פיילין זועמת על מגזין: תמונת השער פרובוקטיבית
השבועון "ניוזוויק" פרסם כתבה על המועמדת לסגנית הנשיא שהפסידה בבחירות ובחר בתמונה שלה במכנסונים. שרה פיילין תקפה את ההחלטה בטענה שהיא "סקסיסטית", ואילו במגזין מתעקשים כי התמונה פשוט מעניינת
מושלת אלסקה לשעבר שבה השבוע לאור הזרקורים עם פרסום ספרה החדש, ושוב היא מתעמתת עם כלי התקשורת. שרה פיילין תקפה היום (ד') את השבועון "ניוזוויק" בשל החלטתו לפרסם תמונה "סקסיסטית" שלה בשער.
לרגל פרסום הספר הקדיש "ניוזוויק" את כתבת השער שלו לאשה שהתמודדה לתפקיד סגנית הנשיא רק לפני שנה. עורכי המגזין פרסמו תמונה של פיילין במכנסונים שבכלל צולמה עבור כתבה במגזין ספורט באוגוסט האחרון, תחת הכותרת "אני אצנית".
התמונה השנויה במחלוקת (שער ניוזוויק)
פיילין התייחסה לנושא בעמוד "פייסבוק" שלה ותהתה מדוע בחר "ניוזוויק" לקחת תמונה מכתבה על בריאות וספורט עבור ידיעה פוליטית. "התמונה שמופיעה על השער של 'ניוזוויק' השבוע היא בחירה מצערת. שבועון ה'חדשות' הזה מעדיף להתמקד במה שלא רלוונטי, במקום להתמקד במה שכן רלוונטי".
לדבריה, "הכתבה במגזין הספורט 'ראנרז וורלד' עסקה בבריאות ובכושר - נושא שקרוב לליבי ושמאוד חשוב לאומה. אולם הגישה של ניוזוויק, שלא מתחשבת בהקשר, היא סקסיסטית ולמען האמת גם מאוד צפויה. אם יש משהו ללמוד מהמקרה הזה: זה מראה למה אסור לשפוט ספר לפי הכריכה שלו, המגדר שלו וצבע עורו. התקשורת תעשה הכל כדי למשוך תשומת לב, גם אם אין לזה כל הקשר רלוונטי".
תמונת השער כבר עוררה ביקורת חריפה, הן בקרב תומכיה השמרנים והן בקרב ליברלים המתנגדים לה. פרשן ברשת CBN הנוצרית, דיוויד בריידי, אמר כי מדובר ב"שפל חדש" ועדות נוספת ל"דעה המשוחדת" של השבועון. בריידי התרעם על כך ש"ניוזוויק" נוהג להציג נשים שמאליות בתור "גיבורות של הדור הבא", ואילו נשים שמרניות כמו פיילין מוצגות בתור "משוגעות ומטומטמות".
עורך המגזין, ג'ון מיצ'ם, אמר בתגובה ל"יאהו ניוז" כי בחר בתמונת השער משום שהיתה זו "התמונה המעניינת ביותר". לדבריו, "בחרנו את התמונה
הזו משום שזה שירת את תכלית הידיעה, וזה מה שאנחנו תמיד עושים. אנחנו תמיד בוחרים בתמונה המעניינת ביותר לאישי ציבור - גברים ונשים כאחד. זו עמדה שאין לה קשר למגדר".
עם זאת, אין זו המחלוקת הראשונה בין פיילין ל"ניוזוויק". באוקטובר 2008, פחות מחודש לפני הבחירות, פרסם המגזין על השער תמונת תקריב של פיילין שלא עברה עיבוד דיגיטלי, כנהוג בכלי התקשורת האמריקניים. תומכי פיילין טענו שהתמונה נועדה להבליט את קמטיה.