הממשלה אישרה: 27 מיליון שקל למאבק באלכוהול
אחרי שנתניהו הזהיר מפני מגפה, אישרה הממשלה ברוב גדול את התוכנית הלאומית לצמצום צריכת האלכוהול. 8 מיליון שקלים יועברו באופן מיידי לטובת מסע הסברה. השר סילבן שלום התנגד והסביר: "הצעירים הם לא אויב העם. אסור להיגרר להיסטריה"
הממשלה אישרה היום (א') ברוב גדול את התוכנית הלאומית לצמצום צריכת האלכוהול, שתקציבה יעמוד על 27 מיליון שקלים בשלוש השנים הקרובות. 8 מיליון שקלים יועברו באופן מיידי לטובת השקת קמפיין הסברה - שיפנה גם לבני נוער וגם למבוגרים.
בשלב הראשון, במקביל לפתיחת קמפיין ההסברה, יאושרו חוקים לצמצום מכירת האלכוהול. השלב השני יכלול בין היתר הוספת מקומות לגמילה מאלכוהול עבור
בני נוער. בנוסף ייערכו פעולות לאיתור נערים השותים אלכוהול ברחובות. בשלב זה תקום ועדה בין-משרדית שאמורה לסכם עבודת מטה ולהגיש את המלצותיה לממשלה בתוך 45 ימים.
השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', השווה בישיבת הממשלה בין שתיית אלכוהול לשימוש בנשק. "שימוש לא נכון הופך נוזל סתמי למחולל אלימות ומוביל אפילו לרצח. אסור לנו כממשלת ישראל לתת יד להמשך מצב זה". הוא הבהיר כי "אם לא נטפל בתופעה היום, נסבול כולנו בהמשך וההשקעה בהמשך תהיה גבוהה פי כמה".
השר סילבן שלום, שהתנגד להצעה של המשרד לביטחון פנים, הסביר את עמדתו: "הצעירים הם לא אויב העם. אסור להיגרר להיסטריה מכל סוג. אם יש בעיה, יש לפתור אותה בצורה מידתית, ולא על ידי גזרות נוספות. לאחרונה נגזרו על הצעירים מספר גזרות כמו העלאת גיל רשיון הנהיגה לגיל עשרים, העלאת הביטוח על אופנועים, פגיעת חוק זכויות התלמיד. תוכנית כמו זו לא יכולה לבוא בחקיקה מהירה, אלא צריכה להיעשות בשיקול דעת. יש להיאבק נגד האלכוהול בדרך החינוך, ודרך מסע הסברתי, אבל לא ללכת בדרך הקלה של גזרות".
ישיבת הממשלה. נתניהו הזהיר מפני מגפה (צילום: AP)
סער רותם את תנועות הנוער למאבק
שר החינוך, גדעון סער, אמר כי הוא פועל לרתימת תנועות הנוער, חניכי שנת השירות ומועצות הנוער למאבק באלכוהול. לדבריו, בנוסף לפעילות בבתי הספר, צוותים משרד החינוך ותנועות הנוער מקדמים תוכניות עבודה משותפות בנושא: "לדבר הזה יכולה להיות השפעה רבה או לא פחותה על ילד או נער, מאשר של הורה או נוער. מדריך יכול להשפיע לעתים יותר מהורה".
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס למאבק באלכוהול בפתח ישיבת הממשלה הבוקר
והזהיר כי "אנו עומדים ממש בפני מגפה. חל גידול של כ-15% בצריכה של אלכוהול בשלוש השנים האחרונות. שליש מהנוער דיווחו שהשתכרו בשנה האחרונה. כ-20% מהבנים מתלמידי כיתה ו' מדווחים ששתו אלכוהול פעם בשבוע. וזהו הנתון השני הגבוה באירופה".
"אנו חייבים לפעול נגד זה", הבהיר ראש הממשלה - ופירט את הצעדים המתוכננים: "1. שינויי חקיקה שיגבילו את מכירת האלכוהול לקטינים, ויחמירו בצורה קשה את הענישה למפירי חוק; 2. נגדיל את האכיפה על איסור מכירה במועדונים ובברים; 3. נייצר אווירה ציבורית נגד השימוש באלכוהול בקרב בני נעור על ידי חינוך ועל ידי פעילות בקרב הציבור".