בסבוסה משודרגת: עוגת סולת, תפוזים ודבלים
יעל גרטי מגישה שדרוג לבסבוסה, עוגת הסולת המוכרת, שמכיל תפוזים ודבלים. העוגה קלה להכנה, אינה מצריכה מיקסר - ואפילו פרווה
מכירים את עוגת הסולת הקרויה בסבוסה? העוגה שלפניכם היא ווריאציה על עוגה זו. בתוספת דבלים (תאנים מיובשות), מיץ תפוזים וקונפיטורת תפוזים משובחת, הופכת הבסבוסה לעוגה מיוחדת, עסיסית וטעימה מאוד. אתם מוזמנים להצטרף.
עוגת סולת נוספת:
מתכונים נוספים עם דבלים:
עוגות פרווה נוספות:
עוגת סולת, תפוזים ודבלים
מתכון של שף-קונדיטור ברי סייג, "לחם טאטי"
אחרי השריית הדבלים במים רותחים, יש לרסקן במעבד מזון. אם אין לכם מעבד מזון אפשר לקצוץ אותן דק מאוד בעזרת סכין.
אל חשש מכמות המרכיבים הקטנה יחסית לגדלה של התבנית: זוהי עוגה נמוכה. אם חשקה נפשכם בעוגה מעט גבוהה יותר, ניתן להשתמש בתבנית קטנה יותר, בקוטר 20-22 ס"מ, אך אז משך האפייה יתארך.
אל תוותרו על הסירופ, הוא ההופך את העוגה לעסיסית ומפנקת. מי זהר ניתן להשיג בכל חנות תבלינים, וניתן להכין את הסירופ גם בלעדי מרכיב זה. אם מוסיפים מי זהר (מי פריחת הדרים) לסירופ הסוכר, יש להזהר מאוד בכמות. כדאי להתחיל מטיפות בודדות ולהוסיף במידת הצורך. חשוב לציין שאין לטעום את סירופ הסוכר הרותח כי אם להמתין שיצטנן, ואז להוסיף טיפות אחדות נוספות, במידת הצורך.
(צילום: יעל גרטי)
המרכיבים (לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ):
210 גרם (10-13 יחידות) דבלים (תאנים מיובשות) בשרניות
60 גרם (6 כפות) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם (10 כפות שטוחות) סולת
40 גרם (3 כפות) סוכר
40 גרם (8 כפות שטוחות) קוקוס טחון
20 גרם שקדים מולבנים פרוסים
2 ביצים L
100 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) שמן קנולה
140 מ"ל (1/2 כוס + 1 כף) מיץ תפוזים (מיץ מ-2 תפוזים גדולים)
100 גרם (3 כפות גדושות מאוד) קונפיטורת תפוזים איכותית (או קונפיטורת משמש/תפוחי עץ, אם אין)
לשימון: מעט שמן קנולה/תירס
לעיטור לפני האפייה: 1 כף קוקוס טחון
לסירופ סוכר:
140 מ"ל מים
140 גרם סוכר
כמה טיפות מי זהר לפי הטעם (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
- קוטמים את פטוטרות הדבלים, מניחים בקערית גדולה ומכסים במים רותחים, מניחים כך למשך 5-10 דקות. מסננים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים דק. מניחים בצד.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ במעט שמן קנולה/תירס.
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סולת, סוכר, קוקוס ופרוסות שקדים.
- בקערה נפרדת טורפים ביצים בעזרת מטרפה ידנית ומוסיפים שמן קנולה, מיץ תפוזים וקונפיטורת תפוזים. טורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את תוכן קערת המרכיבים היבשים לתוך קערת הנוזלים ומערבבים בעדינות, בעזרת כף או מרית, עד לאיחוד ולא מעבר לכך.
- מוסיפים את הדבלים הטחונות ומערבבים בעזרת כף או מרית, עד לאיחוד.
- יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת, מעטרים בקוקוס ומכניסים לתנור. אופים במשך 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או לח, אך לא רטוב.
- בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מבשלים סוכר ומים בסיר קטן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מאוד מי זהר, מערבבים בעזרת כף עץ, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5 דקות. מסירים מן האש ומניחים בצד.
- כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים עליה את כל הסירופ. מצננים כשעה-שעתיים ומגישים.