
צילום: דודי ועקנין
מומלצים